• Sten Velschow

    Chief Technology Officer and founder, Fluisense ApS.

    Sten Velschow er uddannet dyrlæge fra 1997 og er grundlægger af medicovirksomheden Fluisense. Han startede sin karriere på Panum Instituttets Afdeling for Eksperimentel Medicin indenfor mikrobiologisk kontrol og infektionsbekæmpelse med forsøgdyr. Siden arbejde i den private og offentlige sektor som forsøgsdyrsspecialist og til 2009 som leder af Lundbecks forsøgsdyrsfaciliteter.

    I 2009 startede Sten Fluisense med det formål at udvikle et fuldautomatisk blodprøvetagningsapparat som arbejdet med lægemiddeludvikling på Lundbeck havde vist behovet for. Virksomheden fik financiering fra investorer på plads i 2010 og Sten har siden fået udstedt 3 patenter, udviklet apparatet, etableret renrumsproduktion og opbygget dokumentation til godkendelse af apparatet til brug i mennesker, sammen med ca. 18 medarbejdere i Fluisense.

    • 14:10 - 14:50 Ny diagnostisk blodprøvetagning - fra forskning til klinik

      Blodprøvetagning og -analyse er en central del af såvel forskning, lægemiddeludvikling og diagnostik, men foretages stadig manuelt langt de fleste steder. Fluisense udvikler et lille bærbart fuldautomatisk blodprøvetagningsapparat til opsamling af serielle blodprøver fra en patient.
       

      Præsentationen beskriver processen fra behovet for automatisering blev identificeret til lægemiddeludvikling og mod godkendelse og lancering af et nyt diagnostisk universalværktøj til dyr og mennesker.

Cookies policy