• Det Dyreetiske Råd og Den Danske Dyrlægeforening

    Mød Det Dyreetiske Råd til en snak om dyrevelfærd og dyreetik. Spiser du kød, og har du tænkt over, hvor kødet kommer fra? Er det ok at avle på hunde, hvor man kan forudse, at afkommet får problemer? Kan fisk opleve smerte? Er det i orden at opdrætte og udsætte fasaner for at skyde dem? Er rewilding, hvor husdyr skal klare sig som vilde dyr, foreneligt med god dyrevelfærd? Hvad er et godt dyreliv – et beskyttet men begrænset liv i stalden eller et mere frit liv med sult, kulde og sygdom i naturen? Og hvilke forpligtelser har mennesker over for dyr – skal dyr have rettigheder, og hvem skal så tale deres sag? Hør også om arbejdet i Rådet, der hører under Miljø- og Fødevareministeriet. Mød Den Danske Dyrlægeforening. Her kan du høre om dyresundhed, og hvad resultatet af vores avl af kæledyrs udseende er. Mange mennesker har et ønske om et særligt udseende hos hunde eller katte, der kan gå ud over de normale livsfunktioner, som ved de kortsnudede hunde, der har vanskeligheder med vejrtrækningen. Det er ofte nødvendigt at foretage flere operationer på kortsnudede hunde, for at de kan trække vejret ordentligt og dermed få et ordentligt liv. Måske du har oplevet sygdomme hos din hund eller kat, som du vil høre om er på grund af avl.

    Aktiviteter i stadepladsen
    Hvordan føles det for fx en kortsnudet hund at have svært ved at trække vejret? Prøv hvordan det er ikke at kunne få tilstrækkelig luft – og prøv så lige at løbe samtidigt… Hos Det Dyreetiske Råd kan du desuden teste din viden i quizzen om dyreetiske emner og afgive din stemme i dyreetiske spørgsmål om bl.a. avl, jagt og lystfiskeri. Hos Den Danske Dyrlægeforening kan du se et hundekranie. Vi kan vise dig de ændringer, avlen af nogle hunderacer har givet i forhold til den oprindelige hund. Vi vil også gerne høre din mening om avl af vores familiedyr. Er det ok at avle mod et særligt udseende hos familiedyr, der giver nedsatte funktioner? Eksempelvis: • Nedsat vejrtrækning • Nedsat evne til at føde hvalpe • Betændelse i hudfolder • Operation af øjenlåg
     Om os
    Det Dyreetiske Råd hører under dyreværnsloven. Rådet følger udviklingen inden for dyreværn ud fra etiske synsvinkler. Rådet rådgiver miljø- og fødevareministeren, informerer, giver anbefalinger, skaber debat og meget andet. Den Danske Dyrlægeforenings dyrlæger behandler dyrs sygdomme og arbejder for deres sundhed. Dyrlæger informerer også ejere om pasning og forebyggelse af dyrs sygdomme, samt varetager dyrs interesser i den offentlige debat.

    Stadeholdere til følgende sessioner
    • 15:00 - 16:00 Afslutning af Ungdommens Folkemøde
Cookies policy