Event has been expired
  • Palle Holmstrup

    Professor, dr.odont.

    Professor i parodontologi v. Tandlægeskolen (Odontologisk Institut), Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, KU fra 1988. Specialtandlæge i kæbekirurgi. Æresdoktor ved Göteborgs Universitet 2005. Desuden gæsteprofessor ved Afd. for Parodontologi, Tandlægeskolen, Health, Aarhus Universitet 2008-12. Omkring 450 kurser, seminarer og gæsteforelæsninger for tandlæger og læger i Europa, Afrika, USA, Sydamerika, Rusland og Asien.
    Aktuelt forskningsarbejde om sammenhængen af parodontitis med medicinske sygdomme, specielt diabetes, hjerte-karsygdomme og reumatoid artrit. Initiator af og vejleder for 24 ph.d.-projekter. > 300 publikationer i nationale og internationale tidsskrifter og lærebøger.

    Taler til følgende sessioner
    • 09:40 - 10:05 Hvad er parodontitis, hvem lider af sygdommen (ulighed i sygdom), og hvilke konsekvenser har den?
      Indlægget vil i lægmandssprog kort forklare, hvad parodontitis er, hvordan sygdommen er udbredt i befolkningen, og betydningen af sygdommen for det generelle helbred.
    • 11:00 - 11:30 Diabetes, iskæmisk hjertesygdom og parodontitis – hvad ved vi om sammenhæng og effekt af parodontalbehandling?
      Der foreligger efterhånden en del undersøgelser om sammenhængen af parodontitis med medicinske sygdomme. Relationen til diabetes er bedst undersøgt, og der er påvist positiv effekt på diabetesforløbet af parodontalbehandling. Der foreligger også undersøgelser af parodontalbehandlings betydning for iskæmisk hjertesygdom, men effekten er mindre veldokumenteret.
      14:00 - 14:30 Andre komorbiditeter til parodontitis (neurodegenerative sygdomme, præmatur fødsel, cancer)
      Undersøgelser har påvist sammenhænge af parodontitis med en række sygdomme og tilstande, hvoraf flere er overraskende. Det gælder de neurodegenerative lidelser, Alzheimers og Parkinsons sygdomme, visse cancerformer og præmatur fødsel. Indlægget tilstræber at præsentere den aktuelle viden på området.
       
Cookies policy