• Rikke Buhl

    Professor mso, KU SUND

    Uddannet dyrlæge i 1999 og opnåede ph.d. graden i 2004. Er ansat som professor på Institut for klinisk veterinærmedicin, Københavns Universitet inden for hestens kardiologi. Hendes forskningsområde er kardiovaskulære lidelser hos heste, særligt atrieflimmer, hvor udvikling og behandling af sygdommen undersøges. Hendes samarbejdspartnere er læger, biologer og farmaceuter, og forskningen har et translationelt sigte, hvor basalviden appliceres klinisk og med komparativt fokus til lidelsen hos mennesker. Ud over forskning underviser hun dyrlægestuderende, ligesom hun er sektionsleder for Sektion Medicin og Kirurgi for heste og kvæg på Københavns Universitet.
     

    • 14:00 - 14:40 Hjertemislyde - betyder de noget for sportshestens præstation?
      Dyrlægen hører jævnligt mislyde ved rutineauskultation af heste. De fleste er uden betydning for hestens brug som almindelig ridehest, men nogle mislyde kan have afgørende betydning for dyrenes præstationsevne. Spørgsmålet er bare, hvilke vi kan ignorere, og hvilke mislyde, der skal føre til yderligere undersøgelser.
      15:10 - 15:50 Når hjertet er ude af takt. Hjertearytmier og vurdering af disses betydning under motionering
      Ved hjerteauskultation høres lejlighedsvist hjertearytmi. Måske er det bare en pause eller et hjerteslag, der kommer for tidligt, andre gange er arytmien persisterende. Hvordan diagnosticerer vi disse arytmier og ikke mindst, hvordan vurderer vi betydningen af dem, når hesten motionerer?
Cookies policy