Del på sosiale medier

Estate Kunnskap i samarbeid med Norsk Eiendom inviterer alle som er engasjert i byutvikling i Rogaland til Citykonferansen. Konferansen er etter ni år godt etablert og samler eiendomsaktører fra hele regionen til en fagdag hvor vi fokuserer på bærekraftig by- og stedsutvikling.
Til fagkonferansen vil vi samle de beste fagfolkene innen sine felt, presentere spennende caser, samt oppfordre til relasjonsbygging på tvers av nettverk.
Etter fagprogrammet inviterer vi til festmiddag med prisutdeling, god mat og drikke, musikalsk underholdning og topp stemning.
I år skal vi kåre vinneren av Cityprisen Rogaland 2023.
Formålet med Cityprisen er å premiere de byggherrer som gjennom sitt arbeid, strekker seg lengre med sine nybygg og rehabiliteringsprosjekter, og utvikler bedre bygg, byer og tettsteder.
Prosjektet skal levere på alle rammer og kriterier beskrevet under:
Næringsbygg, enten enkeltbygg eller klynge av bygg med næring som hovedformål, kan være kandidater. Boliger og funksjonsbygg kan inngå som underformål, men ikke fremstå som hoveddelen av prosjektet. Bygget må være tatt i bruk før
nominering for å kunne vurdere alle kriteriene godt nok.
Send gjerne inn nominasjoner til juryen på konferanse@estatemedia.no.
Program oppdateres fortløpende frem mot konferansen 15. november. Kom gjerne med tips/innspill til: konferanse@estatemedia.no

Program
Moderator: Kyrre M. Knudsen
Det gir ikke lenger mening å kalle Stavanger for en by. Stavanger er blitt en periferi på Nord-Jæren der de tre S´ene: Stavanger, Sandnes og Sola, alle er hjelpeløst fanget i de asfalterte fangarmene til Forus. Og hva gjorde Stavanger da de sto foran kommunesammenslåing, og hadde en historisk mulighet til å justere bygrensene for å kunne styre det sammenhengende urbaniserte området? Jo, de valgte det stikk motsatte. Å bli Norges største sauekommune - ved å innlemme Finnøy og Rennesøy i byen - var tydeligvis viktigere enn å få kontroll på den utflytende urbaniteten på Nord-Jæren.
Innlegg og paneldiskusjon.
Hør innlegg og debatt som belyser ulike perspektiver i striden rundt Svankevigå, ledet av moderator Emilie Christensen.
Svankevigå er et av de siste områdene i Stavanger hvor det finnes gamle bygg som leies ut rimelig til lokale kulturaktører. Området har blitt drastisk forandret fra et sted mange oppfattet som utrivelig, til et trygt og offentlig rom med kulturtilbud og sosiale aktiviteter. Et nytt reguleringsforslag skaper debatt om hvorvidt de gamle byggene skal bevares eller rives, og hvilke konsekvenser det i så fall vil få for lokalmiljøet og aktørene.
Noen av spørsmålene som reises er:
Skal utbyggernes økonomiske gevinst trumfe innbyggernes sosiale behov? Hvem avgjør hva som er attraktive bymiljøer? Hvor stor rolle spiller sosial bærekraft i avgjørelser rundt byutvikling? Finnes det muligheter for å erstatte slike etablerte miljøer, arbeidsplasser, kultur og historie? Og i så fall hvordan?
