20. okt. 2022

Scandic Havet

Tollbugaten 5, Bodø

Estate kunnskap i samarbeid med Norsk Eiendom inviterer alle som er engasjert i byutvikling i nord-regionen til Citykonferansen. Konferansen er etter åtte år godt etablert, og samler eiendomsaktører fra hele Nord Norge til en fagdag hvor vi fokuserer på bærekraftig by- og stedsutvikling.
 
Til fagkonferansen vil vi samle de beste foredragsholdere innen sine felt, presentere spennende caser innen by – og eiendomsutvikling for aktører i regionen, samt oppfordre til relasjonsbygging på tvers av nettverk.
 
Konferansen arrangeres i samarbeid med:
Norsk Eiendom, Sparebank 1 Nord-Norge, Gnist Arkitekter og Hundholmen Byutvikling.
 
Etter fagprogrammet inviterer vi til festmiddag med prisutdeling, god mat og drikke, musikalsk underholdning og topp stemning.

Nyhet: CityGlød for Nord vil bli kåret under konferansen! Send gjerne inn nominasjoner til juryen på konferanse@estatemedia.no
Statutter:Cityglød er en pris som gis ut til unge og lovende talenter i eiendomsbransjen som er under 40 år. De har vist engasjement og innovasjonsevne innen eiendomsfagene samt bidratt til verdiskapning i bransjen

Del på sosiale medier

Share
Tweet
Share
Pin it
Share
Email
09:30 - 10:00
Kaffe & Registrering
10:00 - 10:05
Velkommen til Citykonferansen
10:05 - 10:10
Åpningsinnlegg Norsk Eiendom
10:10 - 10:30
En endring i klima – hvor sårbar er nordnorsk eiendom?
Hyperinflasjon, renteøkning, geopolitisk uro, klimarisiko og endringer i befolkningsmønster.  Usikkerhetene står på rekke og rad. 
 
10:30 - 10:50
Markedsoppdatering - Næringseiendom i NORD
Økte renter; konsekvenser for transaksjonsmarkedet, og leiemarkedet etter covid.
 
10:50 - 11:10
Boligmarkedet i en urolig tid med økte renter, kraftig inflasjon og krig i Europa
11:10 - 11:30
Juryen presenterer de nominerte til CityGlød-prisen
Statutter:Cityglød er en pris som gis ut til unge og lovende talenter i eiendomsbransjen som er under 40 år. De har vist engasjement og innovasjonsevne innen eiendomsfagene samt bidratt til verdiskapning i bransjen.

De nominerte er:

Jonas Aalstad Haugen
Haugen har bygd et av Nord-Norges største og mest ekspansive eiendomsselskaper på få år. Han har tidlig tatt sjanser og satset på forskjellige prosjekter. Juryen mener han har hatt en imponerende reise fra ung alder i eiendomsbransjen. Han startet med boligprosjekter, så etablering av Isopro, før han startet Nordlysbyen Eiendom, som han i dag er daglig leder for. Han er opptatt av ny teknologi og medeier i eiendomsappen Propely, de bidrar til å effektivisere kommunikasjon til en mer digital bransje.

Ole-Martin Jensen
Jensen er en meget dyktig advokat og partner i Linnet & Co Advokatfirma. Han har tidlig utmerket seg og ledet den viktige nasjonale saken i forbindelse med allemannsretten på Nordkapp-platået.  Han er faglig sterk og har mange saker, rettsprosesser og sterk kompetanse innenfor eiendom og entreprise. I kraft av sin stilling som eiendomsadvokat i Tromsø er han med på å forme byutvikling og se byggeprosjekter vokse fram.


Mathias Nilssen
Nilssen startet sin salgskarriere tidlig og er en god menneskekjenner med fullt fokus på hvilke behov kjøperen har. Han er nå salgssjef i Corponor, som en av de største eiendomsutviklerne i Bodø og omegn. Med hans erfaring og utdanning har han vært med på å videreutvikle nye konsepter til eiendomsporteføljen i selskapet. Han har også vært med på å utvikle eiendomsmarkedet i Bodø i en tid hvor byen har hatt betydelig oppsving.
 
11:30 - 12:30
LUNSJ
12:30 - 12:50
Alpin-VM i Narvik 2029?
Hva vil Alpin-VM bety for Narvik og regionen rundt? - med destinasjon -og byutviklingsbrillene på!
12:50 - 13:10
Nord Gondol setter Mosjøen på kartet
En motor for utvikling av destinasjonen, nye arbeidsplasser og flere innbyggere på Helgeland.

Opplevelser som setter spor – i hjertet og hodet!
13:10 - 13:30
Bærekraftig utvikling; 29 etasjer trehus i BERLIN
Høyhuset som skal bygges i tre, skal etter planen kunne huse boligkollektiv, leiligheter – utleie, sosialboliger, studentboliger og selveierboliger, barnehage, kulturskole, bakeri, verksted, næring og flere offentlig tilgjengelige arenaer både utvendig og inne i bygget.

– Dette er State-of-the-art prosjekt innen sosial og klimamessig bærekraft.
 
13:30 - 14:00
PAUSE
14:00 - 14:15
Norrøna Hotell – Ikonsik, men slitent og vernet, har fått nytt liv!
Gamle ærverdige Norrøna Hotell er transformert til moderne urbane leiligheter, på orkesterplass midt i Bodøs gågate.
Hvordan ser den 3 delte bunnlinjen ut «når virkeligheten møter regnearket»?
 
14:15 - 14:30
Wood Hotel - Bodøs Las Vegas?
Wood Hotel er Buchardts nye hotellsatsning i Bodø på hele 10.000 kvadratmeter fordelt på åtte etasjer bygd i tre. AB Invest får ros fra både befolkning og politikere.
 
Arthur Buchardt gjester Citykonferansen, og vil fortelle mer om det storslåtte hotellkonseptet.
14:30 - 14:50
Gjenbruksarkitektur for stedskarakter, møteplassen og fellesskapet
NIELSTORP+ Arkitekter v.partner Tord Kvien viser prosjekter i Nord-Norge og Oslo hvor gjenbruk og transformasjon i historiske omgivelser har gitt nye arkitektoniske løsninger.
 
14:50 - 15:10
Bærekraft som suksessfaktor
EUs Grean Deal legger føringer for hvordan man skal drive forretning i fremtiden. Omfattende regelverk fra EU velter over norsk næringsliv med innføring av informasjonsplikt over deres bærekraftige aktiviteter. Bærekraft er kommet for å bli, og lovverk skal bidra til å pushe store og små selskaper til å ansvarliggjøres for å nå EUs målsetninger.
 
15:10 - 15:40
PAUSE
15:40 - 16:00
PropTECH
#1 PITCH - PROPELY: Propely er samhandlingsplattformen som er eiendomsforvalterens daglige arbeidsverktøy, og som gir selve pulsen på eiendommene. Det inkluderer effektivisering av oppgaveflyt, samhandling mellom leietakere, forvaltere og leverandører, full compliance, samt kraftfulle analyse- og automatiserings-verktøy. Der Propely selv ikke er best, samarbeider vi med andre proptech-partnere for å kunne tilby gode helhetlige løsninger for eiendomsbesitter- og forvalter.
- Steinar Seim


#2 PITCH - UNIFRACTAL: Unifractal er et verktøy for å lage og dele enkle brukerveiledninger til beboere og leietakere.  Appen lar deg peke mobilkameraet på hvilken som helst gjenstand og umiddelbart få tilgangen til kunnskapen du trenger via visuelt søk.  Med appen kan du enkelt knytte læring til alle ting i bolig og fellesareal - i tillegg til viktige rutiner og informasjon fra forvalter, drift eller styre.  Løsningen brukes i dag blant annet i studentboliger for å gi mer effektiv brukerstøtte og redusere henvendelser til drift.
- Aksel Grunnvåg og Johannes Merok

#3 PITCH - KNIPS: Knips lar utbyggere og meglere kommunisere med interessenter gjennom en nyhetsfeed, som engasjerer mer, øker salget og gir unik innsikt i interessent-basen ved å nyttiggjøre seg av all dataen som skapes. Selskapet har flere av Nord-Norges største aktører på kundelisten og har mottatt investering fra blant andre Schibsted.
- Lilja Maria Hansen Guthu

 
16:00 - 16:30
CityTalk; Kan teknologi redde oss ut av bærekraftsknipa?
Panel med inviterte deltakere. Ledes av Vidar Fiskum, Norsk Eiendom.
16:30 - 17:00
Rosablogger løser energikrisen med kjernekraft
Kjernekraft er den største kilden vi har til utslippsfri energi, men har siden Tsjernobylulykken i 1986 hatt et dårlig rykte. I dette foredraget gir Sunniva en innføring i hva kjernekraft er, om stråling er så farlig som mange skal ha det til, og ikke minst hva som er best av vindmøller eller kjernekraft.

 
17:00 - 19:00
Vorspiel med Sparebank 1 Nord-Norge
19:00 - 23:00
Festmiddag med prisutdeling og musikalsk underholdning

Bilder fra 2018

Cookies policy