• Even Berg

    Partner og advokat, Advokatfirmaet Selmer

    • 09:35 - 10:05 JUSSEN I LEVERINGSBESKRIVELSE
      I de fleste næringsleiekontraktene skal utleier i større eller mindre grad tilpasse lokalene til leiers bruk og ønsker. Utleiers arbeider beskrives gjerne i en leveringsbeskrivelse/kravspesifikasjon. I nybygg eller rehab-prosjekter er dette dokumentet like viktig som selve leieavtalen. Dokumentet er hovedsakelig et teknisk og praktisk dokument, men det har større innslag av juss enn mange er klar over. 
      Vi skal gjennomgå de juridiske sidene av leveringsbeskrivelsen/kravspesifikasjonen. Bevissthet om de juridiske konsekvensene vil kunne bidra til forutberegnelighet og klarhet som reduserer mulighetene for uenighet mellom partene i prosjektperioden og ved innflytting.
      12:45 - 13:15 PARTENES RETTIGHETER OG PLIKTER FRA SIGNERING TIL INNFLYTTING
      I nybygg- og rehabiliteringsprosjekter inngås leieavtalene lenge før bygget er oppført/rehabilitert. Husleieloven regulerer ikke partenes plikter i perioden fra signering og til innflytting, og leiestandardene som ofte brukes treffer ikke alltid like godt. Hvilke rettigheter og plikter for begge parter er viktig å regulere i denne fasen, hva er rimelig og må det bli så komplisert som vedlegget til meglerstandarden?
Cookies policy