• Livslinien

    Der er desværre mange unge i Danmark som mistrives. Mistrivslen kan for nogle udvikle sig til selvmordstanker, selvmordsforsøg og i nogle tilfælde fuldbyrdede selvmord. Hvert år er der således cirka tre gange så mange der dør til selvmord, som der dør i trafikken. Heldigvis er der ikke så mange unge der begår selvmord, men der er til gengæld flere tusinder der hvert år forsøger. På Livsliniens stadeplads taler vi om selvmordsadfærd og mistrivsel blandt unge for, sammen med de besøgende, at blive klogere på, hvordan vi kan nedbringe antallet af selvmordsforsøg blandt unge, samt hvordan vi kan højne trivslen. Man er altid velkommen til at komme forbi Livsliniens stadeplads og få en snak med en af vores frivillige rådgivere. Derudover vil der være forskellige aktiviteter som beskæftiger sig med emnet. Vi vil rigtig gerne have en snak med jer unge. På den måde kan vi klæde jer på, så I ved, hvad I skal gøre, hvis I selv har eller får selvmordstanker, eller hvis I kender en der har det. Samtidig kan I fortælle os om, hvordan det er at være ung i dag, og hvilke problemer der rører sig for jer og på den måde klæde os bedre på til at forebygge selvmord og selvmordsforsøg blandt unge.

    Aktiviteter i stadepladsen
    På Livsliniens stadeplads vil vi afholde en workshop med udgangspunkt i nogle opdigtede cases med unge der har selvmordstanker. Sammen skal I finde ud af, hvordan I kan hjælpe dem bedst muligt og på den måde forebygge selvmord og selvmordsforsøg. Der vil være en politikerdebat om, hvordan man fra Christiansborg kan tage sin del af ansvaret for at højne trivslen og forebygge selvmord og selvmordsforsøg blandt unge. Vi har inviteret en række politikere fra Folketinget til at komme og debattere emnet. Det at røre sig kan være med til at højne trivslen. Og da det at tale om selmvordsadfærd hele tiden også kan blive en smule tungt, så vil vi bruge lidt tid på at lave noget helt andet. Derfor vil vi få besøg af en professionel hula-hop instruktør, som vil vise, hvordan man kan bevæge sig og bruge sin krop på en sjov og for mange udfordrende måde. Man er meget velkommen til at komme forbi, uanset om man er øvet eller aldrig har prøvet det før.
     Om os
    Livslinien er en landsdækkende humanitær orga¬nisation, der forebygger selvmord og selvmords¬forsøg. Vores kerneydelse er anonym rådgivning til selvmordstruede, deres pårørende og efterlad¬te. Rådgivningen varetages af Livsliniens frivillige rådgivere på vores Telefon-, Net-, og Chatrådgiv¬ning. I 2017 besvarede Livslinien mere end 16.000 henvendelser fra personer med selvmordstanker eller i anden alvorlig krise. Livslinien er baseret på frivillighed, da frivilligheden bidrager med noget helt særligt i det selvmordsforebyggende arbejde. Bag frivillighed ligger der et særligt engagement og en medmenneskelighed som mange af vores brugere kan have svært ved at møde i det etablerede behandlingssystem.

    Stadeholdere til følgende sessioner
    • 09:30 - 10:30 Hula-hop
      Fysisk bevægelse og det at have det sjovt er vigtigt for den mentale trivsel. Derfor har Livslinien inviteret en professionel hula-hop instruktør til at komme og vise, hvordan man kan bruge sin krop på en sjov og udfordrende måde. Man er meget velkommen til at være med, uanset om man er øvet eller aldrig har prøvet det før. Vi kan (næsten) garantere, at man har det sjovt, uanset om man kan finde ud af det eller ej.
      14:00 - 15:00 Politikerdebat - hvordan højner vi trivslen og sænker antallet af selvmordsforsøg blandt unge?
      Livslinien har inviteret en række politikere fra Christiansborg til at at komme og debattere, hvordan man fra politisk side, kan være med til at tage et ansvar for den danske ungdoms trivsel, og hvordan vi sikrer, at de som har det sværest får den rette hjælp i tide. Vi vil ligeledes debattere, hvordan vi helt konkret sænker antallet af de årligt flere tusinde selvmordsforsøg blandt unge. Ved debatten vil der også være mulighed for at stille spørgsmål til politikerne.
    • 11:30 - 12:30 Politikerdebat - hvordan højner vi trivslen og sænker antallet af selvmordsforsøg blandt unge?
      Livslinien har inviteret en række folketingspolitikere til at komme og debattere, hvad man kan gøre fra Christiansborg for at tage sin del af ansvaret for den danske ungdoms trivsel, og hvad man helt konkret kan gøre for at sænke de årligt flere tusinde selmvordsforsøg blandt unge. Ved debatten vil der være mulighed for at stille spørgsmål til politikerne.
      13:30 - 14:30 Hula-hop
      Fysisk bevægelse og det at have det sjovt er vigtigt for den mentale trivsel. Derfor har Livslinien inviteret en professionel hula-hop instruktør til at komme og vise, hvordan man kan bruge sin krop på en sjov og udfordrende måde. Man er meget velkommen til at være med, uanset om man er øvet eller aldrig har prøvet det før. Vi kan (næsten) garantere, at man har det sjovt, uanset om man kan finde ud af det eller ej.
      15:00 - 16:00 Afslutning af Ungdommens Folkemøde
Cookies policy