• Ambassadører for verdens sårbare og fattigste

    Vi er ambassadører for verdens sårbare og fattigste. Verdensmål 17 slår det fast, hvis vi vil opnå en bedre verden, så skal det ske i partnerskaber. Derfor er Sammenslutningen af Unge med Handicap (SUMH) og Folkekirkens Nødhjælps Ungdom (NU) gået sammen om et fælles telt på UFM19. Sammen kan vi gøre verden til et mere retfærdigt, tilgængeligt og inkluderende sted, og i løbet af UFM vil vi vise dig, hvordan DU kan være med.

    Aktiviteter i stadepladsen
    Hos Sammenslutningen af Unge med Handicap (SUMH) kan du i løbet af dagene få testet dine fordomme om mennesker med handicap i Fordomsquizzen. Du kan prøve hvordan det er at udfører hverdagsaktiviteter med et handicap. Kan du fx skrive en sms mens du ikke kan se? Og så kan du selvfølgelig møde de seje SUMH frivillige og høre deres historie, og derigennem blive lidt klogere på hvordan det er at være ung med et handicap i Danmark. Hos Folkekirkens Nødhjælps Ungdom (NU) kan du i løbet af dagene møde de engagerede frivillige og tale med dem om deres syn på global uretfærdighed, som de har oplevet gennem deres rejser ude i verden. I fællesskab vil vi diskutere, hvordan man kan bidrage til at udrydde ekstrem fattigdom. Og du kan også skrive et brev til Danmarks nye udviklingsminister, hvori du kan udtrykke dine håb for fremtiden, dine bekymringer eller erfaringer. Vi lover at sende brevene samlet til den nye minister, så vi sammen kan skubbe ham i den rigtige retning.
     Om os
    SUMH er for unge med handicap af unge med handicap. Vores vision er, at alle unge med handicap skal have mulighed for at leve det ungdomsliv, som de ønsker. Vi repræsenterer en bred palet af forskellige handicapgrupper – fysiske såvel som kognitive – og vi arbejder med mange forskellige problemstillinger, som blandt andet indebærer inklusion i skolen, sociale fællesskaber og adgang til ungdomsuddannelse. NU engagerer alle unge i alderen 15-30 til fordel for en mere retfærdig verden. Gennem kreative kampagner, sjove aktiviteter og politiske netværk tilbyder vi en bred vifte af handlemuligheder for ALLE. Vi er også en del af Changemaker International, hvor vi samarbejder med andre unge om kampagner og politik på tværs af Europa, Afrika og Asien ud fra det fælles mål om at fremme global retfærdighed.

    Stadeholdere til følgende sessioner
    • 09:30 - 10:30 Er ungdommen lige for alle?
      Kom og vær med når SUMH inviterer på workshop! Til workshoppen skal du sammen med unge med handicap snakke om og diskutere forskellige cases fra den virkelige verden. Hvordan klarede Kristina med dysleksi sig fx. igennem folkeskolen og hvordan skal Nicklas reagere når hans egen lærer laver sjov med hans syns-nedsættelse? Sammen vil vi forsøge at løse de inklusion-udfordringer unge med handicap støder på hver dag.

    • 09:45 - 10:45 Rejsefortælling fra verdens fattigste lande
      Kom og hør førstehåndsfortællinger fra danske frivillige, der har været afsted på eventyr og har boet hos lokale familier i nogle af verdens fattigste lande.. ..helt derude hvor Lonely Planet ikke dækker. De vil give et indblik i deres hverdag under radikalt anderledes forhold end hverdagen i Danmark og fortælle om deres oplevelser af konsekvenserne af ekstrem fattigdom.
      13:30 - 14:30 Verdensmåls-BANKO
      Kom og vær med til banko med et twist! Vi afrunder et godt Ungdommens Folkemøde af ved at hygge os med en omgang banko, der har sjove inputs fra FN's 17 verdensmål. Kom alene eller med en ven under armen, så sørger vi for god bingo banko stemning. Vi håber, vi ses!
      15:00 - 16:00 Afslutning af Ungdommens Folkemøde
Cookies policy