2. mars 2023

The Hub

Biskop Gunnerusgt. 3

Norsk Eiendom og Estate Media ønsker velkommen til Citykonferansen!
I fjor ble det full klaff på Citykonferansen med debattkonseptet CityTalks. I år satser vi derfor på å gjenta suksessen –  på The HUB! Vi legger opp til spennende samtaler hvor gjestene selvfølgelig blir utfordret på fag, men også med en personlig touch. Årets konferanse ledes av duoen Katrine Belsvik fra Ung i Næringseiendom og Stig Bech fra Norsk Eiendom.
CityTalks handler om en miks av foredrag og diskusjon med en langt mer uformell stil, der også publikum involveres på nye og engasjerende måter.

Dagen avsluttes med CityDinner, og selvfølgelig årets høydepunkter med kåring av vinneren av talentprisen Cityglød og årets Citypris.

 
Årets programkomite:
Stig Bech, Norsk Eiendom
Mona Aarebrot, Aspelin Ramm
Vidar Fiskum, Norsk Eiendom
Katrine Belsvik, Ung i Næringseiendom
Stein Ove Ødegård, Estate Media

Se program med aktuelle temaer.

  
 

Del på sosiale medier

Share
Tweet
Share
Pin it
Share
Email
10:00 - 11:00
Kaffe & Registrering
11:00 - 11:10
Velkommen til Citykonferansen
11:10 - 11:20
Åpningsinnlegg fra Norsk Eiendom
11:20 - 11:40
Politisk samtale med Jan Tore Sanner
Kommentarer rundt geopolitisk uro og makroøkonomi - konsekvenser av krig, økt rente og inflasjon. Hva kreves av myndighetene for å stimulere til omstilling i norsk næringsliv.
Hvordan tilrettelegge for nye industrieventyr, som skaper videre vekst i by og samfunn. Hvordan tok populismen over det norske politiske debatten? Hvor ble det av respekten for politiske motstandere, og den fine balansen mellom styringspartiene AP og H. Må vi leve med reversering og kunnskapsløshet?

Jan Tore Sanner i samtale med Stig L. Bech

 
11:40 - 12:00
PAUSE
12:00 - 12:20
Resesjon i sikte - hva betyr det for renteutsiktene?
DNBs makroøkonomer tror verdens største økonomier er på vei inn i resesjon, og at inflasjonen skal mye ned i året som kommer. Vil inflasjonen falle så mye at sentralbankene kan kutte rentene igjen like mye og like fort som markedene nå priser inn?
 
12:20 - 12:40
Klimamål i nedgangstider – hva nå?
Norge ligger bak skjema for å nå klimamålene. Hva skjer i EU og Norge frem mot 2030, og hvordan påvirkes eiendomsbransjen?
 
12:45 - 13:00
Juryen presenterer de nominerte til CityGlød 2023
Cityglød-prisen gis ut for er å hedre unge og lovende talenter i eiendomsbransjen som er under 35 år. De har vist engasjement og innovasjonsevne innen eiendomsfagene samt bidratt til verdiskapning i bransjen.
13:00 - 14:00
LUNSJ
14:00 - 14:10
Rockonomics: Fra Beethoven til Beastie Boys
Med bredbent rockepositur står Citykonferansens selvutnevnte husband The Rockonomics godt plantet i krysningspunktet mellom kreativitet og kapital. De lover både høy energi og trøstende melodier som følge gjennom en konferanse helt utenom det vanlige.
14:10 - 14:50
CityTalk; Oslo – Kan byutvikling hindre utenforskap?
Med utenforskap menes manglende sosial tilknytning til samfunnet, i motsetning til fellesskap. Hva slags virkemidler rår egentlig de som styrer byutviklingen over hvis de vil skape et fellesskap? Holder det å legge inn noen kaféer og lekeplasser her og der, eller hadde kanskje et sted som Tjuvholmen hatt godt av noen kommunalboliger innimellom for å bryte opp en ensartet gruppe tilflyttere? Utenforskap er ett av årets temaer som får sin egen CityTalk, der vi bytter ut det tradisjonelle foredraget med en dyptpløyende samtale, og publikum involveres på nye og spennende måter.

CityTalk ledes av Stig Bech
 
14:50 - 15:10
Samtale; Danske slakter sosiale boligmodeller !
Hva kan vi lære av dansk boligpolitikk for å gi bredde og mangfold i det norske boligtilbudet, og å gi flere tilgang til en egen bolig eller en trygg og god bosituasjon. Kan dansk boligmodell og -reguleringer være svaret på utfordringene vi opplever i Norge? Morten Jarlbæk Pedersen, Sjefrådgiver i Ejendom Danmark, har dyp kunnskap om dansk boligpolitikk, og vil dele sin frustrasjon over hvordan politikk utformet av følelser ikke fungerer i den virkelige verden.
 
15:10 - 15:30
Juryen presenterer de nominerte til Cityprisen 2023
Årets Citypris jury:
Netten Østberg, Asplan Viak (leder)
Tone Tellevik Dahl, Norsk Eiendom
Anders Berggren, Malling & Co
Maren Bjerkeng, Aspelin Ramm
Kristian Ahlmark, Schmidt Hammer Lassen Architects

 
15:30 - 16:00
Pause og mingling
16:00 - 16:30
CityTalk: "Survival kit" for eiendom
Hvordan "overleve" vinteren? - og hvilke muligheter finnes?
Tre eiendomaktører med helt forskjellig utgangspunkt, og en dreven finansmann i samtale med Stig Bech.
 
16:30 - 16:50
Krystallkula: Resesjon og vedvarende inflasjon, eller rentefall og opptur i 2023?
2022 var året der eiendomsmarkedet ble truffet av kraftig stigende renter, brems i transaksjonsmarkedet, og nye rekorder i utleiemarkedet. 2023 ser ut til bygge videre på de økonomiske hovedspørsmålene fra fjoråret: Får man ned inflasjonen og blir det da rentekutt, og hvor mye? Blir det en nedtur i økonomien, og hva skjer i så fall med leiemarkedet?
Vi kommenterer hvor markedet svinger akkurat nå, og deler vårt syn for 2023 med begrunnelser, analyse og data.
 
17:00 - 18:30
Aperitif; drinks med 4service
18:30 - 22:00
CityDinner; festmiddag med prisutdeling(er)

Bilder fra 2018

Cookies policy