• Alternativets Unge



    Aktiviteter i stadepladsen
     Om os

    Stadeholdere til følgende sessioner
    • 09:00 - 09:45 Quiz om ligestilling
      Hvordan står det egentlig til med ligestillingen her i Danmark? Det kan du få lov til at teste dig selv i når vi starter dagen ud med en lille quiz om ligestilling -er du frisk på udfordringen?
      10:00 - 11:00 Hvad i alverden er en socialøkonomisk virksomhed
      I Alternativet snakkes der meget om socialøkonomisk virksomhed men der er faktisk rigtig mange der ikke ved hvad det er. Har du hørt ordet før og været i tvivl eller er du bare nysgerrig, så kom forbi når vi snakker om socialøkonomiske virksomheder og hvorfor vi er så glade for dem.
      11:15 - 12:15 Fra gammelt til nyt - kom og sy med os
      Vi har fundet alt vores gamle, slidte og ødelagte tøj frem, som ikke kan bruges længere - nu skal det have nyt liv. Uanset om du er en haj til at sy eller du bare ved at det har noget med en nål og en tråd at gøre er du mere en velkommen til at komme forbi og slippe fantasien løs. Her hjælper vi hinanden, så vi skal med sikkerhed nok fået lavet et eller andet når vi slutter.
      12:30 - 13:15 Uffe Elbæk
      Uffe Elbæk spillede en helt central rolle i at starte Alternativet op i 2014 og nu er han politisk leder for partiet Uffe kommer forbi teltet og snakker med os - uanset hvad Uffe fortæller om, kan man være sikker på at det bliver spændende når han først går igang med at fortælle og forklare.
      13:30 - 15:00 Hvordan lave man god vegansk mad?
      Hvis du er vild med vegansk mad eller hvis du er meget skeptisk overfor vegansk mad men er frisk på at prøve er det her lige et event for dig! Veganerpartiet kommer forbi og laver lækker mad med os og du er selvfølgelig inviteret! Det eneste du skal gøre er at dukke op og være frisk på at gå igang - hvad vi skal lave må fortsat være en overraskelse.

    • 02:30 - 03:15 Politiske lege
      Har du overvejet om politik måske var noget for dig? Eller måske bare nogle gange haft lyst til at gå ind i en diskussion, men ikke følt at du vidste nok om det? I denne aktivitet får du chancen for at eksperimentere lidt med politik når vi leger Alternativets Unges politiske lege. Her vil du komme til helt trygt og uden konsekvenser at skulle argumentere både for ting du selv er for og imod, for her er det bare en leg og alle ved at det man siger ikke nødvendigvis er det man mener i virkeligheden. Legene styres af Alternativets Unges Politiske Udvalg som består af vores ordfører på de forskellige områder, så der er grundlag for en god debat.
      09:00 - 10:15 Fra gammelt til nyt - kom og sy med os
      Vi har fundet alt vores gamle, slidte og ødelagte tøj frem, som ikke kan bruges længere - nu skal det have nyt liv. Uanset om du er en haj til at sy eller du bare ved at det har noget med en nål og en tråd at gøre er du mere en velkommen til at komme forbi og slippe fantasien løs. Her hjælper vi hinanden, så vi skal med sikkerhed nok fået lavet et eller andet når vi slutter.
      10:30 - 11:15 Bæredygtig på budget
      Det kan virke som lidt af en udfordring at skulle leve bæredygtigt og klimavenligt når man er ung og ikke har vildt mange penge på lommen. Det problemstilling dykker vi ned i når vi arbejder med af leve bæredygtigt på budget. Hvordan kan man få en mere bæredygtig livstil, uden at blive helt fattig? Kan man måske endda i nogle tilfælde spare penge på at leve bæredygtigt?
      11:30 - 12:15 Fra vision til handling
      Da Alternativet startede ud var det udfra en ide om at det skulle være en platform hvorfra der kunne udspringe alle mulige initiativer. Hvis vi virkelig skal ændre samfundet i en bedre retning, så har vi brug for kreative og handlekraftige borger. Så går du rundt med en helt fantastisk ide eller har du måske en lille iværksætter i maven, så er denne aktivitet lige noget for dig! Her skal vi arbejde med hvordan man går fra en ide i sit eget hoved til rent faktisk at skabe ægte forandring i verden. Det bliver super fedt!
      13:30 - 15:00 Mad fra skraldespanden
      Vidste du at vi i Danmark smider 700.000 tons mad ud om året? Det gør vi ifølge miljøstyrelsens tal fra 2015. En stor del af de varer der bliver smidt ud kommer fra supermarkeder, der ikke kan sælge dem fx. fordi de er over udløbsdato eller emballagen er beskadiget, selvom varerne ofte har det helt fint. Mange steder i Danmark er almindelige borgere begyndt at køre rundt til supermarkeders skraldespande og samle de varer der er blevet smidt ud, men som stadig kan spises. Hvis du er nysgerrig efter hvad det kunne være for varer der bliver smidt ud, så stik hovedet forbi og vær med når vi laver mad af overskudsmad. Du behøver ikke have lyst til at spise resultatet for at deltage i aktiviteten og det er desuden også en god måde at lære at lave mad bare med hvad man lige har i køleskabet, også selvom det ikke er skraldet.
      15:00 - 16:00 Afslutning af Ungdommens Folkemøde
Cookies policy