• Liselotte Nielsen

    Fagveterinærsygeplejerske i anæstesi, Anicura Københavns Dyrehospital

    Jeg blev uddannet veterinærsygeplejerske og laborant på det gamle ADA´s Dyrehospital i 1992. Forinden bestod jeg eksamen på laborantskolen på Krimsvej i 1989. Efter endt uddannelse arbejdede jeg 1 år på både på Vangede Dyreklinik og Københavns Dyrehospital, hvorefter jeg blev ansat fuldtid på Københavns Dyrehospital, hvor jeg har været lige siden 1992. I 2013 afsluttede jeg min efteruddannelse som fagveterinærsygeplejerske i smådyrsanæstesi. Et af mine store fokusområder er anæstesi og smertebehandling. Ligeledes har jeg stor erfaring med alle forbindingstyper og kompliceret sårbehandling. Jeg har primært arbejdet i behandlings afsnittet, røntgen afdelingen og på operationsstuerne. Gennem alle årene har jeg været med til at oplære omkring 130 veterinærsygeplejerske elever. Jeg holder på en sjov og spændende måde kurser i arbejdsmiljø, forbindinger og håndfri røntgen positionering. I 2009 fik jeg prisen som årets praktiserende veterinærsygeplejerske, indstillet af mine arbejdskollegaer. Jeg har i 30 år været arbejdsmiljørepræsentant på dyrehospitalet og går meget op i et godt og sikkert arbejdsmiljø. Jeg er på 2. år strålebeskyttelseskoordinator. Røntgensikkerhed og håndfri positionering af hund og kat er mit store fokus område. Jeg havde den ære, at blive nomineret til prisen som årets arbejdsmiljørepræsentant i Danmark i 2023. Siden efteråret 2019 har jeg været en del af Veterinærsygeplejerskernes fagforening. Jeg glæder mig til at kunne bruge min store erfaring som tidligere arbejdsmiljørepræsentant og strålebeskyttelseskoordinator i bestyrelsen, til gavn for medlemmerne. Det er meget vigtigt at hjælpe andre veterinærsygeplejersker, med at få fokus på et trygt og sundt arbejdsmiljø på dyreklinikker og dyrehospitaler.

    Speakers til følgende sessioner
    • 09:20 - 10:00 Fysisk arbejdsmiljø. Røntgen sikkerhed. Håndfri lejring hund og kat.
      Røntgen sikkerhed i smådyrs praksis. Håndfri lejring af hund og kat. Kom godt i gang med at overholde lovgivningen, beskytte os selv fra den sekundære bestråling, og så vidt muligt forlade konventionel røntgenrum under eksponering af røntgenbilleder. Kæmpe løft til røntgen sikkerheden med den nye vejledning fra Sundhedsstyrelsen. Effektivisering i arbejdsgangen med håndfri røntgen. Erfaringer med håndfri lejring fra Anicura Københavns Dyrehospital.
      10:10 - 10:50 Tekniske hjælpemidler til håndfri lejring. Sedation et godt valg til røntgen.
      Undgå negativ adfærdsændring hos hund og kat, sedation anbefales i mange tilfælde. Håndfri lejrings teknikker gennemgås før workshop. Kursisterne får udleveret en lille håndfri lejringsbog til hund og kat, lommeudgave af vejledningen fra Sundhedsstyrelsen, samt plakater til røntgen rummet.
      13:20 - 14:00 Workshop: Bliv firstmover 2023 til håndfri lejring ved træning på bamsehunde.

      Alle kursister gennemgår alle positioneringer på tøjhunde i grupper med vejledning. Sammen kan vi ændre arbejdsgangen og forbedre sikkerheden ved røntgen optagelser i dyrlægebranchen.

      14:10 - 14:50 Workshop: Bliv firstmover 2023 til håndfri lejring ved træning på bamsehunde.
      Alle kursister gennemgår alle positioneringer på tøjhunde i grupper med vejledning. Sammen kan vi ændre arbejdsgangen og forbedre sikkerheden ved røntgen optagelser i dyrlægebranchen.
    • 09:00 - 09:40 Fysisk arbejdsmiljø. Sundhedsskadelige stoffer og materialer. Familiedyr
      Anæstesi gasser. Formalin og hæmacolor håndtering med procesventilation. Sundhedsskadelig kirurgisk diatermi røg. Bidskader og anmeldelse af ulykker. Allergi fremkaldende Diisocyanat i skinnemateriale. Tunge løft og hjælpemidler. Medicin håndtering. Gravides arbejdsmiljø og særlig APV. Kort fortalt om kemisk risikovurdering.
      09:50 - 10:30 3. Familiedyr: Arbejdsmiljø. Røntgensikkerhed. Ny vejledning specielt for familiedyr.
      Røntgen sikkerhed ved konventionel røntgen hund og kat. Den nye lovpligtige vejledning for røntgenoptagelser af dyr fra Sundhedsstyrelsen SIS. Krav om strålebeskyttelseskoordinator, lejringsudstyr, sikkerhedsvurdering. Sundhedsstyrelsens tilsyn. Kom godt i gang med den lovpligtige håndfri positionering af hund og kat. Bog om håndfri positionering af hund og kat udleveres til kursisterne.
Cookies policy