• Fremtidens Måltid ved Fonden Københavns Madhus

    Ved madcyklen hos Fonden Københavns Madhus inviterer vi til en snak om fremtidens klimavenlige måltider, mens vi har råvarerne i hænderne. I starten af 2019 præsenterede en række forskere et bud på en klimavenlig og sund verdensdiæt. Vores kokke, miljø- og ernæringseksperter har tilpasset måltidsrådene, så de passer til danske ganer og geografi. Over stegepanderne lave vi smagfulde, klimavenlige, økologiske smagsprøver ud fra de nye anbefalinger, mens vi taler om, hvordan vi alle sammen kan bidrage til at mindske klimabelastningen fra vores mad og landbrug. Vi samler alle input, store som små, til en række gode råd til at spise klimavenligt. Dem kan du finde på vores hjemmeside senere på året.

    Aktiviteter i stadepladsen
    Ved madcyklen hos Fonden Københavns Madhus kan du være med til at lave og smage på Fremtidens Måltid. Vi tager en snak om hvad klimavenlig mad er for en størrelse mens vi snitter og steger. Vær med til at snitte sprøde grøntsager, riste kikærter og stege pandebrød, som vi smører med knoldselleripuré med brunet smør og topper med syltede rødløg og krydrer med beef jerky.
     Om os
    I den vestlige verden står fødevareforbruget for cirka en fjerdedel af den samlede klimabelastning per person i følge DTU. Hvis vi skal bevare vores levestandard i Danmark og samtidig overholde Paris-aftalen, er vi nødt til at tage et alvorligt kig på, hvordan vi kan ændre i måden vi spiser på i fremtiden. Fonden Københavns Madhus tror på, at arbejdet med og udviklingen af det gode måltid er midlet til at fjerne en lang række af vores velfærds- og samfundsproblemer. Mad er en ressource der giver energi, danner fællesskaber og som kan forbedre vores livskvalitet, sundhed og miljø. Vi udvikler og driver projekter, der styrker den danske økologi, mindsker vores madkulturs klimabelastning og øger maddannelsen blandt børn og unge. Vi samarbejder med kommuner, institutioner, interesseorganisationer og professionelle køkkener i hele landet om at skabe måltider af høj kvalitet og en sund og glad spisekultur.

    Stadeholdere til følgende sessioner
    • 15:00 - 16:00 Afslutning af Ungdommens Folkemøde
Cookies policy