• #2030isnow - Udenrigsministeriet & EU-Kommissionen

    I Udenrigsministeriet og EU-Kommissionens stand kan du lære en helt masse om verdens tilstand – i både nutid og fremtid. Du kan for eksempel prøve vores interaktive væg om verdensmålene. Her kan du lære om verdensmålene, og om hvordan Europa arbejder for at forandre millioner af menneskers liv verden over. Væggen har både lytteposter, videoer, tekster og fotos, som på forskellig vis afspejler verdensmålene. Du kan også prøve vores photo booth, quizze, tegne dit yndlingsverdensmål, trykke på konsekvens-knappen eller stikke hånden ind og se, om du mon kan finde noget i hullet i væggen. Verdensmålene skal gøre hele verden til et bedre sted at leve for os alle sammen, og du har også en vigtig rolle at spille. Du kan derfor også sætte dit eget præg på vores verdensmålsvæg og nedskrive dit løfte om, at du vil arbejde for at gøre verden til et bedre sted. Forandringen starter allerede i dag #2030isnow. Er du mere til brætspil og chill kan du udfordre dine venner i spillet ’Verdensborgeren – verdens mål i spil’. Her kan du og dine venner på demokratisk vis og med jeres indbyrdes viden og holdninger debattere og finde løsninger på udfordringer som ulighed, sult og klima.


    Aktiviteter i stadepladsen
    Kig forbi og quiz dig selv og dine venner med quizzen ’Er du klogere end en chimpanse? Kender du til verdens sande tilstand?’ fra magasinet 360. Undersøgelser viser, at vi i den vestlige verden ved mindre om verdens sande udvikling end en gruppe chimpanser statistisk set. “Langt de fleste af os gætter altså mere forkert, end hvis vi – som chimpanser eller små børn – gættede fuldstændig tilfældigt. Hvordan kan det være?" Det skriver den nu afdøde professor Hans Rosling om menneskers tendens til at gætte forkert på spørgsmål om verdens tilstand. Kom ind og test, hvorvidt du rent faktisk er klogere end en chimpanse. Fredag kan du også være heldig at fange udviklingsminister Rasmus Prehn. Han bliver nemlig hængende mellem sin tjans som gamemaster i spillet ’Verdensborgeren – Verdensmål i spil’ og sin rolle som vært i ’Sex Jeopardy’.

     Om os
    Udenrigsministeriet Udenrigsministeriets mission er at arbejde for Danmarks interesser og værdier i forhold til omverdenen på en måde, der fremmer danskernes frihed, tryghed og velstand samt en mere fredelig og retfærdig verden med udvikling og økonomisk vækst for alle. Udenrigsministeriets aktivitetsområder inkluderer udenrigspolitik, handelspolitik, eksportrådgivning, udviklingssamarbejde og humanitær bistand. EU-Kommissionen Europa-Kommissionen er EU's politisk uafhængige, udøvende organ. Kommissionen har ansvaret for at udarbejde forslag til ny EU-lovgivning. Kommissionen styrer også EU's politikker, fordeler EU-finansieringen og sikrer sammen med Domstolen, at EU's lovgivning anvendes korrekt i alle EU-lande. Endelig repræsenterer Kommissionen EU internationalt.

    Stadeholdere til følgende sessioner
    • 09:30 - 10:15 Mød arabiske unge, der virkelig rykker deres samfund
      Hør tre seje forandringsskabere fra Jordan, Egypten og Tunesien fortælle i TED-talk stil om, hvordan de er med til at forbedre deres samfund. Det sker gennem projekter der omhandler ligestilling, entreprenørskab og politisk deltagelse. Herefter har du mulighed for at stille de unge spørgsmål. Kom og bliv klogere på unge i den arabiske verden og forstå hvad det Dansk-Arabiske Partnerskabsprogram bidrager til.
      09:30 - 14:00 • Udforsk den interaktive verdensmåls-væg
      I Udenrigsministeriet og EU-Kommissionens stand kan du prøve vores interaktive væg om verdensmålene. Her kan du lære om verdensmålene, og om hvordan Europa arbejder for at forandre millioner af menneskers liv verden over. Væggen har både lytteposter, videoer, tekster og fotos, som på forskellig vis afspejler verdensmålene. Du kan også prøve quizzen, tegne dit yndlingsverdensmål på væggen, trykke på konsekvens-knappen eller stikke hånden ind og se, om du mon kan finde noget inde i hullet i væggen. Prøv også vores photo booth og vis din støtte til verdensmålene ved at dele dit billede på de sociale medier under hashtagget #2030isnow. Verdensmålene skal gøre hele verden til et bedre sted at leve for os alle sammen, og du har også en vigtig rolle at spille. Du kan derfor også sætte dit eget præg på vores verdensmålsvæg og nedskrive dit løfte om, at du vil arbejde for at gøre verden til et bedre sted. Forandringen starter allerede i dag #2030isnow.
      10:30 - 11:30 Hvad er verdens sande tilstand? Og hvordan får vi de voksne med på at leve bæredygtigt?
      En undersøgelse viser, at vi i den vestlige verden ved mindre om verdens sande udvikling end en gruppe chimpanser statistisk set. Det skyldes, at de fleste tror, at verden er af lave. Vi tester din paratviden med quizzen: Kender du til verdens sande tilstand? Herefter undersøger vi, hvordan vi kan nå FNs Verdensmål for Bæredygtig Udvikling - og især hvordan vi kan få de voksne med. Workshoppen ledes af Danmarks officielle ungedelegater i det internationale samarbejde. De fordeler publikum i grupper, som sætter sig ind i et bestemt verdensmål og gennem fakta bliver klædt på til at argumentere for, hvorfor og hvordan vi kan skubbe på den bæredygtige udvikling og få de voksne til at tage mere ansvar. Til slut fremlægger hver gruppe deres argumenter for ungedelegaterne, der tager ideer og budskaber med videre i deres arbejde. Kom bliv klogere og få indflydelse på din verden!
      12:00 - 13:30 Løs verdens problemer i spillet ‘Verdensborgeren – Verdensmål i spil’
      Hvordan håndterer vi verdens udfordringer, hvor gør vi det bedst, og hvilke løsninger kan vi selv finde? Det handler dialogspillet 'Verdensborgeren – Verdensmål i spil’ om. Kom og spil sammen med Danmarks ungedelegater og Nyt Europa, som bedømmer, hvem der kommer frem til den bedste løsning på at nå et eller flere verdensmål. Gennem spillet får du viden om verdensmålene og globale forhold. På demokratisk vis skal I med deres indbyrdes viden og holdninger debattere og finde løsninger på ulighed, sult, klimaudfordringer m.m. Og i fællesskab skal I vurdere om det er lokalt, nationalt, regionalt eller globalt at et problem kan løses. Deltag og løs verdens problemer på 60 min.
    • 09:30 - 10:30 Spil ‘Verdensborgeren – Verdensmål i spil’
      Hvordan vi håndterer verdens udfordringer, hvor gør vi det bedst, og hvilke løsninger kan vi selv finde? Det handler dialogspillet 'Verdensborgeren – Verdensmål i spil’ om. Kom og spil sammen med gamemaster, Danmarks udviklingsminister Rasmus Prehn, Danmarks ungedelegater og Nyt Europa, som bedømmer, hvem der er kommet frem til den bedste løsning på at nå et eller flere verdensmål. Gennem spillet får du viden om verdensmålene og globale forhold. På demokratisk vis skal I med deres indbyrdes viden og holdninger debattere og finde løsninger på ulighed, sult, klimaudfordringer m.m. Og i fællesskab skal I vurdere om det er lokalt, nationalt, regionalt eller globalt at et problem kan løses. Der kan være mellem 5-8 deltagende omkring hver plade.
      11:00 - 12:00 Sex Jeopardy
      Sex Jeopardy kan give et smil på læben og måske endda et godt grin, når vi dyster i kategorier som ”den første gang”, ”det kan da ikke passe” og ”sex i dag”. Udviklingsminister Rasmus Prehn styrer slagets gang og to danske FN ungedelegater er holdkaptajner. Den egentlige kamp, er dog den internationale kamp om kvinders ret til at bestemme over egen krop i en verden, hvor næsten halvdelen af kvinder i Afrika, som ønsker at undgå graviditet, ikke har adgang til prævention. Og hvor millioner af piger bliver giftet bort hvert år, og alt for få unge får den nødvendige viden til at passe på sig selv og hinanden på vej ind i voksenlivet. Det er den samme verden, hvor nogle lande helst vender ryggen til disse problemer, mens Danmark hører til dem, der ufortrødent står på kvindernes side. Så kampen er réel og bølgerne kan gå højt. Kom og vær med!
      12:30 - 13:30 Hvad er verdens sande tilstand? Og hvordan får vi de voksne med på at leve bæredygtigt?
      En undersøgelse viser, at vi i den vestlige verden ved mindre om verdens sande udvikling end en gruppe chimpanser statistisk set, fordi de fleste svarer ud fra antagelser om, at verden er af lave. Så bliver verden bedre? Test din viden med quizzen: Kender du til verdens sande tilstand? Gamemasteren præsenterer quizzen, som består af 13 spørgsmål om verdens tilstand. Herefter vil Danmarks officielle ungedelegater i det internationale samarbejde fordele publikum i grupper. Hver gruppe sætter sig ind i et bestemt verdensmål og bliver gennem fakta klædt på til at argumentere for, hvorfor og hvordan vi kan skubbe på den bæredygtige udvikling og få de voksne til at tage mere ansvar. Tilslut fremlægger hver gruppe deres argumenter for ungedelegaterne, der tager det med videre i deres arbejde.
      15:00 - 16:00 Afslutning af Ungdommens Folkemøde
Cookies policy