• Katrine Lundsgaard

    Dyrlæge, Valby Dyrehospital

    Katrine Lundsgaard, bosiddende i København og ansat ved Valby Dyrehospital, Vetgruppen. Uddannet dyrlæge i 2018. Efter endt uddannelse ansættes jeg i Distriktsveterinärerna i Sverige, med blandet store- og mindre husdyr, men kort efter finder jeg min rigtige hylde som ren smådyrsdyrlæge. Først som assisterende dyrlæge hos Odsherreds Dyrehospital, hvor min interesse for kardiologien spirede, og hvor jeg starter på større kardiologisk efteruddannelse som europæisk master i kardiologi. En uddannelse jeg senere fortsætter hos Valby Dyrehospital, Vetgruppen, hvor jeg er ansat nu. Jeg elsker dyrlægefaget og alle faglige aspekter af faget, men mest af alt kardiologien. Hjertet er trods alt kroppens vigtigste organ.
     

    Speakers til følgende sessioner
    • 09:20 - 10:00 Generel anvendt anæstesi og smertelindring - en øvelse i kassetænkning
      Vi har alle sammen lært det, og bruger det næsten hver dag. Men hvordan var det nu lige med de forskellige stofgrupper? I lektionen vil de helt overordnet narkose-stof grupper blive gennemgået, samt hvordan de påvirker hjertet og hinanden. Lektionen er en introduktion til fagtermer, som vil blive brugt i senere lektioner og for mange vil det være en genopfriskning af viden..
      10:10 - 10:50 Anæstesi og hjertet - gift eller støtte
      Hvad sker der egentlig med hjertet under anæstesi? I denne lektion fokuseres mere specifikt på hjertet, og hvordan hjertet påvirkes under narkose. Der fokuseres på de grupper af narkosestoffer som har direkte effekt på hjertet og hvilket forudgående undersøgelser og tanker vi skal gøres os inden vi bedøver et hjertet (en patient). Denne lektion vil indeholde både information om anæstesi af den elektive raske patient, men også anæstesi af patienten med hjertelidelse.
      11:20 - 12:00 Standart EKG - hjertets eget elektriske kredsløb
      Denne lektion vil være en gennemgang af et helt almindeligt EKG. Hvilket afledninger kigges der på, hvad fortæller afledningerne og hvad fortæller EKG’et i det hele taget. Vi har alle haft gennemgang af EKG på vores respektive studier, men hvor mange af os er helt rolige ved at kigge på og analysere et EKG? Målet med lektionen er at gøre alle mere trygge i at måle og aflæse et standart EKG, og vide hvad der er støj på linjen og hvad der er reelle afvigelser fra EKG’et.
      13:20 - 14:00 EKG under anæstesi hos hund og korrektion af EKG afvigelser under anæstesi
      Patienten, en hund, er nu bedøvet og pludselig sker det, EKG’et ser mærkeligt ud! Hvad gør du nu?
      I denne lektion vil de mest almindelige EKG-afvigelser under anæstesi af hund blive gennemgået, samt hvordan de kan håndteres. Nogen er mere alvorlige end andre, og nogen er opstået som følge af anæstesien og vil forsvinde af sig selv..
      14:10 - 14:50 EKG under anæstesi hos kat og korrektion af EKG afvigelser under anæstesi
      Patienten, en kat, er nu bedøvet og pludselig sker det, EKG’et ser mærkeligt ud! Hvad gør du nu?
      I denne lektion vil de mest almindelige EKG-afvigelser under anæstesi af kat blive gennemgået, samt hvordan de kan håndteres. Nogen er mere alvorlige end andre, og nogen er opstået som følge af anæstesien og vil forsvinde af sig selv. Under lektionen vil der være interaktive cases og multiple choice spørgsmål.
      15:30 - 16:10 EKG og hjertet efter anæstesi - "OP slut" - case closed?
      Puha! Endelig er operation slut. Du lader patienten vågne og kobler overvågningen fra. Patienten ligges tilbage i buret. For nu er det hele jo overstået ikke?
      I denne lektion vil fald-grupperne i forløbet efter anæstesien gennemgås. Hvad kan gøres for at støtte hjertet bedst muligt i tiden efter operationen, og hvorfor er det at nogen patienter klarer operationen rigtig fint også alligevel vågner dårligt eller måske slet ikke vågner.
       
      16:40 - 17:20 Hjerte- og lungeredning og genoplivning
      Uheldet er ude og patienten dør på operationsbordet. Alles værste mareridt. Men patienten kan faktisk genoplives med god succes. Den vigtigste parameter er forberedelse. Genoplivning af patienter er et stort og komplekst emne, som ofte giver sved på panden bare at tænke på. I denne lektion vil processerne i genoplivning afmystificeres og de væsentligste koncepter i processen gennemgås. Denne lektion er ikke ment som et komplet genoplivningskursus, men som en hjælp til at rette fokus det rigtige sted hen under en genoplivningssituation.
       
Cookies policy