2. juni 2021

Digital konferanse

Digital konferanse

Boligbransjen er som mange andre rammet av koronautbruddet, og nye faktorer skaper usikkerhet. Hvordan vil pandemien påvirke transaksjonsvolumet og boligprisene fremover, og hvordan vil bolighandelen utvikle seg i takt med den økende arbeidsledigheten? Byrådet i Oslo har nå lansert sine planer for en tredje boligsektor i hovedstaden. Hvordan blir markedet påvirket av slike nye initiativ?

BOLIGMARKEDET – SISTE NYTT OG BEST PRAKSIS vil belyse viktige temaer innen regelverk, prosesser, offentlige krav og nye løsninger. Den vil også se nærmere på påvirkningen av koronapandemien på boligmarkedet, hva som preger dagens boligøkonomi og kundeatferd, og hvordan du best holder liv i prosjektsomsetningen.

Se konferansen når du vil, hvor du vil. 
Du velger helt selv når og hvor mange ganger du ønsker å se konferansen. Du kan også navigere i sendingen og se hele evt deler av den.

Del på sosiale medier

Share
Tweet
Share
Pin it
Share
Email
09:30 - 09:35
VELKOMMEN TIL EN ANNERLEDES DIGITAL KONFERANSE!
Vi gleder oss til et interaktivt seminar med dyktige bransjeeksperter. Forvent deg høyt tempo, korte interessante foredrag, spennende diskusjoner og påfyll av nyttig kunnskap!
09:35 - 09:50
HVORDAN PÅVIRKES BOLIGPRISEN AV KRISEN?
Flere eksperter spår et dramatisk fall i boliginvesteringer og priser fremover. Andre er litt mer optimistiske og forventer en gradvis normalisering. Det er flere motstridende faktorer som påvirker boligprisene. Hvordan vil den høye arbeidsledigheten og den store økonomiske usikkerheten på en side, og bankenes rentekutt på den andre påvirke markedet? Hva kan vi forvente oss fremover?
09:50 - 10:05
HUSHOLDNINGSGJELD I NORGE - ER DET EN RISIKO?
Boligutvikling styres av hvordan folk vil bo, og hvor mye kapital de vil investere. Koronakrisen har ført med seg store endringer i privatøkonomi og ekstrem usikkerhet - hvordan vil dette påvirke kjøpekraften?
10:05 - 10:20
DEN TREDJE BOLIGSEKTOREN OG LEIE TIL EIE-PRODUKTER
Koronakrisen kan bremse utbyggingen og gjør at det blir enda dyrere å komme seg inn på boligmarkedet. Flere ender opp med å leie, men leieprisen er ofte så høy at det blir vanskelig å sette av nok egenkapital til å kjøpe bolig senere. Både offentlige og private aktører lanserer «leie til eie» og deleie-løsninger for en trinnvis inngang til boligmarkedet. Hvordan fungerer slike løsninger, og hvilke fordeler finnes for utvikleren og forbrukeren?
10:20 - 10:50
HØYE BOLIGPRISER – ER DEN 3. BOLIGSEKTOR SVARET?
Kommuneadministrasjonen jobber med et nytt tiltak i boligpolitikken, der kommunen selv vil stå som utbygger slik at flest mulig skal kunne få tilgang til egen bolig på gunstige vilkår. Hvordan vil dette påvirke boligmarkedet, og hva kan vi vente oss som private aktører fremover?
Debatt - ledes av Anne Sofie Bjørkholt
10:50 - 11:05
REGULERING AV BOLIGTOMTER
Det bygges mindre i Oslo enn det den underliggende befolkningsveksten krever, og det er stadig vanskelig å finne gode boligtomter i sentrale strøk. Flere utforsker derfor muligheten for transformasjon og omregulering av tomter fra næring eller skog til bolig. Hvordan foregår prosessen fra omregulering til boligbebyggelse? Og hvordan kan utbyggere få maksimalt ut av tomtene?
11:05 - 11:20
GRØNLIKAIA - FRA TEGNING TIL SPENNENDE BOLIGPROSJEKT
Her får du en kort smakebit på de nye planene for Grønlikaia. Området nedenfor Ekebergskråningen der solen går sist ned over Fjordbyen og der Havnepromenaden får sin avslutning og begynnelse mot sør.
11:20 - 11:20
AVSLUTNING OG TAKK FOR I DAG

Samarbeidspartnere

Cookies policy