• Sundhedsstyrelsen

    Skal du også leve op til andres historier? Det spørgsmål har vi fokus på her i Sundhedsstyrelsen telt. Her kigger vi på, hvordan vores oplevelser med sex, alkohol og mental sundhed nogle gange godt kan komme til at virke lidt sejere, end de egentlig er, når vi fortæller om det til venner og veninder. Vi gør det alle sammen. Det er helt okay. Og der er måske i virkeligheden ikke så meget at leve op til.

    Aktiviteter i stadepladsen
    Der er tre forskellige aktiviteter i teltet under hele Ungdommens Folkemøde: 1\. Gæt et antal kondomer. Vi har en bowle med kondomer i teltet, hvor de unge kan gætte, hvor mange der er. De, der gætter rigtigt, får 10 kondomer i præmie. 2\. Del din egen historie. Har du selv pyntet lidt på en historie for at lyde sejere? I teltet hænger to store opslagstavler, hvor man kan dele sine egne oplevelser og historier, man måske har pyntet lidt på, for at lyde sejere overfor vennerne eller veninderne. Det kan også være, at det er en historie, man har hørt en anden fortælle, hvor man tænker, om det nu også kan være helt rigtigt. 3\. Del dit eget bedste råd. Hvad ville du gøre, hvis du fik fortalt en historie, du måske synes, blev pyntet lidt på? Vi giver de unge mulighed for at dele deres eget bedste råd til, hvordan de synes, man håndterer en situation, hvor man føler, man skulle leve op til fx det, man ser på de sociale medier eller de historier, ens venner deler i skolen.
     Om os
    Sundhedsstyrelsen arbejder for at skabe bedst mulige sundhed for den danske befolkning. Vi er landets øverste sundhedsmyndighed. Sundhedsstyrelsen arbejder med mange forskellige emner fra planlægning af sundhedsvæsnets tilbud som hospitaler og praktiserende læger til oplysning til befolkningen om forskellige risikofaktorer som fx rygning. Vi står for koordinationen af det landsdækkende sundhedsberedskab og uddannelsen af sundhedsprofessionelle som læger og sygeplejesker. Vi arbejder tæt sammen med andre myndigheder og med civilsamfundet for at sikre borgere og patienter den bedst mulige sundhed og sundhedstilbud. Vi rådgiver kommuner og regioner i varetagelsen af deres sundhedsopgaver, ligesom vi løbende monitorerer udviklingen i danskernes sundhed gennem bl.a. befolkningsundersøgelser. Vi laver også løbende adfærds- og holdningsbaserede kampagner til forskellige målgrupper, og i perioden 2019-21 sætter vi i kampagnen "True Story" fokus på unge 16-19 år og emnerne alkohol, sex og mental sundhed.

    Stadeholdere til følgende sessioner
    • 15:00 - 16:00 Afslutning af Ungdommens Folkemøde
Cookies policy