29.-30. november 2018

Odense Congress Center

Ørbækvej 350, 5220 Odense SØ

Ajour 2018

Deltagerregistrering

Åbningstider i udstillingen 
Udstillingen er åben torsdag den 29. ovember kl. 08.30 – 18.30 
Udstillingen er åben fredag den 30. november kl. 08.30 – 15.00

10:00 - 10:10
Velkomst
Formand Jan Rose Andresen byder på vegne af Maskinmestrenes Forening velkommen til årets Ajour - maskinmestrenes erhvervskonference.
10:10 - 10:45
Danmark som grøn vindernation
På Ajour 2018 holder Connie Hedegaard åbningsindlægget under overskriften 'Danmark som grøn vindernation'. Selvom Danmark er langt med den grønne omstilling, kan vi godt lære af andre lande, når det gælder de midler, der skal til for at fremme den nødvendige udvikling, mener Concito-formand Connie Hedegaard, og det er indgangsvinklen for hendes indlæg på Ajour 2018.
12:00 - 12:30
Plastik i verdenshavene
Oceanerne fyldes af stadigt mere plastaffald, der primært udledes fra forurenede floder. Ocean Plastic Forum er et dansk partnerskab, der ønsker at bortskaffe og genanvende plast i havene.
Maskinmester Niels Larsen er formand for Ocean Plastic Forum, og på Ajour 2018 vil han holde et oplæg om, hvordan danske aktører kan være med til at afhjælpe problemerne med plastforurening.
12:00 - 12:30
Ledertrivsel i travlhed
Presset for både ledere og medarbejdere stiger på danske arbejdspladser. Men hverken medarbejdere eller ledere kan udføre deres arbejde effektivt eller godt nok, hvis de er stressede. Sådan lyder budskabet fra Lis Lyngbjerg, der er specialist i ledelse og stress. På Ajour 2018 giver hun moderne ledere praktiske redskaber og viden til at håndtere et travlt lederliv uden stress.
12:00 - 12:30
Fremtidens teknologitrends i automation
Hvilke af tidens buzzwords får reel betydning for fremtidens produktionsvirksomheder? Bliver det TSN, AI, Blockchain, Virtual Commissioning eller en helt femte teknologi, man skal holde ekstra godt øje med?
I sit Ajour-oplæg vil Morten Kromann, som til daglig er produktspecialist ved Siemens A/S, dels beskrive de fremherskende teknologiske trends og buzzwords inden for automation til produktionsvirksomheder, og dels give sin vurdering af hvilke trends, som faktisk kommer til at få en betydning.
14:30 - 15:00
Fra IoT til kunstig intelligens - sådan får vi løbende værdi ud af big data
Mange maskinmestervirksomheder har et stort potentiale i at udnytte data til at optimere produktionen og opdyrke nye markeder. Og det er nu, danske virksomheder skal med på vognen, hvis de vil bibeholde deres konkurrenceevne.

Claus Klint har været direktør for Internet of Things i IBM, siden Watson IoT Business Unit blev dannet i 2015. På Ajour vil han beskrive forskellige projekter, hvor danske virksomheder har gennemført en forretningstransformation som følge af Internet of Things og analyser af big data.
14:30 - 15:00
Et grønt energisystem
Omstillingen til en CO2-neutral energiforsyning frem mod 2050 er godt i gang. Men den store udfordring bliver at få koblet varmeforsyning og transportsektoren på den grønne el fra vind og sol.
Til daglig er Martin Risum Bøndergaard politik- og analysechef i Vindmølleindustrien, som er vindenergiens brancheforening, og på Ajour 2018 vil han fortælle om, hvordan vindenergien bliver hjørnesten i et grønt energisystem.
14:30 - 15:00
Hvad er digitale ledelseskompetencer?
Digitalisering er meget mere end teknologi. Digitalisering ændrer grundlæggende ved forretningsmodeller, kunderelationer, samarbejdsformer, organisationer og ledelse.
På Ajour 2018 holder Pernille Kræmmergaard, direktør i Digitaliseringsinstituttet, oplæg om digital transformation og ledelse.
15:00 - 15:30
Byggeri med 3D-print
Danmarks første 3D-printede hus står indflytningsklar, og fremtiden vil byde på meget mere 3D-print-teknologi i byggeriet, hvor den gamle betonkanon kan blive afløst af robotstyret betonprint. Hør mere om den fascinerende udvikling, når teknisk chef Jakob Jørgensen vil fortælle om byggeri med 3D-print.
15:00 - 15:30
Hvornår er kunstig intelligens bedst?
Kunstig intelligens er temaet, når Thomas Bolander fra DTU holder oplæg på Ajour. Her giver han svar på, om vi skal frygte eller favne den kunstige intelligens.
15:00 - 15:30
Digitalisering: Fra investering til output
Organisationer fokuserer i stigende grad på, hvordan de kan bruge nye teknologier som Big Data strategisk. De investerer milliarder af kroner, men værdien og afkastet viser sig ofte at være begrænset. Så hvad hvis vi ikke er så nytænkende, som vi går og tror? Og hvordan bliver vi det, så vi kan gribe de muligheder, der ligger i den teknologiske disruption? Det kan du høre mere om på Ajour 2018, hvor Pernille Rydén fra DTU holder oplægget 'Digitalisering – fra investering til output'.

 
17:00 - 17:30
Altæderens guide til bedre selvledelse, forebyggelse og trivsel
Foredragsholder og altæder Niels Honoré lever efter en lagkagefilosofi. Han har regnet ud, at hvis han bliver over 80 år, har han cirka 240 kvalitets-othellolagkager tilbage – og de skal nydes.På Ajour 2018 præsenterer forfatter, fysioterapeut og foredragsholder Niels Honoré under aliasset ’Altæderen’ en guide til en sundere hverdag og stiller – med en humoristisk vinkel – skarpt på sundhedsproblemstillinger fra hverdagen, vi alle kender til.
17:00 - 17:30
Det Blå Danmark har brug for maskinmestrenes kompetencer
Maskinmestre er en nødvendig medarbejdergruppe for rederier og andre virksomheder i den maritime sektor – både til stillinger til søs og til virksomhedens aktiviteter til lands.
Anne Windfeldt Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier, vil på Ajour fortælle om de mange spændende muligheder, en arbejdsplads eller en praktikplads i den maritime sektor giver.
17:00 - 17:30
Intelligent bygningsstyring og energioptimering
En mere intelligent bygningsdrift kan være medvirkende til, at Danmark når sine overordnede målsætninger for et reduceret energiforbrug i 2020, 2025 – og årene derefter.
På Ajour 2018 holder KNX National Group Denmark et oplæg om KNX, som er et af verdens mest udbredte systemer til intelligent bygningsstyring, herunder belysning, varme, køling, ventilation og solafskærmning.

Udstillere

Cookies policy