Event has been expired
 • Ane Wilhelmsen-Langeland

  Psykologspesialist, Phd.

  Ane er psykolog (2007) med doktorgrad på behandling av døgnrytmeforstyrrelser (2013). Hun har erfaring fra Bergen fengsel, privatpraksis, Raskere Tilbake, Arbeidsrettet behandling for angst og depresjon og Allmennpsykiatrisk poliklinikk ved DPS. Hun er autorisert søvnekspert av European Sleep Research Association (2016). Hun er spesialist i klinisk arbeidspsykologi (2018) og har 3-årig videreutdannelse i Emosjonsfokusert terapi (EFT) fra 2018. Ane jobber i dag ved Bjørgvin DPS der hun hovedsakelig driver en søvnskole med søvngrupper og der hun også forsker, samt at hun jobber privat ved Institutt for Psykologisk Rådgivning, begge i Bergen. Hun sitter i fagutvalget i klinisk helsepsykologi i NPF og var fagredaktør av kapittelet «Kommunikasjon, mestring og motivasjon ved diabetes» i Helsedirektoratets nasjonale faglige retningslinje for diabetes. Ane har selv 28 års erfaring med å leve med kronisk sykdom (diabetes type 1). Ane kombinerer all sin bakgrunn i sine foredrag, slik at foredragene spenner fra oppdatert forskning til egne erfaringer og kliniske pasienthistorier.

  Program
  • 14:00 - 06-11-2019 I dette foredraget vil Ane snakke om psykologiske utfordringer ved å leve med kronisk sykdom fra en personlig og faglig innfallsvinkel. Hun har selv vært kronisk syk med diabetes type 1 i 28 år. Hun vil trekke frem spesifikke psykologiske utfordringer ved diabetes type 1. Hun vil fokusere på hvordan vi som hjelpere kan bidra til at andre kan leve bedre med kronisk lidelse og hvordan psykologisk kunnskap og metoder kan benyttes for å håndtere blant annet sorg over tap av fungering, manglende egenomsorg, utenforskap, ensomhet og daglig medisinering.   

   Møteleder: Olav Thorsen

    
    
   16:55 - 06-11-2019 Dette foredraget er for deg som er opptatt av å hjelpe andre til å se frisk, opplagt og attraktiv ut, være effektive, ha stabilt humør, overskudd til å være fysisk aktiv, ta gode avgjørelser og for deg som ønsker å hjelpe andre til å leve et sunt liv med næringsrik mat og mindre søtsug. Foredraget er også for deg som ønsker å hjelpe andre til å holde seg frisk og styrke immunforsvaret slik at de sjelden får forkjølelse og influensa, redusere risikoen for overvekt, hjerte- karlidelser, kreft, type 2 diabetes og angst og depresjon.

   Møteleder: Liv Sand, Phd. psykologspesialist
    
Cookies policy