25.-26. aug. 2022

Farris Bad

Fritzøe Brygge 2, 3264 Larvik

Eiendomsutviklingsdagene 2022

La deg begeistre på Eiendomsutviklingsdagene 2022 den 25.–26. august!
Sammen skal vi gå i dybden på transformasjonsprosjekter der nytenkning og samarbeid på tvers har skapt grunnlaget for suksess.

I årene fremover skal en stor del av bygningsmassen i norske byer bygges om og rehabiliteres. Samtidig skal flere byområder revitaliseres og utvikles. Hva kan vi lære av de som har forvandlet gamle bygg til nye, attraktive eiendommer og lønnsomme konsepter?

Under Eiendomsutviklingsdagene vil vi vise en rekke konkrete eksempler på vellykkede prosjekter. Norske og internasjonale aktører vil diskutere hvordan du analyserer risiko og gevinst, løser utfordringer og bruker arkitektoniske løsninger for å utvikle attraktive prosjekter.

Konferansen gir deg kunnskap innen regelverk, offentlige krav, muligheter og fallgruver når det gjelder å blåse nytt liv i forfalne eiendommer. Du vil også få rikelig med inspirasjon, kunnskap og nye ideer til konsept, redesign og transformasjon.

Mellom foredragene vil Dag Henden Torsteinsen fra Grette og Henning Sunde fra Rodeo Arkitekter lede en Q&A der vi sammen kan diskutere og utdype temaene som tas opp. Her det blir garantert høyt tempo, prosjekter belyst fra ulike perspektiver og fokus på praktiske eksempler.
Velkommen til en annerledes konferanse!

Eiendomsutviklingsdagene avholdes for 13 år på rad.

11:00 - 12:00
Velkomst og registrering
12:00 - 13:00
Lunsj
13:00 - 13:10
Velkommen til Eiendomsutviklingdagene 2022 – Dag 1
13:10 - 13:30
Turbulent marked - nye muligheter?
Den urolige økonomiske situasjonen gjør at bygg- og eiendomsbransjen står overfor komplekse utfordringer, og mange er naturligvis bekymret. Møt direktøren som mener dette er tiden for å finne nye løsninger og måter å samarbeide på.
13:30 - 13:50
Is the answer blowing in the wind?
Bygg og eiendomsbransjen er svært kraftkrevende, og de økte energiprisene påvirker hele verdikjeden. Hvilken energipolitikk og kraftbehov har Norge, og hvordan kan norsk vindkraft være en viktig og grønn energikilde? Hvilke fordeler har vindkraft, og hvordan vil økt satsing påvirke strømprisene fremover?
13:50 - 14:00
Q&A
Hvilken betydning kan vindkraft få for eiendom-, bygg- og anleggsbransjen?
14:00 - 14:20
Vegvesenet som ingen kunne komme utenom
De fleste store prosjekters realisering og lønnsomhet er avhengig av en god infrastruktur. Hvilken rolle har Statens Vegvesen i plansaker, og hvordan jobber de med tanke på infrastrukturen? Hvordan legger de til rette for lokal byutvikling, og hva kan vi som utbyggere gjøre for å få et bedre samspill?
14:20 - 14:30
Q&A
Vi diskuterer og utdyper om Statens Vegvesen og infrastruktur.
14:30 - 15:00
Pause og mingling
15:00 - 15:20
Transformasjon - tøffe tak for arkitekten
For arkitektene er det mer enn takhøyden som byr på utfordringer for når gamle bygg skal renoveres, transformeres og konverteres. Den historiske identiteten skal beholdes, men også tilføre nye kvaliteter og tilfredsstille samtidens nye krav. Samtidig skal bygget passe godt i morgendagens byrom. Hvordan kan nært samarbeid med kommuner og oppdragsgivere bidra til å løse slike komplekse prosjekter, og skape moderne og attraktive eiendommer?
15:20 - 15:40
Kongensgate skole i Kristiansand – få myndigheter på laget!
Kongensgate skole – eller «Kongens» som den heter på folkemunne, har en helt spesiell plass i hjertene til generasjoner av kristiansandere. Etter år med forfall er «Kongens» nå fullstendig rehabilitert, og har fått tilbake sin flotte fasade. Sammen med et fire-etasjers nybygg i skolegården har prosjektet skapt 83 nye leiligheter for studenter og annen ungdom, komplett med restaurant i gymsalen! Hør hvorfor samarbeidet mellom myndigheter, arkitekter og utbyggere gjør at prosjektet trekkes frem som et eksempel til etterfølgelse.
15:40 - 15:50
Q&A
Vi diskuterer og utdyper foregående foredrag.
15:50 - 16:20
Pause og mingling
16:20 - 16:40
Oslo Horisont - gjenbruk og villmark i storskala
KLPs nye høyhus ved Oslo S hadde allerede vært på høring og begynte å se konturen av Rådhuset. Men så snudde de og hele prosjektet ble tegnet om slik at Postens gamle brevseter blir bevart og transformert. Nå skal prosjektet ut på ny høring og vil bli et av Norges største gjenbruksprosjekter med et stykke villmark på taket. Hør historien og siste nytt om det som fremdeles kan bli Oslo høyeste bygg.
16:40 - 16:50
Q&A
Vi diskuterer og utdyper historien bak Oslo Horisont.
16:50 - 17:20
London calling
Foster+Partners er det største arkitektfirmaet i Storbritannia med over 1500 ansatte fordelt på 13 studioer over hele verden. Til Eiendomsutviklingsdagene har de med seg tre inspirerende prosjekter:
Slussen i Stockholm, et av de viktigste og mer trafikkerte knutepunktene for alle transportformer, skal rives og bygges om for å bli et tryggere og mer attraktivt oppholdssted. Prosjektet inkluderer bygging av en ny sentralstasjon, nye bruer og regenerasjon av sentrum, med stort fokus på bærekraft og gjenbruk.
Londons historiske 1 St. James’s Square ble nylig solgt til investorer fra Hong Kong. Nå skal bygget fornyes og transformeres. Vi får en unik titt inn i prosessen og planene videre.
Colechurch House ved London Bridge skal transformeres til å bli et nullutslippshus. Hør hvordan prosjektet som ble til, og hvordan Londons innbyggere ble involvert.
17:20 - 17:20
Avslutning Dag 1
19:30 - 20:00
Aperitiff
20:00 - 23:00
Middag

Sponsorer

Registrer deg nå

Billettene går unna, få dine nå!

Ablecom Technology er en ledende leverandør av serverkabinettdesign og produksjonsteknologi. Vi har etablert solide samarbeidsavtaler med klientene og leverandørene våre i over et tiår med fremtidsrettet teknologi og entusiasme og utviklet nesten

Bilder

Skriv inn beskrivelse under bildetittel ...

Cookies policy