• Tone Tellevik Dahl

    Administrerende Direktør, Norsk Eiendom

    Tone Tellevik Dahl har toppledererfaring fra politikk og akademia, og er nå administrerende direktør for bransjeforeningen Norsk Eiendom. Hun var blant annet nestleder i byutviklingskomiteen i Oslo bystyre, og byråd for eldre, helse og arbeid, og for oppvekst og kunnskap. Med en bred politisk erfaring gir Tellevik Dahl bransjen en klar og tydelig stemme.
     

    • 10:10 - 10:40 ØKTE FORVENTNINGER TIL INFRASTRUKTURBIDRAG
      Kommunens forventninger til infrastrukturbidrag har økt voldsomt i Oslo på få år, og flere kommuner tar etter. Er det i praksis noen begrensninger i dag for hvilke realytelser og kontantbidrag som kan legges på utbyggerne?
      Har det noe å si at det er bygg på eiendommen fra før? Plikter kommunen å begrense utbyggers kostnader gjennom avtaler om å sikre fradragsrett for MVA? Kan kommunene «stikke av» med fradragsretten uten at det kommer utbyggerne til gode?     
      Hvilke av disse spørsmål ble avklart av Høyesterett i Selvaag-saken? Har Høyesterett bidratt til videre avklaring med å nekte å behandle Entra-saken? Kommer lovgiver på banen? Hvordan ønsker regjeringen og bransjen at disse viktige reglene skal fungere? 
      Samtale - ledes av Kristian Korsrud
Cookies policy