• Anne Mette Danscher

    Boehringer Ingelheim Animal Health

    Tidligere 10 års diverse stillinger på KU/KVL, og før det blandet praksis i Kolding. Særlig interesse for køers klove, undervisning og hvordan dyrlæger får et godt liv i kvægpraksis.  
     

    Speaker til følgende sessioner
    • 14:30 - 15:10 "Sparringspartnere i dagligdagen" - Fem korte indlæg om, hvem der kan hjælpe dig med hverdagens udfordringer.
      Henrik Schmidt, Hipra og Katja Mikkelsen, MSD/Merck: "Medicinalvarefirmaer - en vidensbank, der kan hjælpe dig i praksis?
      Oplægget vil gøre den unge praktiserende dyrlæge bekendt med hvilken vidensbank, som medicinalvarefirmaerne besidder, og hvordan den bedst udnyttes.
      Den praktiserende dyrlæge er generalist og skal have overblikket, når det handler om besætningsrådgivning. Det er umuligt også at være ekspert på alle områder. Derfor er det især vigtigt at blive bekendt med, hvor man kan søge hjælp til at løse specifikke opgaver, som udredning af f.eks. lungebetændelsesudbrud i kalveafdelingen eller E.coli-yverbetændelser hos køerne. Det er her kolleger fra medicinalindustrien kan komme til gavn med diagnostisk support og erfaring. Derudover kan medicinalindustrien bidrage til den praktiserende dyrlæges videreuddannelse i form af kurser indenfor de specifikke og ofte innovative områder. Medicinalindustrien har ofte globale rødder, der kan åbne op for kollegialt netværk, der også kan gå udover Danmarks grænser.  

      Betinna Tvistholm, SEGES: Benyt SEGES som sparringspartner, når du møder udfordringer!
      Som nyuddannet kan det være svært at finde rundt i alle de nye opgaver og funktioner  og det kan være svært at holde sig opdateret på alt det nye. Hos SEGES kan du finde forskellige eksperter på kvægområdet og du er altid velkommen til at tage fat i os for at sparre, få hjælp til udfordringer eller få vejledning til hvor du kan få oplysninger omkring det du tumler med. Det kan være spørgsmål som ” Hvilke salmonella-prøver skal jeg tage hos landmand X og hvor ofte?”, ” Hvordan skal jeg forholde mig når landmandens sengebåse overhovedet ikke opfylder retningslinjerne for anbefalinger til stalde?”  osv
      Vi vil forsøge at være behjælpelig og hvis ikke vi har et svar til dig, kan vi guide dig videre til andre kollegaer i erhvervet.

      Annette Sønderholm Juel, Kjellerup laboratoriet: På hvilken måde kan Kjellerup Laboratoriet bruges som faglig sparringspartner?
      Hvad kan vi på kvæg på SEGES Laboratorium i Kjellerup, og hvad har vi fundet? Hvordan kan vi hjælpe Jer dyrlæger med god brugbar diagnostik? Hvilke undersøgelser og hvilket materiale skal man vælge? Hvornår skal man vælge bakteriologisk undersøgelse frem for PCR og hvorfor kan det være vigtigt med en resistensbestemmelse?

      Anne Mette Danscher, Boehringer Ingelheim: "Ny kvægdyrlæge – brug for en mentor?" 
      I livet som nyuddannet dyrlæge i kvægpraksis opstår der løbende en masse spørgsmål og ting man skal tage stilling til. En del af det kan man tage op med chef’en, kollegaerne, studiekammeraterne, kæresten eller hvem man ellers har ved hånden. Men en gang imellem kan det være rart at kunne vende tankerne med en anden kvægdyrlæge – som måske ikke lige er ens chef eller fra ens egen praksis. Har I brug for en mentor inden for vores verden? Skal vi forsøge at oprette sådan et program? Tænk over det og giv dit indput!

      Karin R. Jensen, Kødkontrollen: På hvilken måde kan Kødkontrollen bruges som faglig sparringspartner? 
      Vi skal i samarbejde sikre at ikke transportegnede kreaturer ikke anbefales en transport og at transportegnede kreaturer ikke gemmes i staldende, fordi producenten og måske også besætningsdyrlægen er bange for at sende dem afsted.
      Der er mange svære grænsetilfælde, kun med dialog mellem dem der står i produktionen og os der er på slagteriet kan vi sørge for at de rigtige beslutninger bliver truffet og at begge parter bliver klogere på det her ganske vanskelige emne.
Cookies policy