18.-17. mars 2022

Digital konferanse

Digital konferanse

Utleiemarkedet – fra et praktisk og juridisk perspektiv

Utleie av næringseiendom reiser mange og komplekse problemstillinger i et stadig mer krevende juridisk landskap.
Konferansen Husleierett 2021 gir bedre innsikt i regelverket og rammene for et godt leieforhold. Fageksperter vil belyse dagsaktuelle temaer og viktige elementer i husleiekontrakten, som kan ha stor praktisk og økonomisk betydning for både gårdeier og leietaker. Hvordan unngå fallgruver og finne nye muligheter ved utleie av næringslokaler i dag og i morgen.
 
Målgrupper: 
Eiere, eiendomsutviklere, utleieansvarlige, eiendomsforvaltere, næringsmeglere og jurister. Kurset er tilrettelagt for leietakere i både privat og offentlig sektor.

Se konferansen når du vil, hvor du vil. 
Du velger helt selv når og hvor mange ganger du ønsker å se konferansen. Du kan også navigere i sendingen og se hele evt deler av den.

09:00 - 09:30
COVID-19 – HVA HAR VI LÆRT?
Covid-19 pandemien slo ned som et lyn fra klar himmel for både utleiere og leietakere. Foredraget vil fokusere på hvordan utleiere og leietakere har håndtert pandemien så langt, og hva som kunne vært gjort annerledes. Det vil også gå inn på noen av hovedproblemstillingene knyttet til "force majeure", driveplikt og statlige støtteordninger.
09:30 - 09:55
HVEM HAR RETT TIL Å BRUKE ALLE DATAENE SOM BYGGET GENERERER?
Næringsbygg blir i stadig økende grad fullt av sensorer som måler aktivitet, og datamengden øker løpende. Disse dataene gjør det mulig både å bruke bygge bedre, men også å utvikle mer hensiktsmessig. Mange aktører kan ha interesse av å bruke disse dataene. Spørsmålet er - hvem har en slik rett?
Først og fremst oppstiller GDPR noen klare grenser. Dernest er både utleier, leietaker, forvalter og leverandør av utstyr og software mulige rettighetshavere. Vi gjennomgår noen viktige spørsmål og presenterer også en helt ny kontraktsregulering som sikrer partene slik bruksrett.
09:55 - 10:20
FLEKSIBLE LEIEKONTRAKTER FOR EN FLEKSIBEL FREMTID – BEHOV FOR TREPARTSAVTALER
2020 ble året da hjemmekontoret for mange tok over som hovedarbeidssted – mer eller mindre frivillig. For å bygge og ivareta firmakultur ønsker mange arbeidsgivere likevel å gjøre det attraktivt å komme inn på kontoret. Men de må også tilrettelegge for et vekslende antall tilstede. En ny trend er å inngå leiekontrakter med to leietakere, hvor den ene har et co-working-konsept og partene kan flekse i hverandres lokaler. Men det krever kontraktsmessig fintenking. Se hvordan en slik kontraktstruktur kan sys sammen, med tilgjengelige standardkontrakter som byggesteiner. 
10:20 - 10:45
LEIEAVTALER FOR KONTORHOTELL – HVA MÅ PASSES PÅ FOR Å FÅ PRAKTISKE AVTALER SOM OGSÅ FUNGERER JURIDISK?
Foredraget vil blant annet se nærmere på:
- Hvilke forskjeller er det på utleie av en plass, et rom/arbeidsbord og såkalte medlemskapsordninger Tilpasninger til mva-reglene kan være lurt.
- Utleie «all inclusive» av standardiserte plasser/lokaler – Rom for betydelige forenklinger i leiefastsettelse, leietid, oppsigelighet og vedlikehold. Fellesarealer og felleskostnader ikke lenger tema. 
- Ordningenes betydning for sikkerhetsstillelse og tvangsfravikelse.
- Kan leieavtalen begrenses til avkrysninger i et digitalt standardisert skjema supplert med standardbetingelser?
10:45 - 11:10
BÆREKRAFTREGULERING I LEIEKONTRAKTER
Begynner vi endelig å se en vilje hos utleiere og leietakere til å fokusere på bærekraftige løsninger?
Bruken av "Grønt Bilag" som et mulig tillegg til standardreguleringene i næringsleiekontrakter ble i 2015 erstattet med "Miljøavtalen", uten at dette førte til økt bruk.
Men med stadig økende fokus på grønne valg og EUs nye regelverk knyttet til bærekraftig finans, er det god grunn til å tro at dette vil skyte fart i tiden fremover.
11:10 - 11:40
LØPER JUSSEN LITT ETTER VIRKELIGHETEN?
Samtale - ledes av Anne Sofie Bjørkholt.
11:40 - 11:40
AVSLUTNING
Cookies policy