• Udlændinge- og Integrationsministeriet, SIRI

    Hvem bestemmer - om du drikker? Hvem du hænger ud med? Hvilken uddannelse du skal tage? Er det dig selv eller andre? Kom og bliv klogere på dig selv sammen med os, når vi med nysgerrighed udforsker og debatterer de ting, som vi normalt ikke taler så meget om. Vores fordomme over for fremmede, mødomsmyter, det svære uddannelsesvalg, social kontrol, livet på de sociale medier og andre kontroversielle emner. Kom og find ud af, hvad der er kontroversielt for dig! Dem kan du møde! Den nye Udlændinge- og Integrationsminister, Mattias Tesfaye, kommer forbi til en snak med unge fra Dialogkorpset om det svære ungdomsliv mellem flere kulturer. Dialogkorpset rejser rundt i Danmark og taler med andre unge om fx tabuer, ære og skam, kærester og forventningspres. De vil også rigtig gerne snakke med dig! Du kan også møde Fremtidsfabrik i en spændende workshop om online fællesskaber og spilleregler, og Rådet for Etniske Minoriteter inviterer til en åben snak om hvorfor "ALI" er så vigtigt for især nogle forældre. I vores telt er det dig, der bestemmer, hvad der er vigtigt at tale om!

    Aktiviteter i stadepladsen
    Kom forbi og slæng jer i vores loungeområde ude foran teltet - her vil der være musik og quiz, man løbende kan deltage i! I kan også altid komme forbi teltet til en uformel snak med de unge fra Dialogkorpset om svære emner som fx skam, ære, seksualitet, kærester, at vokse op som ung mellem flere kulturer og meget mere. I kan også stille spørgsmål til Styrelsens medarbejdere om, hvad det indebærer at arbejde i Staten som embedsmand, hvordan integrationspolitik omformes til projekter, eller hvad ekstremisme og social kontrol er for størrelser.
     Om os
    Styrelsen for International Rekruttering og Integration er en statslig styrelse under Udlændinge- og Integrationsministeriet. Vi arbejder bl.a. med at forebygge ekstremisme og negativ social kontrol blandt unge og voksne. Vi igangsætter forskning og undersøgelser og afholder forskellige dialogaktiviteter, hvor vi inviterer både unge og forældre til at reflektere over egne normer, værdier og holdninger. Vi arbejder også med at rådgive kommuner og frontpersonale i at forebygge og håndtere bl.a. radikalisering, ekstremisme og negativ social kontrol.

    Stadeholdere til følgende sessioner
    • 10:00 - 11:00 Samtalesalon: Udlændinge- og Integrationsminister Mattias Tesfaye taler med unge fra Dialogkorpset om social kontrol
      Kom og deltag i en samtale mellem Udlændinge- og Integrationsminister, Mattias Tesfaye, og unge medlemmer af projektet Dialogkorpset. Det kommer til at handle om, hvordan man kan finde ud af, hvad man selv synes og ønsker i livet – også når man oplever, at der kommer forskellige forventninger hjemmefra, fra skolen, fra vennerne osv. Det vil også handle om, hvordan det at blive kontrolleret af sin familie eller venner kan føles og hvilke konsekvenser, det kan have. Og hvad man kan gøre som ven til én, der oplever den kontrol. Dialogkorpset er en gruppe unge, der tager rundt i Danmark og taler med andre unge om følsomme emner, der kan knytte sig til at være ung i en tværkulturel kontekst – og taler om de ting, man normalt ikke taler om. Du kan selv tage del i snakken og stille spørgsmål.

      13:00 - 13:45 Etikettelegen – hvad tror du om folk, du kun lige har mødt?
      Alle har fordomme om dem, man ikke kender – men er det kun skidt? Kom og lær noget om dig selv og de andre, du møder. Det handler om at være ærlig og gætte ting om helt fremmede mennesker, som man måske ikke lige kan se på dem med det blotte øje. Du får mulighed for at lære nogle af de unge fra Dialogkorpset at kende på en sjov og anderledes måde. De er selv unge, der er vokset op med flere forskellige kulturer omkring sig, og de tager rundt i hele Danmark og skaber dialog blandt andre unge om svære, tabubelagte emner som fx skam, ære, seksualitet, kærester, ligestilling og meget mere. Ting, man måske ikke taler så meget om til daglig, men som vi alle har forestillinger og idéer om.

      14:00 - 15:00 Stranger: 2 performances om tilhørsforhold, identitet og anderledeshed
      Hvordan er det at flygte? Hvilke tanker føder det at være ung med flygtningebaggrund i Danmark? Og hvordan etablerer man de første relationer og skaber sig et ungdomsliv i Danmark? I to spoken word performances sætter Basir Khurrami og Manilla Ghafuri ord på deres oplevelser med at komme til Danmark som flygtninge og forme deres liv her. De tager dig med ind i skolegården, i hjemmet, til festerne, i tankerne omkring identitet og tilhørsforhold og tilbage til oplevelserne med at være på flugt. De to performances bindes sammen af Pelle Møller i freestyle rap, der lægger op til refleksion og debat. Bag eventet står Rapolitics, som bruger hiphop, spoken word og kreative udtryk til at arbejde med unges mod, selvværd, holdningsdannelse og handlekraft.

    • 11:00 - 11:45 Varmt eller koldt: Hvilke emner kan få dit blod i kog?
      Hvilke emner, kan få dig helt op i det røde felt? Hvilke emner er for store tabuer til, at du føler dig tryg ved at tale om dem? Hvorfor er nogle emner kontroversielle? Hvad gør nogle emner mere kontroversielle end andre? Og er der emner, du synes er svære at tale med nogen om, men som er lette at tale med andre om? Kom forbi B36 og find ud af, hvad du egentlig selv synes! Vi inviterer vores kolleger fra STUK ind til at køre en sjov øvelse, hvor du finder frem til, hvilke emner, DU synes, er svære at tale om. Kunne det fx være emner som ekstremister? Frihedskæmpere? Ensomhed? Forældres regler? Sociale medier? Rygning? Individualisme og kollektivisme? Sammen udforsker vi de faktorer, der gør emner kontroversielle for lige netop dig og de andre deltagere.

      12:00 - 13:00 ALI – hvad vil du være, når du bliver stor?
      Kom og hør nogle unge fortælle deres vidt forskellige historier om, hvordan de har klaret sig igennem uddannelsessystemet, og om hvordan de har oplevet at være ung og have en etnisk minoritetsbaggrund i dagens Danmark. De unge vil blive interviewet af Halima El Abassi, forkvinde i Rådet for Etniske Minoriteter. Det vil handle om den ekstra dimension, som etniske minoritetsunge ofte har at forholde sig til, ud over alle de ”normale” udfordringer, som de fleste unge kender til: krav fra skolen, forældre og egne ønsker om at klare sig godt blandt vennerne. For at tilpasse sig, er de konstant tvunget til at tage stilling til, hvem de selv er. Samtidig skal de kæmpe med fordomme om, hvem de er, eller bør være, og hvad de skal eller bør gøre med deres liv. Kom og tag del i snakken!

      13:15 - 13:45 Mødomsquiz – få testet din viden om ’mødommen’
      Hvad ved du egentlig om det der med ’mødommen’? På det sidste har der været en del snak om den mødom – er den der, eller er den der ikke? Og hvad mener vi egentlig, når vi siger ’mødom’? Har du helt styr på, hvad der er op og ned, eller kunne du godt lige bruge en sjov test til at få aflivet myter og få styr på fakta? Så kom forbi B36 til en sjov og ligefrem quiz, hvor man gerne må fnise, hviske og tiske og blive tomatrød i hovedet! For nu kommer svesken på disken. Så hvis du godt kunne bruge et godt grin samtidig med du måske bliver lidt klogere, så kig forbi – og vind quizzens fede præmie.

      14:00 - 15:00 LoveChan – kom til awardshow!

      Tråde og grupper på internettet overtages alt for ofte af trolde og hate, der skaber negativ stemning og forsøger at nedbryde fællesskaber. Både på medier som 8chan og 9gag og i kommentarsporet på utallige Facebooksider.

      Vi kender det alle sammen! Men hvordan siger vi fra med positive budskaber og god karma? Hvordan kan du bruge din indflydelse til at skabe en bedre tone og inkluderende fællesskaber?

      Vær en del af kampagnen #LoveChan (hold øje med facebook), hvor vi i fællesskab sætter fokus på den hårde tone og bekæmper trolde og hate med indsigt og god karma!

      På folkemødet inviterer vi til awardshow, hvor vi hylder og præmierer de gode ideer og budskaber, som I har delt med #LoveChan! Vi tager også en snak om, hvorfor der overhovedet er så meget hate på nettet og hvad der kan ske, hvis ikke vi gør noget ved det i fællesskab.

      15:00 - 16:00 Afslutning af Ungdommens Folkemøde
Cookies policy