• SOS Racisme

    På vores stade er vi organisationer, der arbejder imod racisme og diskrimination, og for ligeværd og ligestilling, for asylansøgeres og flygtninges - ja alle menneskers menneskerettigheder, og for FN's Verdensmål. I Danmark er racisme, diskrimination og ulighed i samfundet vokset i de seneste år. Samtidig er respekten dalet når det gælder FN, verdensfreden, og menneskerettighederne - i hvert fald blandt flere politikere. Vi afholder events om oplevet racisme og om hvordan det kan bekæmpes, og om asylprocessen. Og events med videospil med dilemmaer om asyl, som I må tage stilling til ved afstemning med smartphone. Vi kan også hjælpe jer i gang med et brætspil om FN's Verdensmål med brug af en app på en smartphone. Og I kan udfylde skeamer med quiz. Men først og fremmest kan I tale med os aktivister og frivillige, drøfte det vi står for, få mere viden og give jeres mening til kende. SOS Racisme er stadeholder, men samtidig deltager andre organisationer på stadet: FN-Forbundets Ungdomsorganisation UNYA, Skoletjeneste, og Københavnsafdeling; Levende Menneskerettigheder, Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination, og Stop Diskrimination.

    Aktiviteter i stadepladsen
    Du kan møde aktivister og frivillige fra de ovennævnte organisationer, få viden om og drøfte: Racisme, Diskrimination, - hvordan kan man bekæmpe det? FN, FN-pagten, Menneskerettighederne og FN’s Verdensmål, Asyl og Flygtninge. I to events kan du møde folk, der har oplevet racisme og diskrimination, hhv. møde en flygtning. Du kan deltage i Videospil om Asyl med mange dilemmaer i og være med til at debattere asylsystemet. Du kan sammen med andre få vejledning i at spille et helt nyt brætspil om FN’s Verdensmål, hvor der også skal bruges en app. Du kan afprøve quiz om racisme og om asyl. Mange af organisationerne vil gerne komme ud på skoler og ungdomsuddannelser til undervisning, debat-, film-, eller video- eller brætspilsarrangementer om deres sag. Hvis I gerne vil have nogen ud på jeres skole, kan I drøfte emner og muligheder med foreningerne og se om I kan få opbakning til det hos en underviser eller på skolen. Hvis du er interesseret i at gå ind i frivilligt arbejde i en af organisationerne, kan du møde dem her og få mere at vide om dem og om hvad de laver, og også om møder og arrangementer fremefter, samt kontakt- og hjemmesideadresse. Tjek events og workshops på Ungdommens Folkemøde 2019 app , søg på SOS Racisme.
     Om os
    SOS Racisme: landsdækkende organisation, bekæmper racisme og diskrimination. Udgiver Minileksikon, Tidsskriftet SOS Racisme, er på Facebook og web. FN-forbundet: selvstændig, uafhængig og tværpolitisk NGO. Arbejder for at styrke kendskabet til FN og FN's 17 Verdensmål og sikre folkelig og politisk forankring. Skoletjenesten og Ungdomsorganisationen UNYA arbejder med FN og Verdensmålene hos børn og unge. Levende Menneskerettigheder arbejder for at informere og skabe debat om menneskerettighederne. Udvikler spil, undervisningsmateriale og events. Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination: landsdækkende netværk af antiracistiske foreninger og personer. Stop Diskrimination: almennyttig organisation, der bekæmper diskrimination med demonstrationer, mangfoldighedsfester og fredsvagter.

    Stadeholdere til følgende sessioner
    • 10:30 - 11:30 Stop racisme og diskrimination i hverdagen
      Alle udfylder en quiz om racisme og diskrimination. Oplæg fra to minoritetsdanskere om, hvordan de har oplevet racisme og diskrimination i Danmark. Ved hjælp af SOS Racismes ”Minileksikon – Fakta om flygtninge, indvandrere og diskrimination”, og evt. input fra eller fra: tjekkes det udfyldte skema. Debat: Hvad man kan gøre, hvis man ser eller selv udsættes for diskrimination og racisme? Hvordan kan man engagere sig for at bekæmpe racisme og diskrimination?
      13:00 - 14:00 Quiz om FN’s Verdensmål
      Vi vil være vært for en interaktiv quiz om de FN’s Verdensmål med fokus på ungdom. Det vil være spændende, sjovt og en god mulighed for at lære mere om verden og hvordan vi kan arbejde sammen for at nå vores mål.

      13:30 - 14:30 Levende Menneskerettigheder
      Hvem vil du give asyl? “Flygtningene kommer” er et videobaseret spil, hvor du skal forholde dig til de dilemmaer en asylsag indebærer. Kom og spil med og deltag i debatten. Spillet er udviklet af “Levende Menneskerettigheder” og er baseret på en virkelig asylsag. Farhad er flygtet fra Iran. Idet han krydser grænsen til Danmark skal du afgøre, hvordan han kan leve og integreres i Danmark. Hvor skal han bo? Hvad skal han lave? Og er hans motiver for at søge asyl troværdige?

    • 11:45 - 13:00 ”Flygtningene kommer”
      Hvem vil du give asyl? Farhad er flygtet fra Iran. Idet han krydser grænsen til Danmark skal du afgøre, hvordan han kan leve og integreres i Danmark. Hvor skal han bo? Hvad skal han lave? Og er hans motiver for at søge asyl troværdige? “Flygtningene kommer” er et videobaseret spil, hvor du skal forholde dig til de dilemmaer en asylsag indebærer. Spillet bygger på en virkelig asylsag og bliver faciliteret af to forsvarsadvokater. Spillet er udviklet af Levende Menneskerettigheder, som arbejder for at informere og skabe en informeret debat om menneskerettighederne. Hvorfor er menneskerettighederne stadig vigtige i dag og hvorfor er de relevante for et land som Danmark?

      13:00 - 14:00 Hvordan er asylprocessen i Danmark, og hvordan er det at være asylansøger?
      Alle udfylder et spørgeskema om asyl i Danmark. En flygtning fortæller om sin asylproces. Et faktaark om asyl deles ud og læses. Deltagerne reflekterer over deres eget udfyldte spørgeskema. Debat om asyl. Frivilligt arbejde med flygtninge og asylansøgere.
      15:00 - 16:00 Afslutning af Ungdommens Folkemøde
Cookies policy