• Lene Kattrup Jørgensen

    Pensionist

    Uddannet til dyrlæge i 1980. Efteruddannelse fra Forsikringsakademiet og merkonomuddannelsen mm. Været beskæftiget i stordyrs- og familiedyrspraksis. Har startet to dyreklinikker (Trollesminde og Bistrup Dyreklinik). Desuden arbejdet i forsikringsbranchen og i handelsvirksomhed, import/eksport, ledelse mv., og har erfaring fra ansættelse indenfor det offentlige kontrolområde. Medlem af Det Etiske Råd 2010-2016. Samfundsdebattør.     

    Speaker til følgende sessioner
    • 20:00 - 21:30 Debat om ”Dyresundhed og etik i rewilding - er en fair balance mulig?”
      Debatten vil blive streamet, så det er muligt at følge den fra distancen. Der vil dog ikke være mulighed for at blande sig i debatten som online deltager.

      Formålet med debatten er at få belyst hvilke sundhedsmæssige og etiske udfordringer rewilding giver, herunder at få belyst, hvordan ønsket om mere biodiversitet og god dyrevelfærd kan gå hånd i hånd. Hvor går grænserne med dyreværnsloven i hånden set med dyrlægerne og biologernes faglighed? Hvordan håndterer vi som dyrlæger de udfordringer, og hvordan kommer vores faglighed som dyrlæger bedre til orde i den offentlige debat?

      Målet er at skabe en bedre forståelse for de interkollegiale udfordringer, der er mellem de privat praktiserende dyrlæger, der involveres i projekterne, samt kollegaerne i Fødevarestyrelsen (FVST), der udfører kontroller samt at finde en fælles forståelse mellem dyrlæger og biologer af at god dyrevelfærd også er muligt, når biodiversiteten øges.

      Moderator er journalist Mette Walsted Vestergaard

      Panelet består af følgende deltagere:
      Dyrlæge Carsten Jensen, FVST
      Biolog Hans Henrik Bruun, Medlem af den videnskabelige arbejdsgruppe
      Dyrlæge Helle Slot, DDDs repræsentant i interessentgruppen vedr. Natur National Parker i Danmark
      Dyrlæge Lene Kattrup
      Dyrlæge Carsten Grøndal
       
Cookies policy