• Landbrug & Fødevarer

    Hvad gør dansk landbrug for at mindske CO2-udledningen? Kan flyvemaskiner flyve på halm? Hvad bruges koen til når kødet er spist? Og hvordan kan det være, at lille Danmark er verdensførende i klimavenlig mælkeproduktion? Landbrug & Fødevarer tilbyder et telt, hvor gæsterne i ro og mag kan blive klogere på et af Danmarks vigtigste erhverv, klimaudfordringerne som vi i fællesskab skal løse, nye produktionsmetoder og fødevaretyper og samtidigt få afprøvet fordomme om alt fra sødmælk til klimasynd.

    Aktiviteter i stadepladsen
    Traditionen tro får vi besøg af både dagsgamle kyllinger (som man gerne må tage selfies med), rigtige landmænd med jord under neglene og en masse eksperter som brænder for at gøre en forskel. Se om du kan smage forskel på mælk og mælk, giv din mening til kende om alt mellem jord og bord og find ud af, om du egentlig har styr på, hvad en rigtig landmand laver. Hvil benene, lad mobilen op og få en snak om koprutter, grønt flybrændstof, prisen på grisen, vegansk mælk og meget andet.
     Om os
    Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering – både i Danmark og globalt. Samtidigt har vi en vision om at være klimaneutrale i 2050, da vi vil vise, at der findes en økonomisk bæredygtig vej til en klimaneutral fødevareproduktion. Som repræsentant for hele fødevareklyngen med 186.000 beskæftigede og en eksport på 166 milliarder, repræsenterer vi en værdikæde med tyngde og vilje til at finde løsninger på verdens klimaudfordringer i tæt samspil med resten af Danmark.

    Stadeholdere til følgende sessioner
    • 09:00 - 15:00 Tag en selfie med en kylling og få en snak om hvad du spiser
      Traditionen tro tager vi dagsgamle kyllinger med på standen så gæsterne kan få mulighed for lidt nærkontakt med noget af det mest nuttede landbruget kan fremvise. Kom og tag en selfie med de små gule væsener og få en snak om sundhed og mad.
      13:00 - 14:00 Mød direktøren for din mad og restaurantchefen fra BOB
      Rune Friberg (ejer og restaurantchef ved Biomio Organic Bistro i Kødbyen) og Anne Lawaetz Arhnung (direktør for Landbrug & Fødevarer) byder på smagsprøver og lægger op til en god snak om fødevarer, ressourcespild, klimaudfordringer og god mad. Kig forbi og hør hvordan man driver en restaurant, der har sat sig for at fremme bæredygtighed, socialt ansvar og upcycling – og hvordan man driver en af landets største organisationer i retning mod en mere bæredygtig fremtid.
    • 10:00 - 15:00 Tag en selfie med en kylling og få en snak om hvad du spiser
      Traditionen tro tager vi dagsgamle kyllinger med på standen så gæsterne kan få mulighed for lidt nærkontakt med noget af det mest nuttede landbruget kan fremvise. Kom og tag en selfie med de små gule væsener og få en snak om sundhed og mad.
      13:00 - 15:00 Hardcore bæredygtighed - hvordan lever man et zero waste liv?
      Mød Gittemarie Uggerhøj Johansen, der tager klimavenlighed mere seriøst end de fleste. Bæredygtighed gennemsyrer hendes liv – uden at hun føler, at hun går på kompromis med sin livskvalitet - tværtimod. Mød hende i Landbrug & Fødevarers telt og hør, hvordan man bærer sig ad med ikke at smide noget væk i over fire år, hvordan man handler og klæder sig bæredygtigt, laver sin egen makeup, bæredygtig mad og meget andet. Se mere på
      15:00 - 16:00 Afslutning af Ungdommens Folkemøde
Cookies policy