• Hjemmeværnet

    Har du lyst til at lære Hjemmeværnet bedre at kende, så gør dig selv den tjeneste at kigge forbi Hjemmeværnets stand. Hjemmeværnets dygtige og søde frivillige soldater står klar til at fortælle dig mere om Hjemmeværnet - hvilke opgaver du får lov til at løse i Hjemmeværnet, og hvordan frivilligt arbejde i Hjemmeværnet kan styrke dig både personligt og fagligt. Du kan også komme helt ind i maskinrummet og blive en del af Hjemmeværnets kampagnekontor sammen med dine klassekammerater, når I på Hjemmeværnets workshop skal arbejde med kommunikation, rekruttering og branding. Hjemmeværnet er en frivillig militær organisation, som årligt støtter Forsvaret med en lang række opgaver som søredninger, bevogtningsopgaver og internationale missioner i blandt andet Mali og Afghanistan. Derudover støtter Hjemmeværnet Politiet ved de danske grænser, ved eftersøgninger og store kultur- og sportsbegivenheder. Og ved stormflod eller olieudslip, hjælper Hjemmeværnet Beredskabet med at inddæmme olie og lægge sandsække ud på udsatte områder. Alle opgaverne udføres af frivillige soldater, som hvert år lægger ca. 2,4 mio. timer til støtte for det danske samfund.

    Aktiviteter i stadepladsen
    Sæt dig til rette ved sminkebordet og få lagt den ultimative krigsmaske. Når du ligner en soldat, er du klar til at få taget et billede sammen med dine venner på soldat-fotostaten. Men du skal ikke kun nøjes med at ligne en soldat – du skal også føle dig som en. Så hvis du er mere til de fysiske aktiviteter, får du mulighed for at se, om du kan ramme fjenden med en håndgranat. Du kan også få sved på panden og syre i benene, når der er fysisk træning med verdensmesteren for militær femkamp, Sara Hjalager i spidsen. Vil du hellere betragte soldaterlivet lidt på afstand? Så smid dig i en Fatboy og bliv klogere på livet i uniform, mens du slapper af foran skærmene på standen, der viser livet i Hjemmeværnet i super flotte kampagnefilm.
     Om os
    Hjemmeværnet er en frivillig militær organisation med 14.000 aktive medlemmer, som årligt støtter Forsvaret, Politiet og Beredskabet med en lang række opgaver. Hovedparten af støtten går til Forsvaret i forbindelse med blandt andet øvelser, søredninger, bevogtningsopgaver og internationale missioner i blandt andet Mali og Afghanistan.

    Stadeholdere til følgende sessioner
    • 09:30 - 10:00 Morgen gymnastik med Hjemmeværnet
      Kom og få sved på panden og syre i benene, når der er fysisk træning med verdensmesteren for militær femkamp, Sara Hjalager i spidsen.
    • 09:30 - 10:00 Morgengymnastik med Hjemmeværnet
      Kom og få sved på panden og syre i benene, når der er fysisk træning med verdensmesteren for militær femkamp, Sara Hjalager i spidsen.
      15:00 - 16:00 Afslutning af Ungdommens Folkemøde
Cookies policy