• Peter Sandøe

    Professor, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, KU SUND

    Peter Sandøe er uddannet filosof og er professor i bioetik ved Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab og ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet. Siden 2020 har han været leder af Center for Forskning i Familiedyrs Velfærd. Hovedparten af Peters forskning fokuserer på etiske problemstillinger i relation til forskellige former for brug af dyr, udvikling og brug af bioteknologi, fødevareproduktion og forskning. Peter forsøger at forbinde naturvidenskabelige, samfundsvidenskabelige og filosofiske perspektiver på de emner, han tager op. Han har et omfattende forfatterskab bestående af internationale forskningsartikler, internationale bøger og bidrag til formidling og debat på dansk. Se mere om især Peters arbejde inden for dyreetik og dyrevelfærd på de to hjemmesider www.dyreetik.dk og www.animalethics.net

     

    • 09:00 - 09:40 Fremtidens kvægbrug: Hvilke påvirkninger præger udviklingen inden for kvægbruget, hvilke udfordringer og dilemmaer er og bliver de fremherskende og hvilken betydning får dette for kvægdyrlægens rådgivningsarbejde?
      Produktion af mejeriprodukter, okse- og kalvekød giver anledning til en lang række udfordringer i forhold til dyrevelfærd, klima, miljø og folkesundhed. Disse udfordringer fører til reaktioner hos forbrugerne, hos fødevareindustrien og detailhandelen, hos en lang række NGO’er og hos politikerne. Peter Sandøe vil i sit oplæg forsøge at give et overblik over udfordringerne og vil lægge op til en diskussion af, hvordan de bedst håndteres.
      11:00 - 11:40 Paneldebat
      Med Peter Sandøe som moderator
Cookies policy