• Folketinget

    Stadepladsen er bemandet af medarbejdere fra Folketingets Oplysningstjenester. Her kan du få svar på faktuelle spørgsmål om Folketinget og EU. Du kan også udfordre dig selv og dine venner på det store lykkehjul, hvor du kan teste din viden om Folketinget og EU eller du kan prøve vores quiz og øvrige spil.

    Aktiviteter i stadepladsen
    Folketingets Oplysning og Folketingets EU-Oplysning byder velkommen til aktiviteter og information om arbejdet i Folketinget og EU. I løbet af folkemødet er der en række aktiviteter i teltet: \- Quiz med på det store lykkehjul. Lykkehjulet kører hele dagen, når der er deltagere til det – og når der ikke foregår andet i teltet. \- Hver formiddag er der paneldebat, der bliver styret af Sara Bro. \- Vi har indrettet et lille hjørne af teltet som Folketingssalen, hvor du er velkommen til tage plads. \- Du kan også slå dig ned i vores telt og spille forskellige spil om Folketinget eller udfylde vores quiz.
     Om os
    Folketinget er Danmarks lovgivende forsamling. Det er Folketinget, der vedtager de love, der gælder for borgerne i Danmark – og dermed også for dig. Folketinget består af 179 folketingsmedlemmer, der bliver valgt af befolkningen ved et folketingsvalg mindst hvert fjerde år. Medarbejdere fra Folketingets Oplysningstjenester besvarer faktuelle spørgsmål om Folketinget og EU og bemander teltet på Ungdommens Folkemøde.

    Stadeholdere til følgende sessioner
    • 10:45 - 11:30 Sara Bro og ungdommen redder klimaet sammen med folketingspolitikere

      Hvordan løser vi klimakrisen? Det spørgsmål forsøger TV-vært Sara Bro at få svar på under en festlig klimadebat i Folketingets telt, hvor unge og folketingsmedlemmer skal diskutere klimaløsninger.
      De unge har forberedt en række opfindsomme klimaudspil i forvejen, og skal på kun 45 minutter overbevise politikerne om, at netop deres udspil er en god ide.

      Kan de unge redde klimaet på kun 45 minutter? Kom forbi Folketingets telt og lyt med – det bliver både underholdende og interessant!
      Politikerpanellet består af Alternativets politiske leder Uffe Elbæk, tidl. minister Karen Ellemann fra Venstre og klimaordfører Anne Paulin fra Socialdemokratiet og klimaordfører Mai Villadsen fra Enhedslisten.

    • 10:45 - 11:30 Sara Bro og ungdommen redder klimaet sammen med europaparlamentarikere

      Hvordan løser vi klimakrisen? Det spørgsmål forsøger TV-vært Sara Bro at få svar på under en festlig klimadebat i Folketingets telt, hvor unge og europaparlamentarikere skal diskutere klimaløsninger.
      De unge har forberedt en række opfindsomme klimaudspil i forvejen, og skal på kun 45 minutter overbevise politikerne om, at netop deres udspil er en god ide.

      Kan de unge redde klimaet på kun 45 minutter? Kom forbi Folketingets telt og lyt med – det bliver både underholdende og interessant!
      Politikerpanelet består af Peter Kofod (DF), Kira Marie Peter-Hansen (SF) og Pernille Weiss (K).

      15:00 - 16:00 Afslutning af Ungdommens Folkemøde
Cookies policy