• Mads Nielsen

    Professor, Ph.D, Københavns Universitet

    Mads Nielsen er professor ved Københavns Universitet, datalogisk Institut i medicinsk dataanalyse. Har de seneste 25 forsket i brugen af medicinske skanninger til diagnose, behandlingsplanlægning, og kliniske forsøg. Han har forsket i brugen af elektroniske sundhedsjournaler og billeder til at forudsige sygdomsforlød og finde patienter i særlig risiko. Han er grundlægger af Biomediq A/S og Cerebriu A/S.

    Speaker til følgende sessioner
    • 10:00 - 10:30 Predictive Analytics og big data: Hvordan kan man bruge big data I forbindelse med diagnostik og sygdomsforløb
      Kunstig intelligens, og herunder de discipliner af big data og prædiktive analyser er på vej ind og ændre næsten alle videnskaber i dag. I lægevidenskaben er hvert kendetegnet ved data om mange former, kvantitative målinger som blodtryk og temperatur, fri tekst i anmærkninger og EPJ, billeder, spektre, signaler osv.

      Maskinudvaskning er disciplinen med at generalisere fra eksempler fra data, og med moderne computere og algoritmer kan vi nu lære af flere data, end mennesker nogensinde ville være i stand til at observere i livet. Vores modeller af brystkræft diagnose er uddannet på millioner af mammografi; mere end nogensinde set i en mamma-radiolog karriere.

      Ustrukturerede data som billeder og fritekst kan ikke direkte bruges i statistiske analyser og skal først omdannes til en kvantitativ form.

      Jeg vil give eksempler på forudsigende analyser i b brystkræft, Alzheimers sygdom og Covid-19 og fra big data-analyser i Covid-19.
Cookies policy