• Arbejdermuseet – MUSEUMSREBELLERNES værksted

    MUSEUMSREBELLERNES værksted er stedet for dig, der har lyst til at påvirke den næste store særudstilling på Arbejdermuseet. Udstillingen skal handle om politisk aktivisme og protest og den har brug for dit input. Hvilke sager er vigtige at kæmpe for? Er der grænser for, hvor langt man må gå for disse sager? Og tæller et ’like’ som en aktivistisk handling?MUSEUMSREBELLERNE er dig og alle andre unge, som lægger vejen forbi stadepladsen, og byder ind med jeres refleksioner på og holdninger til disse og flere spørgsmål, og hjælper os med at stille endnu flere. På Arbejdermuseet ved vi, at når vi lytter til unge mennesker og former vores projekter efter jeres perspektiver på de emner, som vi beskæftiger os med, så styrker vi projekterne og skaber et bedre museum. Vores nuværende særudstilling, Håndens arbejde, om værdien af godt håndværk, blev til med afgørende input fra unge MUSEUMSREBELLER. På stadepladsen trækker vi netop på inspirationen fra håndværkets verden ved at tage udgangspunkt i værkstedet – der hvor man øver sig på sit håndværk. Så kom forbi hos Arbejdermuseet og øv dig på din aktivisme i værkstedet samtidig med, at du hjælper os med at forme den kommende udstilling!

    Aktiviteter i stadepladsen
    Kom forbi og sy et net af stofrester på en symaskine fra 1950’erne. Dekorér nettet med et aktivistisk budskab eller dig selv med en airbrush-’tatovering’ med et opråb eller et budskab, som du gerne vil sprede – du kan selv finde på et, eller du kan lade sig inspirere af historiske protester. Med dine venner kan du spille et aktivistisk dilemma-spil på samtalebænken eller deltage i en sit-in for en sag, som du tror på (det er selvfølgelig i kampen for en vigtig sag, du sætter dig ned, og ikke fordi, du er træt i benene). Og så kan du hjælpe os med at tage temperaturen på UFM’s hjertesager, ved at stemme på en sag ved handlingshjulet og fortælle os, hvor aktivistisk du føler dig på vores aktivismelinje.
     Om os
    Arbejdermuseet er et sted fyldt med historier om arbejderklassens kamp for retten til at deltage i demokratiet og blive hørt i samfundet. Huset er 140 år gammelt, men stedets vision er den samme: Vi vil styrke viljen til et lige og retfærdigt samfund. Det er museets ambition at styrke unge menneskers demokratiske selvtillid og handlekompetencer gennem levende og engagerende møder med historien i undervisning, workshops, udstillinger og events. Derfor inviterer vi med formatet MUSEUMSREBELLER unge med helt ind i museumsmaskinrummet som medproducenter når nye udstillinger udvikles og udformes.

    Stadeholdere til følgende sessioner
    • 13:00 - 13:30 Demokratifitness – kom og træn din aktivismemuskel!
      Demokrati er ikke bare noget, vi har – det er også noget, vi gør. Det er ikke bare et system eller en styreform, det er også en kultur. Den demokratiske kultur handler om at ”gøre” demokratiet, og det er noget, vi allesammen skal øve os på. Organisationen Demokratiscenen har opfundet konceptet Demokratifitness og delt det med alle, der vil sprede budskabet. Konceptet er simpelt: Træn en demokratisk muskel gennem et ”træningsprogram” på 30 min. Ligesom vores fysiske muskler skal trænes, er vi også nødt til at træne vores demokratimuskler, hvis de skal blive stærke. Aktivismemusklen er en afgørende demokratisk muskel, som sørger for at demokratiet ikke står stille, men hele tiden formes, udfordres og forandres. Vær med når vi på Arbejdermuseets stadeplads sammen træner denne muskel!
    • 11:00 - 11:45 Er der forskel på ”unge” og ”gamle” aktivister?
      I denne samtale mellem aktivister dykker vi ned i ligheder og forskelle mellem unge og gamle aktivister. Hvorfor var man aktivist i 1968? Og hvorfor er man det i dag? Er det de samme motivationer og følelser, som driver alle aktivister, og hvor svært var det egentlig at samle folk til demonstrationer før internettet og smartphones? Kom forbi på Arbejdermuseets stadeplads til dette event, hvis du er nysgerrig på nogle af disse spørgsmål, eller hvis du vil have et godt råd til, hvordan du selv kan tage første skridt ind i et aktivistisk fællesskab.
      15:00 - 16:00 Afslutning af Ungdommens Folkemøde
Cookies policy