• Anders Miki Bojesen

    Professor, Veterinary Clinical Microbiology, KU SUND

    Anders Miki Bojesen er uddannet dyrlæge i år 2000 og har herefter taget en PhD-grad indenfor veterinær klinisk mikrobiologi i 2003. I 2012 blev han  ansat som professor i præventiv veterinær mikrobiologi på Københavns universitet. Bojesen leder en forskningsgruppe på ca. 15 personer, som primært arbejder med at forstå hvordan bakterieinfektioner forårsager sygdom, og hvordan de kan forebygges. Han ha særligt fokus på udvikling af bakterielle vacciner og anvendelse af probiotika, som sygdomsforebyggelse.

    Anders Miki Bojesen har deltaget og ledet en lang række forskningsprojekter, herunder Research Centre for Control of Antibiotic Resistance (UC-Care), et multidiciplinært forskningscenter støttet af Købehavns universitets Excellence Program. Han har udgivet mere end 100 peer-reviewed artikler og vejledt 80 PhD- og specialestuderende.

    Sideløbende har han som grundlægger og medejer af Bojesen & Petersen Biotech Aps, udviklet og kommercialiseret produktet bActivate. bActivate er et vækstmedie der kan re-aktivere bakterier, særligt streptokokker, fra en dvaletilstand, hvor de er meget svære at diagnosticere og særdeles tolerante overfor antibiotika til fuldt aktive bakterier, som derfor kan påvises og behandles effektivt med antibiotika. bActivate er blevet solgt i 17 lande i Europa, Nordamerika, Asien og Australien.    
     

    • 09:50 - 10:30 En overraskelse, et patent, et firma! - en historie om et uventet forskningsresultat der blev til en international virksomhed
      Hvordan kan man komme fra en unik opdagelse til et levedygtigt kommercielt produkt? Miki Bojesen fortæller historien on bActivate og hvordan produktet er kommet fra idé til markedføring i EU, USA og Australien. 
       
Cookies policy