• Hanne Birgit Gredal

    Lektor, Dyrlæge, ph.d., KU SUND

    Hanne Gredal afsluttede dyrlægeuddannelsen ved Den Kgl. Veterinær- & Landbohøjskole (KVL) i 2000, og arbejdede derefter i smådyrspraksis frem til 2006. I 2006 vendte hun tilbage til KVL, hvor hun, i et samarbejde med Chestergates Referral Hospital i England, lavede PhD om stroke/apopleksi hos hunde. Efter færdiggørelsen af PhD’en fortsatte hun i en årrække sin forskning inden for samme område. De seneste år har hendes forskning især omfattet non-infektiøse inflammatoriske CNS sygdomme (autoimmune meningit’er & encephalit’er), som udgør en stor patientgruppe i den neurologiske klinik, men hendes interesser inden for klinisk neurologi spænder vidt.

    Hanne er i dag lektor & specialdyrlæge i neurologi ved Institut for Klinisk Veterinærmedicin og en fast del af Neurologiklinikken og undervisningsstaben på Universitetshospitalet for Familiedyr, KU, hvor hun er kendt blandt studerende og kollegaer som en entusiastisk og dedikeret underviser.

     

    • 14:30 - 15:10 Når enden er god…..Stroke hos hund: diagnostiske og prognostiske overvejelser
      Stroke/apopleksi er kendetegnet ved akutte og ofte meget alvorlige neurologiske symptomer, og medfører derfor i mange tilfælde en forventning om en dårlig prognose. Men faktisk har mange af disse patienter en rigtig god prognose. Indlægget omhandler overvejelser og værktøjer til vurdering af diagnose og prognose i den akutte situation.
      15:50 - 16:30 Når meningitis giver mening….Diagnostisk og behandling af meningitis og encephalitis hos hund
      Non-infektiøse meningit’er og encephalit’er er hyppige neurologiske sygdomme hos hunde. De indledende kliniske symptomer er ofte uspecifikke, og der er derfor stor risiko for, at sygdommene overses i det tidlige stadie. Indlægget omhandler klinisk diagnostisk, differentialdiagnostiske overvejelser og behandlingsregimer for meningitis og encephalitis.
Cookies policy