• Naja Dannow

    Partner og advokat, CMS Kluge

    Naja Dannow leder CMS Kluges avdeling for eiendom. Hun arbeider i hovedsak med transaksjoner/M&A og har de siste årene særlig jobbet med eiendomstransaksjoner, herunder leieavtaler og avtaler om kjøp/salg/utvikling av fast eiendom. Mange av oppdragene innenfor fast eiendom er relatert til sammensatte eiendomstransaksjoner og leiekontrakter, herunder med utleie av næringsbygg/lokaler/hotell som skal oppføres, rehabiliteres eller på annen måte tilpasses for leietaker. Naja bistår også i en rekke prosjekter innen eiendomsutvikling, blant annet med forhandlinger om og utarbeidelse av samarbeidsavtaler, aksjonæravtaler mv mellom partene i prosjektet.

    • 13:00 - 13:30 HVEM HAR ANSVARET FOR SKADER FORÅRSAKET AV TREDJEPART?
      Hvem har ansvaret for skader på eiendommen forårsaket av tredjepart? Og vil forsikringsselskapet dekke tapet? Kan alt forsikres? Og hvis ikke - finnes det da kontraktsmessige løsninger? Hva er konsekvensene for en utleier av at en leietaker er selvassurandør?
      Naja Dannow fra Kluge Advokatfirma og Geir Otto Skjervheim fra Willis Towers Watson vil se nærmere på forsikringsbestemmelsen og andre bestemmelser i bransjestandarden for leiekontrakter. De vil også diskutere leietakers og utleiers erstatningsansvar ved skade på utleiers eiendom. 
      13:30 - 14:00 HVA KOSTER EN GOD EIENDOMSFORVALTNING?
      Samtale
      Drift av eiendom kan være kostbart. Flere selskaper bruker store ressurser på å bygge opp en egen eiendomsavdeling, mens andre bruker store summer for eksterne eiendomsforvaltere. 
      Hva koster det egentlig å forvalte egen eiendomsportefølje? Hvilke tjenester må kjøpes eksternt, og hva kan gjøres in-house? Hva kreves av interne ressurser med tanke på innkjøps- og beslutningsprosesser, og driftsapparat? Og hvordan sikre en optimal og dynamisk eiendomsforvaltning ved å rendyrke leveranse og tjenester?
Cookies policy