• Det Sociale Netværk/headspace DK

    I Det Sociale Netværks & headspaces telt på stadeplads B09 kan du få et indblik i, hvordan vi året rundt kæmper for at forbedre børn og unges trivsel. Hovedtemaet er i år på fællesskaber. I vores workshop ”Kan stærke fællesskaber være med til at modvirkede den stigende mistrivsel blandt unge?” undersøger vi, hvad der karakteriserer gode fællesskaber, men også hvorfor de måske er mere udfordret end før. Vi ønsker at tale med de sande eksperter på disse områder: nemlig jer unge mennesker, som hver dag færdes i disse fællesskaber. Hvordan mener i fx, at præstations- og perfekthedskulturen påvirker fællesskaberne i dag? Hvilke ændringer skal der til for at sikre unges trivsel, og hvordan kommer vi i mål? Det dykker vi ned i bl.a. med vores kampagne ”Tal om det!”, i paneldebatter med relevante aktører på området, et monopol og en lang række aktiviteter. Kom derfor forbi og lad os høre om jeres erfaringer, så vi sammen kan kæmpe for, at alle børn og unge trives! Vores fulde program med events kan du finde i programappen. Vi glæder os til at se jer!

    Aktiviteter i stadepladsen
    I B09 kan du under hele festivalen deltage i en lang række aktiviteter, der omhandler unges mentale helbred. For eksempel kan du igen i år give dit bidrag til værket "Bag Facaden", hvor du kan skrive, tegne eller male de tanker, følelser eller ting, som man normalt ikke viser frem. Du kan også selv prøve kræfter med at være frivillig ungerådgiver i headspace, ved at skrive dit bedste livsråd, eller du kan skrive et spørgsmål eller en bekymring, som monopolet vil besvare. Sidst men ikke mindst, er der den årlige bolsjekonkurrence, hvor du kan vinde to biografbilletter. Vi glæder os til at se jer!
     Om os
    Foreningen Det Sociale Netværk arbejde for at være en stærk stemme og skabe bedre vilkår for unges mentale trivsel. På årets UFM kan du møde to initiativer under DSN, der begge kæmper for denne mission: headspace og Unge På Vej. I headspace kan alle unge mellem 12 og 25 år møder nogen at tale med, uanset typen og graden af deres udfordringer. Intet er for stort eller småt at tale om i headspace. Unge På Vej er et fortællerkorps af frivillige unge, som tager ud på uddannelser og skoler for at dele deres personlige historier om et ungdomsliv med psykisk sårbarhed tæt på livet.

    Stadeholdere til følgende sessioner
    • 13:00 - 14:00 Kan stærke ungdomsfællesskaber stå som modvægt til mistrivsel blandt unge?
      Hvad kendetegner et stærkt ungdomsfællesskab? Og hvad skal vi gøre for at sikre, at flere unge får lige adgang til disse fællesskaber? I headspace møder vi mange unge, der siger, at de føler sig alene i kampen med usikkerhed og tvivl om, hvad de skal vælge, hvem de skal være, og hvordan de kan navigere mellem samfundsmæssige krav og deres egne ønsker. De siger, at de har brug for fællesskaber, men føler samtidig, at de ikke altid kan være dem selv og vise sårbarhed i de fællesskaber, som de er en del af. Dette tyder på, at der er noget ved de fællesskaber, som de unge færdes i, som ikke giver plads til at vise sårbarhed og til at begå fejl. Til debatten undersøger vi, hvad der kendetegner det gode ungdomsfællesskab, og udforsker om et fællesskab af den art kan være stå som modvægt til en stigende mistrivsel blandt unge. Vi beder paneldeltagerne om at tage stilling til, hvordan vi kan skabe flere af sådanne fællesskaber, hvordan vi skaber lige adgang for alle, og hvad vi som enkeltpersoner, i vennegrupper, i organisationer og på samfundsplan kan gøre for at forbedre unges trivsel. Derudover spørger vi ind til, hvilke udfordringer de unge møder i forhold til at skabe fællesskaber, hvor de kan være åbne om deres problemer og finde støtte i hinanden. Diskussionen tager udgangspunkt i anbefalinger udarbejdet af elever, der tidligere på dagen har deltaget i en workshop med samme emne, og vil have fokus på, hvordan de unges anbefalinger kan blive ført ud i praksis og af hvem. Paneldeltagere: Jakob Sabroe, landsformand for Venstre Ungdom Frederik Vad Nielsen, forbundsformand i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom Henriette Wolfram, rådgivningskoordinator i Girltalk Theodor Gjerding, landsformand for Sind Ungdom Andreas Nyrop Hjorth, landsstyrelsesmedlem i Ungdommens Røde Kors \+ Flere følger Ordstyrer: Camilla Uhrskov Bank, projektleder i Det Sociale Netværk for Unge På Vej
    • 13:00 - 14:00 headspace & monopolet
      Til headspace & monopolet vil vi tage forskellige anonyme dilemmaer op, som unge dagen forinden har skrevet og lagt i en boks til UFM. Vi vil tage store som små dilemmaer op - alt lige fra kærestesorger, konflikter med venner, tanker om krop til generel tristhed, mobning og ensomhed – alle emner er værd at tage op! Men helt præcis hvilke slags dilemmaer boksen byder på, ved vi naturligvis ikke endnu. Radiovært for Tværs på P3, Sara Bovin, vil guide os igennem talken og sørge for, at vi får dilemmaerne ordentligt under loop. Vores monopol består af fire vidt forskellige deltagere, som sikrer at kan få et mere nuanceret perspektiv på de udvalgte dilemmaer. Vi har blandt fået foredragsholder Mads Marius, Rikke, som er frivillig hos headspace Roskilde og en repræsentant fra De Anbragtes Vilkår med ombord. Imens talken er i gang, vil der hele tiden være mulighed for, at publikum kan skrive deres refleksioner til de diverse dilemmaer, hvis man sidder og brænder inde med nogle tanker, man gerne vil dele – selvfølgelig helt anonymt. Med headspace & monopolet ønsker vi at kaste lys på tanker og problematikker, som unge bokser rundt med. Vi brænder for at tale om tingene, fordi vi mener, at det rykker ved vores forståelser og måder at gå til livet på.
      15:00 - 16:00 Afslutning af Ungdommens Folkemøde
Cookies policy