• Det Kongelige Teater

    Oplev Det Kongelige Teaters fortryllende univers på vores stadeplads, hvor du bl.a. kan høre fortællinger om gamle og nye forestillinger, sidde og tage en slapper i guldmøbler, der har været brugt i en forestilling eller få dig en snak om scenekunstens relevans i et demokratisk samfund med folk fra teatret.

    Aktiviteter i stadepladsen
    Deltag i vores quiz om Det Kongelige Teater og vær med i konkurrencen om en tur i Det Kongelige Teater. Vi udlodder billetter til en opera, en ballet og et skuespil. Lær grundtrinnene i ballet, prøv om du kan holde balancen i et par tåspidssko eller lyt til klassisk musik fra sæsonens repertoire, mens du hviler benene i gamle rekvisitter fra teatrets forestillinger. ”Fedt”, ”gammeldags”, ”store oplevelser” – del de ord, du forbinder med Det Kongelige Teater på vores store ord-væg og få en snak om skuespil, ballet, opera og klassisk musik med ansatte fra Det Kongelige Teater.
     Om os
    Det Kongelige Teater er hele Danmarks nationalscene og har været det sociale og kunstneriske omdrejningspunkt for de største kunstnere i landet, siden det blev etableret for 250 år siden. Det Kongelige Teater rummer kunstarterne: skuespil, ballet, opera og kapelmusik. Uanset om stilen er klassisk eller moderne, romantisk eller kontroversiel, om det foregår på en af scenerne i København eller ude i landet, står Det Kongelige Teater samlet om ét fælles mål: at levere det absolut bedste inden for scenekunsten.

    Stadeholdere til følgende sessioner
    • 11:30 - 12:00 Dans med Den Kongelige Ballet
      Kom og dans med to af landets dygtigste balletdansere på græsset i Valbyparken. Du behøver hverken at være smidig eller iklædt tricot – duk op som du er og bliv ført trygt ind i dansens verden. Mødested: Det Kongelige Teaters stadeplads - A20
      12:30 - 13:30 Skuespiller - fra drøm til Det Kongelige Teater
      Kom og hør skuespillerne Morten Hee og Sicilia Gadborg fortælle om vejen fra den spirende skuespillerdrøm til Det Kongelige Teaters skrå brædder. Skuespilchef Morten Kirkskov fortæller om dagligdagen i Skuespilhuset, hvordan man sammensætter et ensemble og om vejen fra skuespiller til chef. Til slut er der mulighed for at tale med Morten Hee og Sicilia Gadborg.
      13:30 - 14:00 Dans med Den Kongelige Ballet
      Kom og dans med to af landets dygtigste balletdansere på græsset i Valbyparken. Du behøver hverken at være smidig eller iklædt tricot – duk op som du er og bliv ført trygt ind i dansens verden. Mødested: Det Kongelige Teaters stadeplads -
    • 12:30 - 13:30 Stangskole med Nikolaj Hübbe og dansere fra Den Kongelige Ballet
      Kom og oplev Nikolaj Hübbe undervise to dansere fra Den Kongelige Ballet i klassisk stangskole, hvor danserne laver øvelser ved barren. Efter træningen er der mulighed for at tale med danserne og høre mere om, hvordan livet som balletdansere er.
      15:00 - 16:00 Afslutning af Ungdommens Folkemøde
Cookies policy