25.-26. november 2021

Odense Congress Center

Ørbækvej 350, 5220 Odense SØ

Ajour 2021 - Management & Technology

 

Nyt samarbejde sikrer endnu flere relevante deltagere
 

Deltagerne på Ajour er som altid tekniske ledere, rådgivere og specialister med indkøbs- og beslutningsansvar, og i år udvides de besøgendes profil yderligere, idet vi har indgået en samarbejdsaftale med Konstruktørforeningen.
 

Bygningskonstruktøren er det moderne byggeris generalist, der sikrer kvalitet i alle faser og overgange i byggeri, anlæg og projekter. Med bygningskonstruktørens solide viden forankret i både praksis og teori, er samarbejdet mellem Konstruktørforeningen og Maskinmestrenes Forening en oplagt mulighed for at samle endnu flere dygtige specialister under samme tag.


 

Deltagerregistrering

10:00 - 10:10
Velkommen til Ajour 2021
11:40 - 12:20
Cirkulært byggeri med fokus på drift

Fremtiden kalder på bæredygtighed og cirkulær økonomi i byggebranchen. Hvordan sikrer vi en grøn omstilling med øje for driftsfasen – både når det gælder nyt såvel som eksisterende byggeri? Hvad skal vi gøre for at fremme selektiv nedrivning og genanvendelse af overskudsmaterialer? Bliv klogere på udfordringer og muligheder, når vi skal arbejde i en mere bæredygtig retning. 

Indlægget holdes i samarbejde med Konstruktørforeningen (opdateres snarest).
11:40 - 12:20
Project Zero - visionen om, at Sønderborg skal være CO2-neutral i 2029

Målene er klare: FN’s Verdensmål, Parisaftalen, den nationale 70 % målsætning osv. Alle borgmestre i verden har et fælles dagsordenspunkt: ’deres by skal være CO2 neutral’ .
Men hvordan griber man sagen an ?

Kjeld Stærk vil være meget konkret i sine anvisninger omkring, hvordan Sønderborg tager den kost-effektive vej mod at opnå CO2 neutralitet allerede i 2029.
14:15 - 15:00
Grøn omstilling i Aalborg

I sit indlæg på Ajour 2021 vil Laurits Tækkemand Storm tale om blandt andet omstilling fra kulkraft til varmepumper og overskudsvarme - rejsen, teknologierne, erfaringerne og samspillet med Aalborg Portland og RenoNord - samt andre initiativer og udfordinger, der relaterer sig til teknologivalg, f.eks. afgifter, businesscases og hydrauliske udfordringer.
14:15 - 15:00
Et godt fællesskab handler ikke om at undgå konflikter, være enig og være ens

Har du nogensinde fået gode ideer – der aldrig er blevet til noget?

Et fornyet positivt mindset kommer ikke af sig selv - så kom og få én på opleveren, noget at tænke over samt værktøjer og metoder, der kan bruges lige her og nu! Og så vil Simon pakke det hele ind i sin egen livshistorie - og den er ikke kedelig. 

Det bliver med garanti sjovt, for Simons filosofi er, at humor bør være en del af hverdagen!

 
16:00 - 16:40
Arbejdsglæde og forandring

Giver dit arbejde stadig mening for dig? Hvornår har du sidst givet dit arbejdsliv et servicetjek – og spurgt dig selv om dit job passer til den, du er, og om du stadig kan begejstres? Er det i trit med dine værdier og trives du i jobbet og på arbejdspladsen? Hvilken rolle spiller du for arbejdsmiljøet og kan du selv gøre noget for at forbedre din trivsel? Du og dine kolleger får rig lejlighed til at give jer selv og jeres arbejdsplads et servicetjek, når Michael Brautsch på en munter og dog alvorlig måde stiller skarpt på vores eget ansvar for arbejdsmiljøet.

Michael Brautsch er cand. theol. og sognepræst og er blandt danskerne kendt som præsten i tv-eksperimentet 'Gift ved første blik'. Han er desuden fast paneldeltager i P1 programmet 'Public Service'.

Oprindeligt har Michael en baggrund i finanssektoren, da han er udlært i en bank, og foruden teologi har han også læst filosofi. I det hele taget spænder Michaels arbejdsmæssige erfaring bredt, da han både kan skrive højskoleleder og ungdomsskolelærer på CV’et og så har han derudover arbejdet med konflikthåndtering og integration. I kraft af sin baggrund og erfaring er Michael en skarp foredragsholder inden for etiske, filosofiske og eksistentielle emner, som han kan dække bredt, både i relation til privatliv og arbejdsliv. Som publikum er man garanteret et inspirerende og underholdende foredrag, der giver masser af stof til eftertanke men samtidig leveret med masser af humor og i øjenhøjde med publikum.

Når Michael Brautsch kommer på besøg som foredragsholder, handler det om alle de usynlige mekanismer i vores dagligdag, dvs. alt det som ikke kan måles og vejes. Det er ikke præsten, der kommer på besøg, men mere filosoffen, som stiller skarpt på de ting, vi selv har indflydelse på i vores liv – privat som professionelt.
16:45 - 17:30
I topform uden træning


SPONSORERET AF PFA
Jacobs primære kompetence er nysgerrighed, som har ført ham fra alt til at være Kronprinsesse Marys personlige træner til udvikling af sundhedskonceptet 'Sundhedsfabrikken'. Når Jacob ikke overnatter i det fri, kører mountainbike eller øver sig i at lære nye ting, rejser han Danmark tynd som foredragsholder. Sidste skud på stammen er hans rolle som vært og coach i DR1´s succesprogram 'Rigtige Mænd'.

Udstillere

Cookies policy