23. november 2023

Odense Congress Center

Ørbækvej 350, 5220 Odense SØ

AJOUR 2023 - MANAGEMENT & TECHNOLOGY

Videoer

HVORFOR SKAL DU UDSTILLE PÅ AJOUR?
HVORFOR SKAL DU DELTAGE PÅ AJOUR?

Deltagerregistrering

Tid tilbage
09:20 - 09:40
Uno-X Smøreolie A/S
UDSTILLER-INDLÆG I SPEAKERS LOUNGE

Ny teknologi til rensning af turbiner
v./ Guus Volkstedt, Field Technical Manager Europe


Guus Volkstedt præsenterer den nye Texaco VARTECH-teknologi, som Uno-X Smøreolie er forhandler af. VARTECH er designet til at rense og fjerne varnish-aflejringer i turbiner og holde dem effektivt kørende. Oplægget holdes på engelsk.

 


 
10:00 - 10:10
Velkomst

Lars Have Hansen, formand, Maskinmestrenes Forening

Formand Lars Have Hansen byder velkommen til Ajour 2023 og åbner årets konferenceprogram. Maskinmestrene skal være skarpe på fremtidens teknologi, så de kan bidrage til den grønne omstilling, og det bliver der masser af inspiration til og faglig sparring omkring på årets tekniske træfpunkt.

 
10:10 - 10:40
ÅBNINGSTALE - Grøn omstilling og sikker energi kræver nye kompetencer og samarbejde

Kristian Jensen, CEO, Green Power Denmark

Danmark står overfor en årrække med store forandringer i den måde vi producerer, forbruger, transporterer og gemmer energi på. Danskerne har en berettiget forventning om, at der næsten 100% sikkert kommer strøm ud af stikkontakten og varme i radiatorerne. Men for at levere det i fremtiden skal vi have nye kompetencer, flere hænder og hoveder ind i energibranchen. Samtidig er nogle store årgange på vej ud af arbejdsmarkedet. Det øger kravene til at innovere og til at samarbejde på nye måder.

 

11:10 - 11:30
Fire Eater A/S
UDSTILLER-INDLÆG I SPEAKERS LOUNGE

Brandslukning i driftfølsomme rum med personophold
v./ Lars Lerche, Specialist hos Fire Eater A/S & aktiv brandmand


Automatiske rumslukningsanlæg fra Fire Eater slukker en brand ved at sænke iltprocenten i det beskyttede område. Det sker ved indblæsning af Intergen, der er en luftblanding helt uden ilt. Luftblandingen er naturlig og består af argon, nitrogen og CO2. De tre gasarter er i luften i forvejen – men i et andet blandingsforhold – og fordi de er inerte gasser, kan de ikke nære branden.

 
 
11:40 - 12:20
Ingen global omstilling uden mere kernekraft

Thomas Jam Pedersen, co-founder og bestyrelsesformand, Copenhagen Atomics

At vi om få år bliver grønnere og CO2-fri ved hjælp af sol og vind giver ingen mening for Thomas Jam Pedersen, co-founder og bestyrelsesformand for Copenhagen Atomics. For ham er mere kernekraft en stor del af løsningen på en global omstilling. Siden 2015 har Copenhagen Atomics arbejdet for at realisere visionerne om en helt ny type nuklear reaktor og forretningsmodel for at afsætte den producerende energi. Globalt bliver der brug for meget mere energi, end sol og vind kan levere. Uden kernekraft kommer vi ikke væk fra kul, olie og gas.

 


 
11:40 - 12:20
Fra drift til byggeri

Christoffer Terp Andersen, Manager, NREP

Hvordan kan vi gennem brug af data blive bedre til at overlevere og samle op på projekter? Kan data hjælpe til at inddrage øget genbrug i projekter? Christoffer Terp Andersen, Vice President hos NREP, en af Nordeuropas største udviklere, fortæller hvordan de, som et led i værdikæden, har fokuseret på at få driftsinput tidligt i byggeriets faser, så både byggeprogrammer, materialevalg, samarbejdspartnere og afleveringen evalueres. Gennem organisering, mindset og data prøver NREP at gøre tingene bedre ved hvert projekt og skabe bedre byggeri for mennesker og samfund.  

 


 
11:40 - 12:20
Hvordan kommer kunstig intelligens (AI) til at påvirke vores samfund?

Thomas Ploug, professor og viceinstitutleder, Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet København
 
13:20 - 13:40
Emerson
UDSTILLER-INDLÆG I SPEAKERS LOUNGE

Tilstandsbaseret vedligehold er alfa og omega
v./ Finn Olsen, Reliability Solutions Sales Consultant & Proposal Engineer


Automationsvirksomheden Emerson vil – med sin brede palet af løsninger inden for tilstandsbaseret vedligehold – hjælpe virksomheder med at få en bedre oppetid og dermed output i deres produktion.

 
 
13:50 - 14:10
ENVATEK
UDSTILLER-INDLÆG I SPEAKERS LOUNGE

Power-to-X – mere end bare brint
v./ Erik Hansen, markedschef


Begrebet Power-to-X sidestilles ofte med brintproduktion i den offentlige debat. Men der er mere i det, lyder budskabet fra ENVATEK, der tilbyder energiløsninger baseret på vand.

 
 
14:15 - 15:00
CO2-fangst - fra skorsten til undergrund

Anders Benfeldt, Senior Vice President, maskinmester, Semco Maritime

Injiceringen af CO2 ned i Nordsøens undergrund er gået ind i en ny fase, hvor der holdes øje med, at der ikke slipper CO2 ud. Foreløbig 
ser det positivt ud, ifølge Anders Benfeldt fra Semco Maritime.

 


 
14:15 - 15:00
Fremtidens Bæredygtige Servicekoncepter

Andrew Hoff, Chief Consultant, Digital, FORCE Techonology

Projektet 'Fremtidens Bæredygtige Servicekoncepter' hjælper danske fremstillingsvirksomheder med at forbedre deres konkurrenceevne og bæredygtighed ved at udvikle stærke servicekoncepter baseret på digitalisering og samarbejde. Vi tager på Ajour 2023 temperaturen på status, fremskridt, fremtid og meget mere.

 

14:15 - 15:00
Bliv bedre til at læse og forstå de mennesker du møder på dit arbejde

Niels Krøjgaard, psykologisk entertainer

Niels bevæger sig i krydsfeltet mellem psykologi og menneskelig adfærd. Han læser, tolker og koder de signaler, vi mennesker udsender i vores nonverbale kommunikation; vores kropssprog, blik og ansigtsmimik. Hans evner og ekspertise i at gennemskue troværdighed og bedrag har gjort ham til samarbejdspartner for bl.a. Rigspolitiet og PET, ligesom han har afviklet foredrag og workshops i en lang række virksomheder og organisationer i Danmark og udlandet, og på Ajour 2023 deler han ud af sin viden.

 
15:30 - 15:50
Besma International Chem a/s
UDSTILLER-INDLÆG I SPEAKERS LOUNGE

Effektiv affedtning - godt arbejdsmiljø!
v./ Claus Fjendbo, adm. direktør


Besma produktudvikler og producerer rensevæsker – herunder sæbeproduktet Besma Degreaser+ Wash, der overflødiggør brugen af farlige og sundhedsskadelige midler til affedtning og rengøring. I og med produktet fjerner opløsningsmidlerne fra brugernes hverdag, skaber det et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne.

 

 
16:00 - 16:40
Power-to-X i praksis

Klaus Madsen, Process Lead, Everfuel
 
16:45 - 17:30
Fra stress til trivsel

SPONSORERET AF PFA
Mikael Rasmussen, søvnekspert


Søvn og stress er to tæt forbundne aspekter af vores liv, der har en betydelig indvirkning på vores generelle sundhed og velvære. Mangel på søvn kan føre til øget stress, og for meget stress kan forringe kvaliteten af vore søvn. Den gensidige påvirkning af søvn og stress kan føre til en ond cirkel, hvor begge områder forværres.

Det er vigtigt, vi stadig arbejder med stress og stress-forståelse, men vi skal gøre det på den konstruktive måde, og det vil søvnekspert Mikael Rasmussen guide deltagerne igennem på Ajour 2023 med sit oplæg, hvor han både udforsker sammenhængen mellem søvn og stress, samt præsenterer nogle praktiske strategier til at forbedre begge områder.


 

Udstillere

Cookies policy