Om Sønderborg

Mojn og velkommen til Sønderborg!

Her får du på en gang provinsbyens nærhed og storbyens karakteristika. Sønderborg er med andre ord, en ægte ”Countryside Metropolis”.


Atmosfæren er international på trods af at kommunen kun er mellemstor med 76.000 indbyggere, heraf 30.000 i selve Sønderborg by. Det skyldes i høj grad de multinationale selskaber og studerende fra mere end 50 lande, som giver området diversitet og mangfoldighed.

Afstandene er korte og man kommer nemt og ubesværet rundt overalt, ofte på cykel eller til fods. Placeringen ved det smukke Alssund og Flensborg Fjord skaber de bedste rammer for refleksion, ro og fordybelse.

Når konferencens faglige indhold krydres med et besøg på Sønderborg Slot eller en historisk byvandring mærker man tydeligt historiens vingesus. Byens havn, skabt efter en masterplan af den verdensberømte arkitekt Frank Gehry og med topmoderne bygninger som f.eks. fyrtårnet, Hotel Alsik en en interessant kontrast til det gamle Sønderborg. En gåtur langs havnen fortæller mere end 800 års byhistorie. Oplevelsen forlænges når turen fortsættes forbi slottet ad den historiske Gendarmsti forbi stranden, lystbådehavnen og til den smukke Sønderskov, altsammen i gåafstand fra venue.  

Sønderborgs ekspertise og know how indenfor bl.a. energieffektivisering og industri 4.0, ses i klyngen af højt-specialiserede virksomheder, som gerne åbner døren for gæster på technical visit.

Tyskland og Flensborg by ligger kun 30 minutters kørsel herfra. Den daglige aktivitet hen over grænsen vidner om to landes fredelige sameksistens på tværs af sprog og kultur.
Cookies policy