5.-6. september 2019

09:00 - 10:30
Morgenlounge
START DAGEN MED MORGENSANG OG GOD STEMNING! Kom til morgenlounge hos Operation Dagsværk. Hvad enten du har lyst til at synge med på fællessang, chille i loungen eller lytte til vores podcasts, så er du garanteret god morgenstemning og en fantastisk start på dagen. Hver morgen har vi en overraskelse - tør du virkelig gå glip af den?
09:00 - 10:00
For de morgenfriske – vi dyster på viden og færdigheder
Start dagen med et smil på læben eller tjek om du er helt vågen: Prøv f.eks. en omgang beer-pong med promillebriller uden at få tømmermænd: Hvor svækkede bliver dine færdigheder med promillebrillerne på og har du ideer til sjove aktiviteter og konkurrencer, der kunne bruges til fester uden alkohol? Prøv også vores Kahoot og dyst med dine venner om, hvem der ved mest om stoffer, hash og alkohol og bliv måske selv klogere undervejs: Nedsætter alkohol drenges potens? Kan alkohol udløse en psykose? Kan lattergas være farligt? Hvordan påvirker THC’en i hash hjernen? Læg din vej forbi KABS VIDENs telt B23 og se hvor mange rigtige svar du kan få.
09:00 - 15:00
Din legoklods gør os klogere
På UFM 18 gav unge med en eller flere legoklodser udtryk for, at hash, feststoffer og alkohol er velkendt i ungekulturen, og at flere kender nogen, som har et problem med disse rusmidler. Vi følger op på undersøgelsen og håber at du og dine venner vil slå vejen forbi KABS VIDENs stand B23 og bidrage til undersøgelsen med en legoklods.
09:00 - 10:00
Mød Niels Flemming Hansen
Kom og mød forsvarsordfører for Det Konservative Niels Flemming Hansen, til en hyggelig og uformel snak i vores telt, om de emner der betyder mest for dig. Vi glæder os meget til at se dig i vores telt!
09:00 - 15:00
Refleksionstræet - hvad tænker du?
Refleksionstræet var en kæmpe succes på UFM 18. Vi håber derfor at rigtig mange unge også i år vil gøre os klogere med deres refleksioner, erfaringer og ideer. Unges brug af alkohol, hash og feststoffer ligger stadig højt sammenlignet med andre lande. I år er vi nysgerrige på, hvad der påvirker dig og dine venners brug af eller forhold til hash, feststoffer, alkohol m.m.? Hvilken rolle spiller sociale medier? Hvad ville motivere dig til at søge hjælp, hvis brugen af hash, feststoffer eller alkohol tog overhånd? Og hvilke tanker og erfaringer har du med at føle dig presset til at ryge/drikke mere end du har lyst til? Kan du og dine venner feste uden alkohol m.m. - hvordan? Kom forbi B23 og skriv dine synspunkter ned på refleksiontræets blade og se, hvad andre har skrevet.
09:00 - 09:30
POLITISK KAHOOT
Kom ned i DSU's telt og deltag i en kahoot om uddannelse og præstationspres. Kort efter får vi besøg af undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, så quizzen er din mulig for at få testet, om du ved alt, der er værd at vide. Vinderen får selvfølgelig en fin præmie!
09:00 - 10:00
Fordomme? Det er da bare for sjov!
Tyskerne har ingen humor. Danskerne er dårlige bilister og drikker alt for meget øl. Franskmændene er arrogante. Og sådan kan man blive ved. Vi har alle fordomme om ”de andre”. Hvilke fordomme har du om andre mennesker, lande, kulturer og sprog? Vi vil lukker op for en åben dialog om de fordomme, vi alle har. Især dem, der har med dansk-tyske relationer at gøre. Hvilke forestillinger har vi om tyskerne og hvilke forestillinger har tyskerne om danskerne? Med udgangspunkt i en sjov leg, håber vi at få en afslappet dialog om vores fordomme, hvor de kommer fra og om der måske er noget sandt ved dem. Unge fra det dansk-tyske grænseland kommer med deres egne erfaringer med fordomme og prøver at rokke ved dem sammen med jer på en sjov, afslappet måde.
09:00 - 09:45
Quiz om ligestilling
Hvordan står det egentlig til med ligestillingen her i Danmark? Det kan du få lov til at teste dig selv i når vi starter dagen ud med en lille quiz om ligestilling -er du frisk på udfordringen?
09:00 - 15:00
Tag en selfie med en kylling og få en snak om hvad du spiser
Traditionen tro tager vi dagsgamle kyllinger med på standen så gæsterne kan få mulighed for lidt nærkontakt med noget af det mest nuttede landbruget kan fremvise. Kom og tag en selfie med de små gule væsener og få en snak om sundhed og mad.
09:00 - 09:30
Åbning
Tale fra statsminister Mette Frederiksen og fællessang med Skt. Annæ Gymnasiums kor og Barbara Moleko.
09:00 - 12:00
Brætspil og snak
Kom og spil et spil med en radikal og få en løs snak om livet i ungdomspolitik, radikale værdier og café latté med havremælk.
09:00 - 11:30
Åbent telt: Virksomhedernes verdensmål
Verdensmålene adresserer verdens største udfordringer og er de mest ambitiøse mål, vi nogensinde har sat. Men ved du, hvad der skal til, for at vi rent faktisk kommer i mål med målene? Kig forbi DI’s telt, hvor du kan pille ved en pumpestation, plukke virtuelle kaffebønner, quizze mod dine venner, give gode råd til de danske virksomheder og meget mere. Samtidig kan du møde en række af vores sødeste eksperter og samarbejdspartnere, der står klar til at hjælpe dig med at spille, røre, lege og smage dig igennem de 17 verdensmål.
09:30 - 10:45
Yalla tabadul - Mød og snak med unge fra den arabiske region!
Tabadul betyder udveksling på arabisk; men udveksling har betydning for os alle. For om man er dansk eller arabisk, noget helt tredje eller midt imellem, har vi alle som unge forskellige erfaringer, idéer og holdninger, som vi kan lære af ved at mødes og dele dem med hinanden. Hos Yalla tabadul kan du møde og tale med unge fra Jordan, Tunesien og Marokko og dele de spørgsmål og tanker, du kan have om deres hverdag. Måske du også får et par spørgsmål igen. Gennem samtaler i grupper vil du opdage forskelle, men sandsynligvis også en hel del ligheder i den måde, I tænker og lever jeres liv på. Yalla tabadul er derfor en helt særlig oplevelse, hvor du lærer om ungdomsliv i bred forstand og på samme tid bliver klogere på dig selv og dine fordomme.
09:30 - 10:30
Hula-hop
Fysisk bevægelse og det at have det sjovt er vigtigt for den mentale trivsel. Derfor har Livslinien inviteret en professionel hula-hop instruktør til at komme og vise, hvordan man kan bruge sin krop på en sjov og udfordrende måde. Man er meget velkommen til at være med, uanset om man er øvet eller aldrig har prøvet det før. Vi kan (næsten) garantere, at man har det sjovt, uanset om man kan finde ud af det eller ej.
09:30 - 10:00
Morgen gymnastik med Hjemmeværnet
Kom og få sved på panden og syre i benene, når der er fysisk træning med verdensmesteren for militær femkamp, Sara Hjalager i spidsen.
09:30 - 10:30
Inuit Games
Du kender måske til fodbold, ishockey og håndbold, men har du nogensinde hørt om inuit games? Inuit games er gamle arktiske discipliner, der de seneste år har fået en stor revival i Grønland blandt unge. Så ligesom vi har superliga inden for foldbold i Danmark, afholder man i Grønland grønlandsmesterskaber i Inuitgames, ligesom der konkurreres i disciplinerne til Arctic Wintergames. Så kom og prøv kræfter med one-foot-high-jump, fingerpull eller Stickpull - måske du kan slå rekorden og få dit navn på vindertavlen?
09:30 - 14:00
• Udforsk den interaktive verdensmåls-væg
I Udenrigsministeriet og EU-Kommissionens stand kan du prøve vores interaktive væg om verdensmålene. Her kan du lære om verdensmålene, og om hvordan Europa arbejder for at forandre millioner af menneskers liv verden over. Væggen har både lytteposter, videoer, tekster og fotos, som på forskellig vis afspejler verdensmålene. Du kan også prøve quizzen, tegne dit yndlingsverdensmål på væggen, trykke på konsekvens-knappen eller stikke hånden ind og se, om du mon kan finde noget inde i hullet i væggen. Prøv også vores photo booth og vis din støtte til verdensmålene ved at dele dit billede på de sociale medier under hashtagget #2030isnow. Verdensmålene skal gøre hele verden til et bedre sted at leve for os alle sammen, og du har også en vigtig rolle at spille. Du kan derfor også sætte dit eget præg på vores verdensmålsvæg og nedskrive dit løfte om, at du vil arbejde for at gøre verden til et bedre sted. Forandringen starter allerede i dag #2030isnow.
09:30 - 10:15
Mød arabiske unge, der virkelig rykker deres samfund
Hør tre seje forandringsskabere fra Jordan, Egypten og Tunesien fortælle i TED-talk stil om, hvordan de er med til at forbedre deres samfund. Det sker gennem projekter der omhandler ligestilling, entreprenørskab og politisk deltagelse. Herefter har du mulighed for at stille de unge spørgsmål. Kom og bliv klogere på unge i den arabiske verden og forstå hvad det Dansk-Arabiske Partnerskabsprogram bidrager til.
09:30 - 10:15
Workshop om "Kirke, Køn og Seksualitet"
Størst af alt er kærligheden! Sådan lyder bibelens ord, og på de ord er kirken bygget. Men kan Folkekirken rumme al form for kærlighed? Hvad med kærligheden mellem to af samme køn? Har LGBT+-personer samme rettigheder og muligheder, som andre, i kirken? Rykker kirken sig i retning af at favne bredere? Eller er der en grænse for rummeligheden? Disse emner bliver heftigt diskuteret i kirken, og så mange stemmer, som muligt, skal på banen. Det kræver også ungdommens røst! Derfor indbyder vi til en workshop, hvor vi igennem diskussion, samtale og case-arbejde undersøger, om Folkekirken kan rumme alle; om al kærlighed er velkommen ved alteret - eller om der i kirken stadig er gamle, stive former, der skal ruskes op i? Vi håber, at I vil komme og give jeres meninger og synspunkter til kende, samt udvikle idéer til hvordan vi sikrer, at Folkekirken kan rumme hele folket.
09:30 - 10:00
Officiel åbning af telt ved Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil samt næstforkvinde fra DGS Elvira Zachariasen åbner Demokratiteltet og debatten. Derefter vil elevrepræsentanter fra Det Frie Gymnasium igangsættelse brætspillet ”Holdninger på spil”. Alle er velkommen til at deltage.
09:30 - 10:15
Dommertalk med FIFA- og Superligadommer
To erfarne FIFA og Superligadommere kommer forbi teltet og giver et indblik i: • Hvorfor er det fedt at være fodbolddommer? • Hvad får man som ung ud af at være dommer - f.eks. ift. CV, lederkompetencer og job • Hvordan bliver man fodbolddommer?
09:30 - 10:30
Er ungdommen lige for alle?
Kom og vær med når SUMH inviterer på workshop! Til workshoppen skal du sammen med unge med handicap snakke om og diskutere forskellige cases fra den virkelige verden. Hvordan klarede Kristina med dysleksi sig fx. igennem folkeskolen og hvordan skal Nicklas reagere når hans egen lærer laver sjov med hans syns-nedsættelse? Sammen vil vi forsøge at løse de inklusion-udfordringer unge med handicap støder på hver dag.

09:30 - 10:15
Dialogkaffe
“Skal mænd have ret til juridisk abort? Og er E-sport egentlig en rigtig sport? Det er den slags spørgsmål, du skal tage stilling til, til dialogkaffe hos KBH SYD! Sæt dig ned ved et samtalebord, hvor du får muligheden for at tage stilling til forskellige provokerende samfundsemner og derefter debattere dem med de andre unge ved bordet. Emnerne er: “Skal mænd have ret til juridisk abort?” “Skal vi bevare kongehuset?” “Er e-sport overhovedet sport?” “Er atomkraft vejen til at forhindre klimakatastrofen?” Ved hvert bord vil der være et team bestående af minimum tre KBH SYD-elever, som sætter debatterne i gang, stiller kritiske spørgsmål undervejs og på den måde hjælper deltagerne videre med emnerne”.
10:00 - 11:00
Er venner vejen til uddannelse?
Vi ved, at det at være med i fællesskabet og have nogen at være sammen med i skolen er vigtigt, for at trives som barn og ung. Men hvor vigtigt er det egentlig at have venner i forhold til at have det godt i skolen og have lyst til at få en uddannelse ? På Ungdommens Folkemøde vil De Anbragtes Vilkår og Radikal Ungdom gerne sætte fokus på det sociale livs betydning for at sikre, at flere børn og unge får en ungdomsuddannelse. I dag har kun 30% af anbragte børn og unge en ungdomsuddannelse som 25årige. Det er åbenlyst ikke godt nok, og vi skal finde nye løsninger til at støtte anbragte børn og unges mulighed for læring. Hvad hvis nu svaret ikke er lektiecafeer og læsehjælp, men faktisk fodbold og fritidshjem som en vej ind i fællesskabet? Vi har brug for din stemme og erfaring omkring venskabers betydning for din motivation, valg af uddannelse og gennemførsel når du bliver skoletræt! Kom forbi Radikal Ungdom, torsdag d. 5/9 10.00-11.00!

10:00 - 11:00
Leg med promillerne - uden tømmermænd
I takt med at alkoholpromillen stiger, falder kroppens reaktionsmønstre og almindelige beredskab: Det bliver sværere at løse opgaver og der er større risiko for ulykker. Vi sætter fokus på kroppens nedsatte reaktionsmønstre og funktioner, når du skal løse forskellige opgaver med promillebriller på: Hvem klarer sig bedst i forskellige konkurrencer? Hvordan passer du på dig selv og dine venner, når alkoholen flyder i blodet og promillen er høj?
10:00 - 11:00
Hvad i alverden er en socialøkonomisk virksomhed
I Alternativet snakkes der meget om socialøkonomisk virksomhed men der er faktisk rigtig mange der ikke ved hvad det er. Har du hørt ordet før og været i tvivl eller er du bare nysgerrig, så kom forbi når vi snakker om socialøkonomiske virksomheder og hvorfor vi er så glade for dem.
10:00 - 14:00
Den interaktive oplevelsesrejse gennem Lejre Superbot
Deltag i oplevelsesrejsen, hvor du kan tage få svar på alle dine rumsterende spørgsmål om fremtiden, du har grublet over og tynger dit sind. Den altvidende Lejre Superbot vil fører dig igennem en interaktiv rejse som leder tankerne hen mod refleksion, og er med til at besvarer livets forskellige problemer og udfordringer. Herigennem kan du bidrage til, at være medskaber af fremtidens sociale og kulturelle liv uden for storbyen. Måske er dit perspektiv altafgørende for løsningen til hvordan fremtidens fællesskaber uden for storbyen skal se ud?

10:00 - 14:00
Velfærdsklodsmajords tunering
Der er mange måder at vælte det danske velfærdssystem på. En af dem er omprioriteringsbidrag, en anden er at spille klodsmajor med den offentlige sektor. Så selvfølgelig har vi en tunering i velfærdsklodsmajor, om hvordan du skærer mest muligt uden systemet bryder sammen. Er du den vildeste velfærdsklodsmajordsMESTER så kan du vinde en SFU starterpack!
10:00 - 10:30
Indtag rummet
Om bevægelse som en øvelse i demokratisk deltagelse. Læringskonsulenter fra Børne- og undervisningsministeriet laver øvelser som skaber rum og mulighed for vores forskelligheder. Alle er velkommen til at deltage.
10:00 - 10:30
Spil Ansvarligt!
Tænker du nogengange mere på de penge, du har satset på Brøndby - FCK end på selve kampen? Ved du, hvad du skal gøre. hvis dit spil har taget overhånd? Kom og hør om Spillemyndighedens hotline for spilafhængighed StopSpillet, vores Register Over Frivilligt Udelukkede Spillere (ROFUS), og hvad vi ellers arbejder med for at sikre, at spil forbliver underholdning og ikke udvikler sig til afhængighed.
10:00 - 11:00
Føler du dig nogle gange alene?
Ventilen giver plads til dine oplevelser, når vi sammen bliver klogere på ensomhed og fællesskab.
10:00 - 10:45
Røst
Talerskolen Røst indtager Lille Scene med en hyldest til den traditionelle tale.
10:00 - 11:00
Speed date: Fra forbrydelse til fængsel
Har du altid ønsket dig at høre, hvordan hverdagen ser ud for en politibetjent, der arbejder i hårde miljøer? Eller hvordan det føles at føre sager i retten som anklager? Har du svært ved at forstå, hvordan man kan forsvare en drabsmand? Vil du høre en dommer fortælle, hvordan hun vurderer, hvad en forbryder skal have i straf? Og hvordan mon hverdagen ser ud, når man er fængselsbetjent i de danske fængsler? Kom med på speed date med straffesagskædens aktører og få en enestående mulighed for at komme helt under huden på dem, der til daglig arbejder med straffesager fra forbrydelse til fængsel.
10:00 - 10:45
Fake News: Live fra Troldefabrikken
En professor, en Facebook-chef og to komikere diskuterer – og producerer – falske nyheder.
10:00 - 11:00
Samtalesalon: Udlændinge- og Integrationsminister Mattias Tesfaye taler med unge fra Dialogkorpset om social kontrol
Kom og deltag i en samtale mellem Udlændinge- og Integrationsminister, Mattias Tesfaye, og unge medlemmer af projektet Dialogkorpset. Det kommer til at handle om, hvordan man kan finde ud af, hvad man selv synes og ønsker i livet – også når man oplever, at der kommer forskellige forventninger hjemmefra, fra skolen, fra vennerne osv. Det vil også handle om, hvordan det at blive kontrolleret af sin familie eller venner kan føles og hvilke konsekvenser, det kan have. Og hvad man kan gøre som ven til én, der oplever den kontrol. Dialogkorpset er en gruppe unge, der tager rundt i Danmark og taler med andre unge om følsomme emner, der kan knytte sig til at være ung i en tværkulturel kontekst – og taler om de ting, man normalt ikke taler om. Du kan selv tage del i snakken og stille spørgsmål.

10:30 - 11:15
Free Your Mind
Hvad mon du får øje på, hvis du for alvor kigger et andet menneske i øjnene? Øjne gemmer på hemmeligheder, på glæder og på sorger. Det lyder umiddelbart som en let opgave at kigge et andet menneske i øjnene, men faktisk kan det være ret svært og grænseoverskridende at blive i mødet – ikke at slå blikket ned. Grønlandske Børn inviterer dig til at være med til en happening, hvor unge kigger hinanden i øjnene i flere minutter. Tør du være med?
10:30 - 11:30
Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil
Klokken 10.30 har du mulighed for at møde Danmarks undervisningsminister i DSU's telt på Ungdommens Folkemøde. Hun vil deltage i et talkshow, hvor du har mulighed for at stille spørgsmål og få svar på lige det, du bekymrer dig om.
10:30 - 11:30
Workshop: Fodboldens Hule
Hvad skal der til, for at de unge engagerer sig som frivillige? Hvor og hvordan møder klubberne potentielt nye frivillige? Og hvilke kompetencer har de unge, som de kan få lov at udvikle og anvende hos en fodboldklub? Vi byder velkommen til Fodboldens Hule, hvor deltagerne får lov at arbejde med konkret problemløsning og pitche deres idéer foran et dommerpanel bestående af kompetente navne fra fodboldens - og frivillighedens verden.
10:30 - 11:30
Fortællehjørnet
Hvad vil det sige at være en del af enten et nationalt mindretal eller en etnisk minoritet? Og hvordan adskiller det sig fra at være ’bare’ dansk? Læn dig tilbage og lyt til tre forskellige unges fortællinger om at være vokset op med flere sprog og kulturer i deres bagage. De tre unge er nogle af Grænseforeningens Kulturmødeambassadører.
Efter fortællingerne vil der være mulighed for at stille spørgsmål.
10:30 - 12:30
Rul rundt med Rådet for Sikker Trafik
Kom og oplev effekten af en sikkerhedssele. Du bliver spændt fast og rullet rundt i vores selerullebil, så du på egen krop kan mærke, hvorfor det er en god ide at spænde selen, når du kører bil.
10:30 - 11:30
Hvad er verdens sande tilstand? Og hvordan får vi de voksne med på at leve bæredygtigt?
En undersøgelse viser, at vi i den vestlige verden ved mindre om verdens sande udvikling end en gruppe chimpanser statistisk set. Det skyldes, at de fleste tror, at verden er af lave. Vi tester din paratviden med quizzen: Kender du til verdens sande tilstand? Herefter undersøger vi, hvordan vi kan nå FNs Verdensmål for Bæredygtig Udvikling - og især hvordan vi kan få de voksne med. Workshoppen ledes af Danmarks officielle ungedelegater i det internationale samarbejde. De fordeler publikum i grupper, som sætter sig ind i et bestemt verdensmål og gennem fakta bliver klædt på til at argumentere for, hvorfor og hvordan vi kan skubbe på den bæredygtige udvikling og få de voksne til at tage mere ansvar. Til slut fremlægger hver gruppe deres argumenter for ungedelegaterne, der tager ideer og budskaber med videre i deres arbejde. Kom bliv klogere og få indflydelse på din verden!
10:30 - 11:30
Unge ryger, men hvem bærer ansvaret?
Fra 2013 til 2017 er der sket en stigning i andelen af 16-24-årige, der ryger. Og blandt de 20-24-årige er det hver femte, der ryger dagligt, men hver bærer ansvaret? Til debatten, hos Liberal Alliances Ungdom, kan du møde Tine Marie Andersen, direktør for Tobaksproducenterne, Salling Group (der står bag Føtex, Bilka og Netto) samt Kræftens Bekæmpelse.
10:30 - 11:30
Stop racisme og diskrimination i hverdagen
Alle udfylder en quiz om racisme og diskrimination. Oplæg fra to minoritetsdanskere om, hvordan de har oplevet racisme og diskrimination i Danmark. Ved hjælp af SOS Racismes ”Minileksikon – Fakta om flygtninge, indvandrere og diskrimination”, og evt. input fra eller fra: tjekkes det udfyldte skema. Debat: Hvad man kan gøre, hvis man ser eller selv udsættes for diskrimination og racisme? Hvordan kan man engagere sig for at bekæmpe racisme og diskrimination?
10:30 - 11:15
Fællesskab på folkemødet
Poesioplæsning, fællessang og debat! Det er nogle af de ting, du vil møde hos KBH SYD’s samfundsklasse, som har sat fokus på fællesskab på folkemødet. Som deltager får du mulighed for at høre digtoplæsning, quizze om fællesskaberne sport og rap, debattere tidens emner, trække forskellige dilemmaer fra dilemmakrukken, som du i bedste Mads og Monopolet-stil skal tage stilling til, og ikke mindst tilkendegive egne holdninger på vores fællesskabsvæg! Sidst men ikke mindst synger vi sammen en skøn fællessang, som en af vores elever har skrevet.
10:45 - 11:30
Sara Bro og ungdommen redder klimaet sammen med folketingspolitikere

Hvordan løser vi klimakrisen? Det spørgsmål forsøger TV-vært Sara Bro at få svar på under en festlig klimadebat i Folketingets telt, hvor unge og folketingsmedlemmer skal diskutere klimaløsninger.
De unge har forberedt en række opfindsomme klimaudspil i forvejen, og skal på kun 45 minutter overbevise politikerne om, at netop deres udspil er en god ide.

Kan de unge redde klimaet på kun 45 minutter? Kom forbi Folketingets telt og lyt med – det bliver både underholdende og interessant!
Politikerpanellet består af Alternativets politiske leder Uffe Elbæk, tidl. minister Karen Ellemann fra Venstre og klimaordfører Anne Paulin fra Socialdemokratiet og klimaordfører Mai Villadsen fra Enhedslisten.

11:00 - 12:00
Ytringsfrihed og debatkultur i Tunesien
Kom og hør hvordan spejderbevægelsen arbejder med ytringsfrihed og online debatkultur i Tunesien igennem kampagnen #Ctrl_Alt_Del - du kan også få taget dit billede i vores photo booth!
11:00 - 11:30
Hvor mange æbler skal der produceres, hvis hver dansker skal kunne spise et æble om dagen?
Kom og hør forklaringen og få en snak om dansk landbrug.
11:00 - 12:00
Er klimainvesteringer det nye sort?
Hvad er klimavenlige investeringer, og hvordan arbejder PFA med at investere på en bæredygtig måde? Og gør det reelt en forskel, når ens opsparing eller pension placeres i bæredygtige investeringer? Kom forbi FA’s telt torsdag kl. 11:00 og bliv klogere på, hvordan PFA gør en forskel, når de investerer i klimavenlige løsninger. Du møder Andreas Stang, som er ansvarlig for PFA’s bæredygtige investeringer, som vil fortælle mere om investeringer, bæredygtighed og hvordan PFA arbejder med at gøre en forskel for samfundet.
11:00 - 11:45
E-sport som social gamechanger
En samtale om at dyrke e-sport og om sportens potentialer.
11:00 - 12:30
Hækl med din bedste
Kom forbi og prøv et gammelt håndværk: Lær at hækle en bæredygtig, økologisk vatrondel og kom brug-og-smid-væk kulturen til livs.
11:00 - 12:00
Vandkamp – workshop om unge, vand og nærdemokrati
Hvordan får vi de unge til at melde sig ind i kampen for rent drikkevand? Mens de unge kæmper en brav kamp for miljøet og klimaet på utallige fronter, er de fleste medlemmer i vandværkernes bestyrelser gråhårede. Så hvordan får vi de unge til at melde sig ind i kampen for rent drikkevand? Derfor inviterer Danske vandværker til en mini innovationsworkshop. I løbet af en time kommer vi frem til gode ideer til nærdemokrati anno 2019, og til hvordan vi kombinerer Generations Z’s grønne virkelyst med Danske vandværkers kamp for rent drikkevand. Workshoppen holdes i samarbejde med Kvalifik. Det unge bureau har siden 2015 haft stor succes med at bruge ung knowhow til at finde løsninger på det 21. århundredes udfordringer.

11:00 - 12:30
Prøv et handicap
Har du nogensinde tænkt over, hvordan det er at leve med et handicap? I dag har du mulighed for at prøve det! Gennem nyudviklet teknologi kan du på Ungdommens Folkemøde få mulighed for at prøve, hvordan det kan føles at leve med et handicap. Vi har inviteret den internationale software virksomhed Siteimprove ind i teltet til en test af det nyudviklede udstyr. Vi har prøvet det. Tør du?
11:15 - 12:15
Fra gammelt til nyt - kom og sy med os
Vi har fundet alt vores gamle, slidte og ødelagte tøj frem, som ikke kan bruges længere - nu skal det have nyt liv. Uanset om du er en haj til at sy eller du bare ved at det har noget med en nål og en tråd at gøre er du mere en velkommen til at komme forbi og slippe fantasien løs. Her hjælper vi hinanden, så vi skal med sikkerhed nok fået lavet et eller andet når vi slutter.
11:30 - 12:30
Kan du holde balancen med en promille på 1,2?
Kom og prøv vores promillebriller, hvor du får følelsen af at have en promille på 1,2. Vi har lavet en forhindringsbane, hvor du bl.a. skal gå på line og kaste med bolde. Kan du klare banen bedre end dine klassekammerater? Mærk hvordan en promille påvirker dine sanser, og få en forståelse for, hvorfor trafik og alkohol er en farlig cocktail.
11:30 - 12:15
Gina Jaqueline i samtale med en præst
Gina Jaqueline, som bl.a. er kendt fra et DR-programserie, hvor hun indviede danskerne i sin tilværelse som sugardater. Hun vil, i samtale med en præst, fortælle om hendes oplevelser med den kontroversielle beskæftigelse, og hvordan vejen dertil blev banet.
11:30 - 12:30
Ungdomspartidebat
Fremtidens beslutningstagere debatterer visioner, drømme og værdier. Moderator: Clement Kjersgaard.
11:30 - 14:30
Kæmpe-skak
Kæmpe skak – Et spil der ikke er så sort/hvid som man tror Det er mere sandsynligt at vinde i lotto, end at trækkene i to spil skak, er de samme. Kom og prøv kræfter med det 1500 år gamle spil. Simpelt at lære men svært at mestre. Når du GÅR rundt og spiller skak på et kæmpe skakbræt, finder du ud af, at det er meget anderledes, end at spille på en skærm eller på køkkenbordet. Tør du udfordre din bedste ven? Vi stiller spillet op og lærer dig gerne reglerne.
11:30 - 14:30
Tricking og dans
Udfordr tyngdekraften med parkourtricks og dans dig glad.
11:30 - 12:00
Hvordan gør vi elevdemokratiet demokratisk?
Elevrådsrepræsentanter fra Hvidovre Gymnasium og HF afholder en workshop om dybdedemokrati og hvordan man får alle elevstemmer i spil på en skole. Alle er velkommen til at deltage
11:30 - 14:30
Højskoleyoga
Trænger du til at bruge din krop og prøve noget nyt? Så tag din veninde eller klassekammerat under armen til en gang højskoleyoga i Højskolernes telt. Alle kan være med og du er garanteret god stemning, lækre sunde stræk og et godt grin i fællesskab med andre unge.
11:30 - 13:00
Seksuel dannelse
Vil du gerne blive klogere på, hvad andre unge er nysgerrige og usikre på? Så kom til workshop i Højskolernes telt torsdag den 5. september kl. 11.30. Vi skal blandt andet snakke om krop, sensualitet, lyst, grænser og samtykke.
11:30 - 14:30
Keramik-drejning
Prøv kræfter med et af de ældste håndværk -at arbejde med leret. Denne aktivitet står i drejekunstens tegn.
11:30 - 12:30
Korruptiland
Spil Korruptiland og find ud af, hvor tilbøjelig du selv er til korrupte handlinger! Spillet er udviklet fra et virksomhedsperspektiv, hvor deltagerne agerer som virksomhed i et fiktivt korrupt land. Deltagerne vil blive bedt om at tage stilling til en række valg, som de kan tage på virksomhedens vegne. Vælger de at handle korrupt, får de en række fordele med øjeblikkelig virkning, men kan risikere at blive opdaget og straffet senere. Præcis som i den virkelige verden, så er det ikke til at vide, om man slipper af sted med at være korrupt, eller om det er smartest at handle etisk og lovgivningsmæssigt korrekt. Det er dermed ikke til at sige hvilken strategi, der fører til sejr.

11:30 - 12:30
Raptivisme (workshop med forhåndstilmelding)
Hør en erfaren rapper spytte dine egne rim! Ikke alle er vokset op i et hjem med aviser i postkassen og politiske diskussioner hen over middagsbordet, og derfor kan det være svært at deltage i den offentlige debat. Et velfungerende demokrati har dog brug for, at så mange som muligt deltager i den politiske samtale. Så hvordan kan flere unge få lyst og mod til at blande sig i debatten? Det sætter KBH SYDs workshop fokus på. På workshoppen kan du eksperimentere med rim, ordsnedkeri og improvisation som politisk udtryksform. I et samarbejde mellem erfarne rappere og KBH SYDs elever skaber vi en workshop, hvor man kan afprøve en kreativ tilgang til at udtrykke sine holdninger. Ved at inspirere til nye deltagelsesformer, håber vi, at flere får mod og lyst til at deltage i den offentlige debat.
11:30 - 14:30
Tatover dit tøj - Bitches get stiches!
Grib nål og tråd og lav dit eget tattoo på tøjet. Du kan udsmykke, lavet tøjet smukkere, provokere, eller bare skabe dit helt eget udtryk ved hjælp af broderi. Måske opfinder du din helt egen stil. Broderi behøver ikke kun være kedelige korssting, det kan være lige så vildt og voldsomt som du syntes. Du vil få instruktion i enkelte broderi sting, som kan bruges på mange måder og giver forskellige udtryk. Du kan også ændre udtrykket ved bruge det enkelte sting med forskellige typer garn. Vi har inspiration, nål og tråd klar :)
11:30 - 12:30
Korruptiland
Spil Korruptiland og find ud af, hvor tilbøjelig du selv er til korrupte handlinger! Spillet er udviklet fra et virksomhedsperspektiv, hvor deltagerne agerer som virksomhed i et fiktivt korrupt land. Deltagerne vil blive bedt om at tage stilling til en række valg, som de kan tage på virksomhedens vegne. Vælger de at handle korrupt, får de en række fordele med øjeblikkelig virkning, men kan risikere at blive opdaget og straffet senere. Præcis som i den virkelige verden, så er det ikke til at vide, om man slipper af sted med at være korrupt, eller om det er smartest at handle etisk og lovgivningsmæssigt korrekt. Det er dermed ikke til at sige hvilken strategi, der fører til sejr.

11:30 - 12:00
Dans med Den Kongelige Ballet
Kom og dans med to af landets dygtigste balletdansere på græsset i Valbyparken. Du behøver hverken at være smidig eller iklædt tricot – duk op som du er og bliv ført trygt ind i dansens verden. Mødested: Det Kongelige Teaters stadeplads - A20
11:30 - 14:30
Storformat-kamera og Mattscreen
Storformat-kamera og Mattscreen Matt screenportrætter er portrætter, der er lavet med brug af et gammelt storformat-kamera. Man fokuserer på personen, hvorefter der dannes et billede på kameraets matskive. Derefter tages et foto af billedet på matskiven med digitalkamera. På den måde får man det bedste fra den analoge og den digitale verden.
11:30 - 13:00
Ser du det?
Forskelle mellem mennesker fylder meget i samfundsdebatten. Hudfarve, etnicitet og religiøsitet bliver ofte fremhævet, når mennesker beskrives. Det er en måde at inddele og ordne verden på, men bagsiden er, at det skaber et ”vi og de andre”, og at billedet af ”de andre” ofte er unuanceret og fordomsfuldt. Dette er med til at skabe et uligt samfund, hvor nogle unge bliver mødt positivt og andre negativt. Men spørgsmålet er, om vi mennesker er så forskellige, når alt kommer til alt? Måske har vi langt mere til fælles end vi går og tror? Og hvad sker der i mødet mellem mennesker, hvis vi fokuserer på lighederne frem for forskellighederne? Til workshopsudfordringen udforsker vi gennem forskellige aktiviteter såsom post-session, floor-runs og gruppediskussioner, hvordan vi kan skabe et ”fælles vi”. Og er nysgerrige på, hvad der sker, hvis vi fremhæver det mellemmenneskelige frem for at fokusere på forskellighederne. Hvem ved, måske er vi ret så ens, når vi skræller de sociale kategorier af, og ser på mennesket bag dem?"
11:45 - 12:30
Podcast: Fremtidens Fodboldfællesskaber
Vær med når Podcast-trioen 'Fodboldsnakken' optager live fra Ungdommens Folkemøde. Har du holdninger til fremtidens fodboldfællesskaber, så er der inspiration og diskussion at hente her.
11:45 - 12:30
Mød Katarina Ammitzbøll
Kom og mød EU-ordfører for Det Konservative Folkeparti Katarina Ammitzbøll, til en hyggelig og uformel snak i vores telt, om de emner der betyder mest for dig. Vi glæder os meget til at se dig i vores telt!
12:00 - 13:30
Løs verdens problemer i spillet ‘Verdensborgeren – Verdensmål i spil’
Hvordan håndterer vi verdens udfordringer, hvor gør vi det bedst, og hvilke løsninger kan vi selv finde? Det handler dialogspillet 'Verdensborgeren – Verdensmål i spil’ om. Kom og spil sammen med Danmarks ungedelegater og Nyt Europa, som bedømmer, hvem der kommer frem til den bedste løsning på at nå et eller flere verdensmål. Gennem spillet får du viden om verdensmålene og globale forhold. På demokratisk vis skal I med deres indbyrdes viden og holdninger debattere og finde løsninger på ulighed, sult, klimaudfordringer m.m. Og i fællesskab skal I vurdere om det er lokalt, nationalt, regionalt eller globalt at et problem kan løses. Deltag og løs verdens problemer på 60 min.
12:00 - 12:45
Kasper Gross tager en snak med Kristine Sloth, Faustix og Rebecca Charlotte Dahl om dilemmaer om alkohol og ungdomsliv
Kom og vær med! Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens ’Fuld af liv’ kampagne inviterer til en underholdende debat om dilemmaer, der har fokus på alkohol og ungdomsliv. Komiker Kasper Gross styrer slagets gang. Debatdeltagerne er: • Kristine Sloth, YouTuber • Faustix, DJ og musikproducer • Rebecca Charlotte Dahl, YouTuber Eventen finder sted i ’Fuld af liv’s telt (A09) torsdag d. 5. september fra 12-12.45
12:00 - 14:30
Freestylefodbold, stigegolf og Spikeball
Vi har inviteret nogle af Danmarks dygtigste freestylere til DGI's telt. Du får chancen for at udfordre dem, eller se et trick eller to. Er du mere til de afslappede spil, så får du chancen for at dyste mod dine venner i Stigegolf, Spikeball og andre sjove spil. Alle kan være med.

12:00 - 13:00
Croquis & Krop
Kom til croquistegning og en snak om mangfoldighed og kropsidealer.
12:00 - 12:45
Køn, kønnere, kønnet
Få udvidet din horisont med en mangfoldig debat om køn. Moderator: Moeisha A. Aden.
12:30 - 13:30
Pop-up dialog - mød unge forandringsagenter fra Tunesien, Jordan og Egypten på festivalpladsen
Vi pakker PowerPointet væk og tager ud på pladsen! For vores unge arabiske frivillige vil i dialog med jer om noget, vi synes er mega vigtigt for alle unge; nemlig jeres indflydelse på eget samfund. Har du en indflydelse i Danmark? Har de i Mellemøsten? Hvilke muligheder og udfordringer møder danske og arabiske unge? Hvad samler os? Hvor er vi forskellige? Kan vi lære noget af hinanden? Der er mange spørgsmål og endnu flere svar, når du støder på vores frivillige fra det dansk-arabiske dialogprojekt, Dialogambassadørerne, og det dansk-tunesiske spejdersamarbejde, Future Leaders. Begge vil dele ud af erfaringer fra deres liv og frivillige arbejde, hvor de på hver deres måde arbejder sammen for at styrke unges indflydelse og samarbejdet mellem arabiske og danske unge. Så kom og snak med!
12:30 - 13:00
Pride
Pride gennem pladsen. Paraden starter ved Regnbueteltet A28.
12:30 - 14:30
SkoleCollab Workshop om klimatilpasning
Vær med til at sikre København mod fremtidens ekstreme skybrud i SkoleCollab hos ENERGI & VAND. Få et unikt indblik i de klimatilpasningsprocesser, som skaber fremtidens byer, gennem en række kerneelementer som normalt bruges af SkoleCollab når der bygges bro mellem skoleelever og ingeniører.
Lav datasamling med vores minidroner, udforsk hvordan forskellige teknologier gør droner selvstyrende, udregn hvordan vandet løber og lav en samlet masterplan for området. Så tag en ven i hånden og kom for at prøve kræfter med klimatilpasning.
Worhshoppen holdes af ENERGI og VAND, som er et Living Lab der drives i et samarbejde mellem Københavns Kommune og HOFOR. HOFOR er hovedstadens forsyningsselskab, som forsyner indbyggerne i Storkøbenhavn med drikkevand og som også leder spilde- og regnvand væk i otte kommuner: Albertslund, Brøndby, Dragør, Herlev, Hvidovre, København, Rødovre og Vallensbæk.
 
12:30 - 13:30
Mød Islands ambassadør
Hvad laver en ambassadør? Hvilke interesser har Island i Danmark? Og hvorfor er havet særligt vigtigt for Island? Det er nogle af de spørgsmål, man kan få svar på, når Islands ambassadør Helga Hauksdottir besøger Ungdommens Folkemøde. Helga har kun været ambassadør i Danmark i en måneds tid, og hun er meget nysgerrig for at møde den danske ungdom, så kom forbi til en uformel snak.
12:30 - 13:30
Dialogmøde med ledelsen
Skal KBH SYD have frivilligcafe en gang om måneden? Skal eleverne have indflydelse på ombygning af skolen? Med inspiration fra events, workshops og andre aktiviteter på UFM18, inviterer vi eleverne til at komme med bud på konkrete tiltag, som vil gøre KBH SYD til en bedre skole. Ledelsen lytter og forpligter sig til at gå videre med to af de nominerede forslag. ‘Dialogmøde med ledelsen’ er startskuddet til et månedligt dialogmøde, hvor ledelsen på HF & VUC KBH SYD mødes med eleverne og diskuterer skolens rammer og retning. Dette tiltag er ikke i stedet for den daglige dialog på tværs af skolen men for at styrke og tydeliggøre muligheden for medindflydelse som elev på KBH SYD. Vi håber, I griber den. Bland jer!
12:30 - 14:00
På internettet med et handicap
Som handicappet er det ikke altid lige nemt at bruge sin computer. Siteimprove giver dig en hands-on oplevelse af, hvordan mennesker med forskellige funktionsnedsættelser tilgår internettet. Tag Parkinsons-handskerne på og oplev, hvordan det er at ryste på hænderne, eller prøv brillerne, der gør dig farveblind, og se, hvor nemt du kan navigere rundt på din yndlingshjemmeside.

12:30 - 13:30
Jeg tør godt tage ansvar! (workshop)
I Kenya mener 90 % af befolkningen, at homoseksualitet ikke bør accepteres i samfundet. Unge LGBT-personer oplever ofte at blive isoleret og udsat for både vold, trusler og omfattende diskrimination. Hver dag kæmper unge kenyanske aktivister fra LGBT-bevægelsen for at få de samme rettigheder som resten af befolkningen, og for at kunne leve et liv uden had og diskrimination. Men det er ikke en let kamp. Over hele verden, også i Danmark, bliver minoriteter udstødt, undertrykt og set ned på. Men hvad kan man egentlig gøre for at beskytte minoriteters rettigheder? Hvordan kan man som helt almindelig ung i Danmark tage aktiv del i demokratiet og lade sin stemme blive hørt? I denne workshop lader vi den kenyanske LGBT-bevægelse give os inspiration til, hvordan man som ung kan handle aktivt til forsvar for minoriteters rettigheder, både i Danmark og i udlandet. Gennem et interaktivt læringsspil udforsker vi sammen, hvilke handlemuligheder, man inden for demokratiets rammer har som ung.
12:30 - 13:30
Er du sikker? Samtalesalon om hvorfor du ikke behøver at være bange
Hvad er du sikker på? Hvad skaber frygt i dag? Og hvorfor er fremtiden ikke mere usikker end den altid har været? Måske ser man forskelligt på dette som barn, ung, voksen og gammel? Grundtvigsk Forum inviterer til samtalesalon hvor vi med udgangspunkt i 32 forskellige samtalekort om de store, de svære og de skæve spørgsmål i livet og lægger op til at udforske temaet sikkerhed. Tør du? Er du sikker? Giver vished sikkerhed? Hvad gør dig usikker? Hal Koch tog bladet for munden i en usikker tid og sagde: ”Det er samtalen og den gensidige forståelse og respekt, som er Demokratiets Væsen.” Hans ord fra 1945 er i dag stadig højaktuelle. Derfor åbner vi teltet op og byder på kaffe, slik og inspiration som forhåbentligt kan så nye frø og styrke den demokratiske samtale.
12:30 - 13:30
Skuespiller - fra drøm til Det Kongelige Teater
Kom og hør skuespillerne Morten Hee og Sicilia Gadborg fortælle om vejen fra den spirende skuespillerdrøm til Det Kongelige Teaters skrå brædder. Skuespilchef Morten Kirkskov fortæller om dagligdagen i Skuespilhuset, hvordan man sammensætter et ensemble og om vejen fra skuespiller til chef. Til slut er der mulighed for at tale med Morten Hee og Sicilia Gadborg.
12:30 - 13:15
Uffe Elbæk
Uffe Elbæk spillede en helt central rolle i at starte Alternativet op i 2014 og nu er han politisk leder for partiet Uffe kommer forbi teltet og snakker med os - uanset hvad Uffe fortæller om, kan man være sikker på at det bliver spændende når han først går igang med at fortælle og forklare.
12:30 - 13:30
GLIMMER-SHOWER
Er du også til glitter, så kan du komme ned i DSU's telt og få shinet dit outfit op med lidt shine. Vi har ansigtsmaling i grøn og rød glimmer, og du bestemmer selv dit glitrende look.
12:30 - 13:30
Feminisme og Jødedom?
Du kender måske Ekaterina Krarup Andersen som feministisk skribent, forfatter og blogger. Men vidste du, at Ekaterina er så fascineret af jødedommen at hun til dagligt læser judaistik (læren om jødisk kultur og religion)? Hør Ekaterina fortælle om, hvorfor det kan være relevant at inddrage jødiske kilder i feminisme og bliv klogere på hvordan religion egentlig spiller sammen med tanker om kvindefrigørelse og kønsligestilling.
12:45 - 13:15
Hvor farligt er lattergas og hvad sker der i hjernen?
De senere år har et stigende antal små gaspatroner ligget tilbage på koncert- og festivalpladser blandt ølkrus og andet skrald. Lattergas er blevet en del af festkulturen blandt unge. Men hvor farligt er lattergas egentlig? Og hvad sker der i hjernen, når man har indtaget lattergas? Tidligere overlæge på Giftlinjen, Peter Skanning, fortæller hvad der sker i hjernen og kroppen, hvad symptomerne – og den hårfine balance - er mellem rus og forgiftning. Bliv klogere på, hvordan du passer på dig selv og dine venner. Hvor går grænsen for at have det sjovt - til festen bliver ødelagt med en alvorlig tur på hospitalet? Måske er lattergas ikke noget at grine af, når det kommer til stykket? Kom og lyt med og bland dig i spørgetimen efter oplægget.
13:00 - 13:45
Styrk det sociale liv på din uddannelse
Vær’ med til at få gode ideer til, hvordan I kan få et bedre socialt liv på jeres uddannelse sammen med elevrepræsentanter fra SOSU H.
13:00 - 14:00
Jubelbattle - kan du og dine venner lave UFM's fedeste jubelscene?
Fodbold handler om fællesskab og glæde - og hvordan udtrykkes det bedre end gennem en jubelscene? Vi fyrer op for jubelbattlen over dem alle - kan du og dine venner lave UFM's fedeste jubelscene? Så er du nu, I kan vise jeres skills frem.
13:00 - 13:30
Gaming eller gambling - hvad er forskellen?
Hvad er op og ned i gaming og gambling? Hvad er en lootbox? Hvad er skinbetting? Hvorfor blokerer Spillemyndigheden skinbetting-sider? Få svar på disse og mange andre spørgsmål, når vores gaming/gambling-ekspert hjælper med at navigere i gråzonerne.
13:00 - 14:00
Ask me Anything med tidligere folketingspolitiker og nuværende underdirektør i FA Nadeem Farooq
Der er intet format og reglerne er simple: Du må spørge om alt! Tidligere folketingsmedlem for Radikale Venstre og nu underdirektør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening stiller op til en runde ”AMA – Ask Me Anything”, hvor du kan blive klogere på livet som folketingspolitikere og det at være ansat i finanssektoren.
13:00 - 13:30
Demokratifitness – kom og træn din aktivismemuskel!
Demokrati er ikke bare noget, vi har – det er også noget, vi gør. Det er ikke bare et system eller en styreform, det er også en kultur. Den demokratiske kultur handler om at ”gøre” demokratiet, og det er noget, vi allesammen skal øve os på. Organisationen Demokratiscenen har opfundet konceptet Demokratifitness og delt det med alle, der vil sprede budskabet. Konceptet er simpelt: Træn en demokratisk muskel gennem et ”træningsprogram” på 30 min. Ligesom vores fysiske muskler skal trænes, er vi også nødt til at træne vores demokratimuskler, hvis de skal blive stærke. Aktivismemusklen er en afgørende demokratisk muskel, som sørger for at demokratiet ikke står stille, men hele tiden formes, udfordres og forandres. Vær med når vi på Arbejdermuseets stadeplads sammen træner denne muskel!
13:00 - 13:30
QUIZ OG DEBAT: Go’ stil med dine egne og andres data - hvad er i orden, hvad er ikke, og hvad siger loven egentlig?
Kom med din holdning til god data-stil, og test din viden om databeskyttelse. Vi diskuterer, hvad der er god stil med andres data (fx billeder), og hvad du skal være opmærksom på, når du deler personoplysninger om dig selv - for hvad er det egentlig, du siger ja til, når du accepterer betingelserne til den app, du lige har downloadet? Og må du gerne dele det der pinlige billede af din ven? Quizzen er inddelt i tre overordnede emner, som vi taler og diskuterer ud fra: - Go’ stil med andres billeder \- Husk din databeskyttelse - kend din GDPR - Ved du, hvad du siger ja til?
13:00 - 14:00
Quiz om FN’s Verdensmål
Vi vil være vært for en interaktiv quiz om de FN’s Verdensmål med fokus på ungdom. Det vil være spændende, sjovt og en god mulighed for at lære mere om verden og hvordan vi kan arbejde sammen for at nå vores mål.

13:00 - 13:45
Højredrejning i Europa
Vi tager EU ned i øjenhøjde og taler om politisk højredrejning i unionen. Moderator: Gry Reiter.
13:00 - 15:00
Mød værterne på P3’s daglige nyhedspodcast Den Daglige Dosis i DR Nyheders Unges telt B5.
Den Daglige Dosis er dit støjfilter: Der er tusindvis af nyheder derude, men kun én historie er vigtig for dig i dag. Vi dykker ned i den historie, der fylder og forundrer i verden lige nu. Så du kan tale med om det vigtige. På Ungdommens Folkemøde kan du møde værterne Theodora Renard og Caroline Clante og høre om den måde, de arbejder på, sige din mening om podcasten – eller måske fortælle din idé til en historie, de skal undersøge? Du kan også læne dig tilbage med et par hovedtelefoner på og lukke af for larmen.

13:00 - 15:00
Rul rundt med Rådet for Sikker Trafik
Kom og oplev effekten af en sikkerhedssele. Du bliver spændt fast og rullet rundt i vores selerullebil, så du på egen krop kan opleve, hvorfor det er en god ide at spænde selen, når du kører bil.
13:00 - 13:45
Etikettelegen – hvad tror du om folk, du kun lige har mødt?
Alle har fordomme om dem, man ikke kender – men er det kun skidt? Kom og lær noget om dig selv og de andre, du møder. Det handler om at være ærlig og gætte ting om helt fremmede mennesker, som man måske ikke lige kan se på dem med det blotte øje. Du får mulighed for at lære nogle af de unge fra Dialogkorpset at kende på en sjov og anderledes måde. De er selv unge, der er vokset op med flere forskellige kulturer omkring sig, og de tager rundt i hele Danmark og skaber dialog blandt andre unge om svære, tabubelagte emner som fx skam, ære, seksualitet, kærester, ligestilling og meget mere. Ting, man måske ikke taler så meget om til daglig, men som vi alle har forestillinger og idéer om.

13:00 - 14:00
Mød Mona Juul
Kom og mød erhvervsordfører for Det Konservative Folkeparti Mona Juul, til en hyggelig og uformel snak i vores telt, om de emner der betyder mest for dig. Vi glæder os meget til at se dig i vores telt!
13:00 - 15:00
Punkter en fordom
Drikker vi alle havremælk i kaffen? Vil vi lukke alle ind i Danmark? Hader vi alle kongehuset? Bager vi kun speltboller? Kom forbi teltet og punkter en fordom om en radikal.
13:00 - 15:00
Bedstefar med slag i
Sæt tiden i stå og bliv skarp til skak, eller hyg dig med et slag kort eller terninger i selskab med garvede spillehajer.
13:00 - 14:00
Rollespil: Tag beslutning om Forenet Kredits fremtid som ejer af Nykredit-koncernen
Kom med når vi træffer beslutning om Forenet Kredit skal sælge Nykredit eller ej. Forenet Kredit er den primære ejer af bank og realkreditinstituttet Nykredit-koncernen. Teltet bliver omdannet til mødelokale, og deltagerne vil få rollen som demokratisk valgte repræsentantskabsmedlemmer i landets største udlåner. Her vil foreningens direktør præsentere tre muligheder, som vil blive diskuteret i repræsentantskabet. Men hvilken vej skal vi gå? Den store beslutningen er jeres!

13:00 - 14:00
Kan stærke ungdomsfællesskaber stå som modvægt til mistrivsel blandt unge?
Hvad kendetegner et stærkt ungdomsfællesskab? Og hvad skal vi gøre for at sikre, at flere unge får lige adgang til disse fællesskaber? I headspace møder vi mange unge, der siger, at de føler sig alene i kampen med usikkerhed og tvivl om, hvad de skal vælge, hvem de skal være, og hvordan de kan navigere mellem samfundsmæssige krav og deres egne ønsker. De siger, at de har brug for fællesskaber, men føler samtidig, at de ikke altid kan være dem selv og vise sårbarhed i de fællesskaber, som de er en del af. Dette tyder på, at der er noget ved de fællesskaber, som de unge færdes i, som ikke giver plads til at vise sårbarhed og til at begå fejl. Til debatten undersøger vi, hvad der kendetegner det gode ungdomsfællesskab, og udforsker om et fællesskab af den art kan være stå som modvægt til en stigende mistrivsel blandt unge. Vi beder paneldeltagerne om at tage stilling til, hvordan vi kan skabe flere af sådanne fællesskaber, hvordan vi skaber lige adgang for alle, og hvad vi som enkeltpersoner, i vennegrupper, i organisationer og på samfundsplan kan gøre for at forbedre unges trivsel. Derudover spørger vi ind til, hvilke udfordringer de unge møder i forhold til at skabe fællesskaber, hvor de kan være åbne om deres problemer og finde støtte i hinanden. Diskussionen tager udgangspunkt i anbefalinger udarbejdet af elever, der tidligere på dagen har deltaget i en workshop med samme emne, og vil have fokus på, hvordan de unges anbefalinger kan blive ført ud i praksis og af hvem. Paneldeltagere: Jakob Sabroe, landsformand for Venstre Ungdom Frederik Vad Nielsen, forbundsformand i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom Henriette Wolfram, rådgivningskoordinator i Girltalk Theodor Gjerding, landsformand for Sind Ungdom Andreas Nyrop Hjorth, landsstyrelsesmedlem i Ungdommens Røde Kors \+ Flere følger Ordstyrer: Camilla Uhrskov Bank, projektleder i Det Sociale Netværk for Unge På Vej
13:00 - 14:00
Mød direktøren for din mad og restaurantchefen fra BOB
Rune Friberg (ejer og restaurantchef ved Biomio Organic Bistro i Kødbyen) og Anne Lawaetz Arhnung (direktør for Landbrug & Fødevarer) byder på smagsprøver og lægger op til en god snak om fødevarer, ressourcespild, klimaudfordringer og god mad. Kig forbi og hør hvordan man driver en restaurant, der har sat sig for at fremme bæredygtighed, socialt ansvar og upcycling – og hvordan man driver en af landets største organisationer i retning mod en mere bæredygtig fremtid.
13:13 - 14:00
Pitch Perfect
Det er nyt. Det er sjovt. Det er nørdet. Det er forskning. Kom og hør om nye produkter, ny viden og forskning, der kommer til at have betydning for vores allesammens fremtid, når studerende og forskere præsenterer det, de brænder for på vores scene. Det er bidrag der vil løse verdens problemer. Hjælp dem på vej og giv dem dit bud. Verdens problemer løser jo ikke sig selv.
13:15 - 14:45
Kartoffelsuppe eller Dahl? Kom til vegetarisk cook-off i A01!
Unge af i dag er optagede af klimaforandringer og bæredygtighed som ingen anden generation. Dette har medvirket til en stigning i interessen for bæredygtige løsninger inden for mad og gastronomi. Indien har hjemme for verdens største vegetariske befolkning og en ældgammel madkultur der i høj grad baserer sig på proteinrige fødevarer som fx bønner og linser. Dansk Kulturinstitut inviterer dig til at deltage i konkurrencen om, hvem der kan frembringe det mest kreative og bæredygtige mix-up af det danske og indiske køkken. Konkurrencens vært og formidler er Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær for Dansk Vegetarisk Forening, og det hele faciliteres af den københavnske cykelkok, Morten Kryger Wulff, der også vil være dommer i konkurrencen sammen med restauratør Enayat Safi (Dhaba). Tilmeld dig i standen senest kl. 12.15!
13:15 - 13:45
"100 spørgsmål til professoren" - om hash, feststoffer og lattergas
I denne workshop taler vi om stoffer og alkohol på dine præmisser: Hvad er du nysgerrig på? Hvad vil du gerne vide mere om? Har du et spørgsmål så kom og stil det direkte til ”professoren” eller skriv det på en seddel og læg det i vores store lægetaske. Peter Skanning sidder klar i lænestolen parat til at besvare alle slags spørgsmål om rusmidler. Peter Skanning er speciallæge i anæstesiologi og tidligere overlæge på Giftlinjen.
13:30 - 14:30
Prøv at oversætte en artikel til DR Nyheders chatbot på Messenger
Hver aften pakker vi dagens vigtigste nyheder til dig i DR Nyheders Messenger chatbot. Men hvordan fortæller man en kompliceret historie på seks korte beskeder? Kom forbi DR Nyheder Unges telt B5 og prøv selv at oversætte en artikel til dr.dk til Messenger-nyheder. Det kræver meget præcist sprog, GIF’s og emojis i den rette mængde, men det står vores journalist Nikolaj klar til at hjælpe dig med.

13:30 - 15:00
Rul rundt med Rådet for Sikker Trafik
Kom og oplev effekten af en sikkerhedssele. Du bliver spændt fast og rullet rundt i vores selerullebil, så du på egen krop kan opleve, hvorfor det er en god ide at spænde selen, når du kører bil.
13:30 - 14:15
Unge med kræft inviterer til dialog: Spørg os om alt
Vi skal turde tale om det, der er svært. Kom og hør fire unge med kræft, når de deler deres historier. Hvordan er det at få kræft som ung? Hvordan er man en god ven til en ung med kræft eller anden alvorlig sygdom? Vi er her, fordi vi vil nedbryde tabuer om kræft og starte en dialog. Formen er uformel, og alle spørgsmål er velkomne.
13:30 - 14:30
Levende Menneskerettigheder
Hvem vil du give asyl? “Flygtningene kommer” er et videobaseret spil, hvor du skal forholde dig til de dilemmaer en asylsag indebærer. Kom og spil med og deltag i debatten. Spillet er udviklet af “Levende Menneskerettigheder” og er baseret på en virkelig asylsag. Farhad er flygtet fra Iran. Idet han krydser grænsen til Danmark skal du afgøre, hvordan han kan leve og integreres i Danmark. Hvor skal han bo? Hvad skal han lave? Og er hans motiver for at søge asyl troværdige?

13:30 - 14:00
Dans med Den Kongelige Ballet
Kom og dans med to af landets dygtigste balletdansere på græsset i Valbyparken. Du behøver hverken at være smidig eller iklædt tricot – duk op som du er og bliv ført trygt ind i dansens verden. Mødested: Det Kongelige Teaters stadeplads -
13:30 - 15:00
Rejse til Grønland tur/retur
Larm, lystavler og et mylder af mennesker er det første, som grønlændere møder, når de lander i Københavns lufthavn. Omgivelser, der for mange danskere er velkendte, og som vi måske slet ikke lægger mærke til. Men hvis man er vokset op i en lille by, der kun rummer en brøkdel af antallet af menneskerne i lufthavnen, kan det være en overvældende oplevelse. Men hvordan ville du reagere, hvis det var omvendt? Hvis det var dig, der pludselig stod i Grønland, og intet var som derhjemme? Tag med en tur over Nordatlanten og oplev Grønland for en stund; stilheden, lyset og sneen.
13:30 - 15:00
Her bestemmer du, hvad der er vigtigt
Mød journalisterne Esben og Cecilie fra NyhedsNetværket i vores telt B5 og tag en snak med dem om, hvad der er vigtigt for dig. Her kan du også melde dig ind i vores nyhedsfællesskab, få et NyhedNetværket-net og få indflydelse på vores historier - også efter Ungdommens Folkemøde.

13:30 - 14:30
Hvilken hjelmtype er du?
Vi har medbragt cykelhjelme til alle typer - de sporty, de nørdede, de sjove, de farvestrålende og de seje. Hvilken hjelm passer bedst til dig? Tag en god ven under armen, og grin af hinanden, når I prøver de forskellige hjelme. Gå herfra med viden om, hvilke hjelme der passer bedst til jer og hvordan I skal spænde den. Vi laver også sjove forsøg, der synliggør, hvorfor hjelmen altid er en god ide, når man er på cykel.
13:30 - 15:00
Hvordan lave man god vegansk mad?
Hvis du er vild med vegansk mad eller hvis du er meget skeptisk overfor vegansk mad men er frisk på at prøve er det her lige et event for dig! Veganerpartiet kommer forbi og laver lækker mad med os og du er selvfølgelig inviteret! Det eneste du skal gøre er at dukke op og være frisk på at gå igang - hvad vi skal lave må fortsat være en overraskelse.

13:45 - 14:15
Bæredygtig skole
“Kom ned i vores telt, og vær med til at afgøre hvilket elevforslag, der bedst gør KBH SYD mere bæredygtigt! Vores elever har op til UFM19 arbejdet med en masse forskellige tiltag, som de mener, kan gøre vores skole mere bæredygtig. Nu er det DIN stemme, der afgør, hvilket forslag, der skal kåres som det allerbedste.”
13:45 - 13:45
LGBTQIA+
Fem unge stiller skarpt på seksualitet, køn og fordomme . Vært: Abdel Aziz Mahmoud.
13:45 - 14:15
Spilreklamer - hvad er lovligt?
Måske synes du, der er for mange reklamer for betting og onlinekasino i mediebilledet. Men ved du egentligt, hvad der er tilladt, når det handler om at reklamere for spil? I oplægget kan du fx få svar på, om hvordan man vurderer, at en reklame er målrettet børn og unge.
13:45 - 15:00
Er det sejt at være ung i Marokko ... ?
Drømmer du om Marokkopuder, Casablanca og sand i Sahara? Så kom og mød unge fra Marokko, hør om det seje ved at være ung i Marokko, om det vilde ved sport og om hverdagens frustrationer. Cross Cultures har besøg af vores unge frivillige fra Marokko, Tunesien og Jordan, som bruger sporten som trampolin for forandring til at nedbryde stereotyper og bringe folk fra forskellige baggrunde og kulturer sammen i fællesskaber. Vi holder en dialogstafet, hvor vi vil høre, hvad du mener om at være ung i Danmark? Og hvad du tænker om dét at være ung i Marokko? Vi dribler med meninger, holdninger og udsyn på verden helt fra Marokko til Valbyparken.
14:00 - 15:00
Stranger: 2 performances om tilhørsforhold, identitet og anderledeshed
Hvordan er det at flygte? Hvilke tanker føder det at være ung med flygtningebaggrund i Danmark? Og hvordan etablerer man de første relationer og skaber sig et ungdomsliv i Danmark? I to spoken word performances sætter Basir Khurrami og Manilla Ghafuri ord på deres oplevelser med at komme til Danmark som flygtninge og forme deres liv her. De tager dig med ind i skolegården, i hjemmet, til festerne, i tankerne omkring identitet og tilhørsforhold og tilbage til oplevelserne med at være på flugt. De to performances bindes sammen af Pelle Møller i freestyle rap, der lægger op til refleksion og debat. Bag eventet står Rapolitics, som bruger hiphop, spoken word og kreative udtryk til at arbejde med unges mod, selvværd, holdningsdannelse og handlekraft.

14:00 - 15:00
Verdensmålsbezzerwizzer
Ved du, hvad der er op og ned i den bæredygtige udvikling? Quiz med og mod dine venner, når Clara Halvorsen fra Verdens Bedste Nyheder udfordrer dig på din verdensmålsviden.

14:00 - 15:00
Politikerdebat - hvordan højner vi trivslen og sænker antallet af selvmordsforsøg blandt unge?
Livslinien har inviteret en række politikere fra Christiansborg til at at komme og debattere, hvordan man fra politisk side, kan være med til at tage et ansvar for den danske ungdoms trivsel, og hvordan vi sikrer, at de som har det sværest får den rette hjælp i tide. Vi vil ligeledes debattere, hvordan vi helt konkret sænker antallet af de årligt flere tusinde selvmordsforsøg blandt unge. Ved debatten vil der også være mulighed for at stille spørgsmål til politikerne.
14:00 - 14:45
Pres og polemik
En samtale med fokus på forventninger, ideer og den evige diskussion om karrierepres.
14:00 - 15:00
Sydslesvig- et helt unikt sted.
Det er et sted præget af danskhed, fordi der efter 1864 og 1920 opstod et dansk mindretal. I 2019 er der et hav af danske institutioner, som børnehaver, skoler, fritidsklubber og endda to danske gymnasier, der lever i en blandet dansk-tysk dagligdag, hvor store spørgsmål om identitet og tilhørselsforhold stilles. Når de to sprog blandes, opstår der nye ord og vendinger, der er sjove og interessante. Kom og få et hurtigt indblik i de unge sydslesvigers dagligdag på en sjov og lærerig måde med en runde Jeopardy Quiz om identitet, sprog, fordomme og grænselandet, ledet af unge fra de to danske gymnasier i Sydslesvig.
14:00 - 15:00
Rist en aktivist!
Har du altid drømt at riste en aktivist? Så får du muligheden nu! Kom frisk med dine sjoveste, mærkeligste og mest groteske fordomme samt spørgsmål af alle karakterer og få svar af en frisk og ærlig SF Ungdom aktiv(ist).
14:00 - 14:30
Sextortion: Hvilken rolle spiller medierne?
Sidste år blev over 1000 unge sigtet for at have distribueret nøgenbilleder, men intet tyder på, at det har fået tendensen til at gå i sig selv. Alt imens er nye teknologier som FaceSwap med til at udbygge gerningsmændenes værktøjer og gøre dem sværere at spore. Er medierne med til at puste hypen op eller hjælper de på problemet med deres omtale af problemet? Og hjælper det overhovedet at stå frem?

14:00 - 14:45
BREXIT - hvad betyder det for dig?
Den 23. juni 2016 stemte et flertal af briterne for at forlade Den Europæiske Union, og Storbritannien står dermed overfor et meget snarligt Brexit den 31. oktober 2019. I de sidste tre år har Brexit forståeligt nok fyldt meget i den offentlige debat, både herhjemme og på verdensplan. Men hvad betyder Brexit egentlig for Danmark, for verdenen og for dig? Få nogle af svarene, når Viceambassadør Marc Holland og leder af ambassadens politiske afdeling, Stuart Oxenford, torsdag inviterer indenfor til Brexit-oplæg. Der vil selvfølgelig være tid og plads til spørgsmål efterfølgende. Vi glæder os til at se jer.
14:00 - 14:45
Det Kongelige Teater præsenterer: Opera vs. Anya
Pelle Peter Jensen undersøger, hvad opera og R’n’B har til fælles, når en kongelig operasanger møder Anya.
14:00 - 15:00
Mød Per Larsen
Kom og mød sundhedsordfører for Det Konservative Folkeparti Per Larsen, til en hyggelig og uformel snak i vores telt, om de emner der betyder mest for dig. Vi glæder os meget til at se dig i vores telt!
14:00 - 15:00
Mød anklageren fra Ubådssagen
Senioranklager Kristian Kirk har været anklager i en lang række ekstraordinære sager, der har haft stor mediebevågenhed. Kristian Kirk møder til daglig i landsretten, hvor han på vegne af anklagemyndigheden skal sikre, at skyldige bliver retsforfulgt og uskyldige går fri. I 2017 førte han blandt andet terrorsagen mod Kundby-pigen, ligesom han sidste år varetog ankesagen mod Peter Madsen i landsretten. En sag hele verdens øjne hvilede på. Kom og hør Kristian Kirk fortælle om jobbet som anklager, hvordan det føles at arbejde med grusomme forbrydelser, og hvordan man holder fast i sig selv, når man står midt i en mediestorm.
14:00 - 15:00
Det er mit liv eller er det?
CONTACT invitere til et panel med autentiske fortællinger om, hvordan social kontrol kan se ud. Deltagerne har mulighed for at stille spørgsmål til panelet. Alle er velkommen til at deltage.
 
14:00 - 15:00
Busbanko
Elsker du også banko? Vi spiller banko og quizzer om busser samtidig. Vi spiller banko inde i bussen og man kan vinde fede præmier!
14:00 - 15:00
Dialogkaffe
Sammen med Özlem Cekic byder vi på dialogkaffe og prøver at komme tættere på hinanden.
14:00 - 14:45
Eftermiddag i teltet - Filmbio: "Peter ryger hash"
Sæt dig godt tilrette, når vi har vores filmbio på programmet. Her viser vi tegnefilmen om Peter, der har et helt uskyldigt brug af hash – det synes han i al fald selv. Men hvad synes du? Er filmen realistisk eller overdreven - kender du nogen i Peters situation og hvad er dit bedste råd til Peter eller andre i samme situation? Kortfilmen stoppes undervejs til en dialog om holdninger, erfaringer og refleksioner og bud på løsninger og ideer.
14:15 - 14:45
Mig eller fællesskabet? Tør du teste dig selv i ABF’s dilemmaspil!
Udfordr dine klassekammerater i ABF’s demokratispil. Undervejs bliver I udsat for en række økonomiske, praktiske og sociale udfordringer, som kan opstår i en andelsboligforening, og I bliver tvunget til at vælge, om det skal være dig eller fællesskabet.

14:30 - 15:00
Matchfixing - hvad er det?
Matchfixing idag er ikke begrænset til traditionelle sportsgrene som fodbold og tennis. Også e-sport har oplevet tilfælde af matchfixing. Oplægget fortæller om matchfixing generelt og om Spillemyndighedens arbejde med matchfixing.
14:34 - 14:44
Præmieoverrækkelse - hvilken ret vinder?
Kom og se hvillken klimavenlig ret, der har fået flest stemmer!
15:00 - 15:45
Bhangra
Indisk folkedans med YouTube-stjernen Christine Meier. Gør dig klar til at flytte fødderne.
15:00 - 15:40
Bhangra og fællesdans på Lille Scene
Dansk Kulturinstitut inviterer til fællesdans med YouTube-stjerne og Bhangra-danser Christine Meier. Bhangra er en indisk folkedans, der er mere end 500 år gammel og stammer fra den nordvestlige stat Punjab. I løbet af de sidste 30 år har dansen bredt sig ud over Indiens grænser, og nu skal vi danse Bhangra i Valbyparken ved Lille Scene. Det er relativt få i Danmark der kender den unge og ukronede Bhangra-dronning af Danmark; Christine Meier. Christine bor i Odense, arbejder både i Indien og Danmark, og hun har i en årrække afholdt Bhangra-workshops og optrådt i hele verden. I Indien er hun heller ikke helt ukendt, bl.a. på grund af YouTube-kanalen Bhangra by Christine, hvor hun har 300.000 faste følgere og over 50 mio. visninger på sine videoer. Kom glad og tag din danseglade ven med! I dagens anledning har Christine taget Bhangra-kollegaen Pargat Deol med på scenen.

Kort

Valbyparken

Tudsemindevej 50, 2450 København SV

Cookies policy