VIA University College - CFU Herning

A I Holms Vej 97, 7400 Herning

Kursus: Kom og læs litteratur - Herning

14:00 - 16:00
Program

Kom og læs litteratur er et nyt og anderledes bud på indskolingens litteraturundervisning og er parallelsporet til det allerede eksisterende læsesystem Kom og læs.

Grundstammen i Kom og læs litteratur er en samling af fabelagtige, moderne billedbøger – og det er dansk børnelitteratur, når den er allerbedst; skabt af de ypperste forfattere og billedskabere, vi har. Spændvidden i tekstrepertoiret er bred: Her er realisme og fantastik, humor og alvor, prosa og lyrik, avantgarde og tradition, tjubang og eftertænksomhed og et varieret persongalleri, der bl.a. indbefatter piger, drenge, gamle mænd, seje kvinder, ukønnede karakterer, egern, høns, monstre, krapyler og andre fantastiske væsener.


Indimellem forlades arbejdet med billedbøger og erstattes af Fantasilaboratoriet, hvor eleverne skal tænke alternativt, kreativt og få nye ideer.

Kom og læs litteratur er en smuk scrapbog, som den enkelte elev sætter sit eget præg på og fylder med tegninger, tekster, fotos, filmklip, foldebøger og meget mere. Altsammen i relation til de værker, der arbejdes med og de produkter, de fremstiller i fantasilaboratoriet.

Hertil kommer naturligvis en udførlig lærervejledning samt i-bog, hvorfra klassen kan tilgå de fem billedbøger, der arbejdes med pr. klassetrin – og som også kan købes i fysisk form til særpris, såfremt man har investeret i systemet.

På det GRATIS kursus hører du om tankerne bag systemet, og du introduceres til det didaktiske afsæt, som er en undersøgende tilgang med fokus på den enkelte elevs oplevelse af, indlevelse i og undersøgelse af litteratur. Ikke mindst får du praktiske eksempler på, hvordan din klasse kan arbejde med litteratur i en undervisningsramme, der inkluderer samtaler, lege og kreative aktiviteter, og hvor eleverne ikke kun er i modtagerrollen, men i høj grad også er producenter af skrift, billeder og lyd.
TILMELDING

Når du tilmelder dig et arrangement, indsamler vi – afhængigt af det pågældende arrangement – dine kontaktoplysninger
samt oplysninger om dit navn, stilling, ansættelsessted, madpræferencer og valg af workshop.
Vi behandler kun disse oplysninger i det omfang, det er nødvendigt for at gennemføre det pågældende arrangement.
Der vil blive taget stemningsbilleder til brug af markedsføring af det enkelte arrangement.

Du kan læse mere om, hvordan vi behandler dine personoplysninger her:
https://gyldendal-uddannelse.dk/kundeservice/persondatapolitik
Sidste dag for tilmelding er overskredet. Kontakt venligst arrangøren

Del på sociale medier

Share
Share
Email

FIND VEJ

VIA University College - CFU Herning

A I Holms Vej 97, 7400 Herning

Cookies policy