• Den Britiske Ambassade

    Velkommen til den britiske ambassades stadeplads på UFM19! Danmark og Storbritannien har et helt særligt diplomatisk bånd, der forener os langt, langt tilbage. Vores to lande er tæt knyttede økonomisk, militært og kulturelt. Vi har studerende på tværs af hinandens lande – og så står vi stærkt sammen i kampen om at løse globale udfordringer såsom klimaforandringer, migration og fattigdom. Hos os vil du derfor kunne opleve en bred vifte af aktiviteter, der sætter fokus på UK/DK fælles værdier og problemstillinger. Kom forbi vores stadeplads og mød repræsentanter fra den britiske ambassade, del din viden om britisk kultur med os i vores ’Culture Corner’, deltag i vores workshop ’RÅB OP!’ og kom med dit bedste bud på, hvordan vi får flest muligt unge til at engagere sig i international politik. Under hele UFM19 vil du derudover kunne stille spørgsmål til den britiske ambassadør på vores Twitter-tavle, som vil blive besvaret under hashtagget #AskTheAmbassador. Vi ses!

    Aktiviteter i stadepladsen
    Læg vejen forbi vores ’Culture Corner’ og få en smag af Britisk ’soft power’, tag en selfie foran telefonboksen og hjælp med os med at finde det bedste ved både dansk og britisk kultur! Fredag samler vi op på jeres svar og deler jeres erfaringer på vores Facebook-side. Måske har vores to lande mere til fælles, end vi egentligt går og regner med? Uddannelse er ’GREAT’, og hvert år rejser tusindvis af internationale studerende til Storbritannien for at læse på landets mange universiteter. Er du i tvivl om, hvad du bør være opmærksom på, hvis du skal studere i UK? Del jeres tanker om udveksling med os og få et godt råd eller to med på vejen! Hvilke typer opgaver skal en Ambassadør løse? Og hvordan kommer forholdet mellem DK og UK til at se ud i lyset af Brexit? Har du et spørgsmål om diplomati, britisk politik eller internationale forhold, så besvarer vores Ambassadør Dominic Schroeder (@UKAmbassadorDK) begge dage spørgsmål fra vores Twitter-tavle under hashtagget #AskTheAmbassador
     Om os
    Den britiske ambassade i København er Storbritanniens officielle repræsentation i Danmark. Vores arbejde går blandt andet ud på at tale med danske politikere, statslige institutioner, interesse organisationer og lignende for at sørge for, at samarbejdet mellem Danmark og UK er sundt og fremgangsrigt. Vi er en del af det britiske udenrigsministerium (Foreign Office), og vi beskæftiger os derfor med alt inden for international politik, herunder klima, økonomi og sikkerhed.

    Stadeholdere til følgende sessioner
    • 14:00 - 14:45 BREXIT - hvad betyder det for dig?
      Den 23. juni 2016 stemte et flertal af briterne for at forlade Den Europæiske Union, og Storbritannien står dermed overfor et meget snarligt Brexit den 31. oktober 2019. I de sidste tre år har Brexit forståeligt nok fyldt meget i den offentlige debat, både herhjemme og på verdensplan. Men hvad betyder Brexit egentlig for Danmark, for verdenen og for dig? Få nogle af svarene, når Viceambassadør Marc Holland og leder af ambassadens politiske afdeling, Stuart Oxenford, torsdag inviterer indenfor til Brexit-oplæg. Der vil selvfølgelig være tid og plads til spørgsmål efterfølgende. Vi glæder os til at se jer.
    • 09:30 - 10:15 Udveksling er GREAT!
      Antallet af studerende, der tager på udveksling, er steget eksplosivt de sidste ti år – fra to millioner til fem millioner på verdensplan. Men hvorfor vælger så mange unge at opleve studielivet langt væk hjemmefra? Og er det virkelig det værd? Kom forbi ambassadens telt, når vi fredag får besøg af Ellie Buchdal, Senior Communications Manager i British Council – Storbritanniens internationale organisation for uddannelse og kulturelle relationer. Ellie vil sammen med jer undersøge nogle af de fordele og udfordringer, der kan være forbundet med international udveksling i dag. En rigtig god mulighed, hvis du selv går og drømmer om at slå dine uddannelsesfolder udenfor Danmarks grænser!
      15:00 - 16:00 Afslutning af Ungdommens Folkemøde
Cookies policy