• Pål Bjørdal

    CEO, Berge

    • 17:00 - 17:50 Speedtalk!

      - Batteridrevet sensorteknologi sikrer og overvåker bygg 

      Hvem har den smarteste sensorteknologien til eiendom? Hvordan skal dette følges opp når sensorer inntar eiendom i stor skala? Hvilke gevinster kan denne teknologien gi og kan vi sikre verneverdige bygg og nasjonalskatter med sensorteknologi?
       

      - Smartbygg på HasleLinje - fra automatisering til individuell tilpasning

      Digitaliseringens tidsalder er her. Men er det slik at ny teknologi gjør jobben enklere og grønnere? Eller lar vi oss bare begeistre uten tanke for miljø- og nytteaspektet?

      Kan et bygg tenke? Kan det lære? Lære bort? Tilpasse seg? Rett og slett drive med kognitiv virksomhet? Ja, sier teknologer, bare vi mater det med nok historikk og innsikt, er det mulig.

      Morgendagens bygg er kognitive. De går fra å være automatisert til å lære oss å kjenne. Og de kan mer enn å hjelpe oss. De kan gi oss den beste brukeropplevelsen.
       
      På HasleLinje reises nå et helt spesielt bygg. Fleksibilitet og individets behov settes i fokus. I fremtiden skal vi ikke nødvendigvis jobbe hardere, men smartere. 
       

      - Smarte bygg, innholdsleverandør og cloud


      «Smarte bygg» betyr også at noen tar rollen som innholdsleverandør – hva innebærer dette og hvem kan det være?
       
      Det kreves IT løsninger som understøtter brukernes behov. Man kommer neppe utenom sensorer, styringssystemer, datakommunikasjon og cloud baserte tjenester. Dette innebærer også fallgruver man må manøvrerer rundt for å møte brukers behov.


      - Slik tilpasser vi nye bygg for arbeid i tau

      Ny arkitektur fører til nye metoder for vedlikehold av bygg, 
      få et innblikk i hvordan Høyden har tatt klatrekompetansen ned fra fjellene og inn i byen!
      Høyden er med bygget fra forprosjektering og frem til driftsfasen.
Cookies policy