Event has been expired

FRI PASSIAR

STRESSSENDE TRO - når religiøs tro blir en belastning
Onsdag 6. november kl 19:00 - kl 20:30

FRI BAR I FARGEGATEN - Øvre Holmegate 27, 4006 Stavanger

Billetter kr 150

Kristine Hovda (35) debuterte med memoarboken "Jeg lever ikke lenger selv" på Flamme forlag i mai i år. Der forteller hun om en oppvekst i et kristenkarismatisk miljø, om et sterkt press på å omvende andre, om gateevangelisering, om sterke åndelige følelser og et ønske om å leve rett for Gud. Alt dette fører etterhvert til panikkangst, spiseforstyrrelser og en eksistensiell krise i voksen alder. For hvor går man når man føler seg forlatt av en gud man ikke lenger tror på?
Fem år i psykoanalyse har lært henne mye om hva barndommens tro gjorde med psyken, og arbeidet i terapi viste henne en vei ut av mørket. I dag er Hovda i ferd med å etablere seg som artist og forfatter. I høst slipper hun sitt første album, sanger som handler om troskrisen, men også om håp og et liv på den andre siden.

Hun kommer i forbindelse med Schizofrenidagene for å fortelle sin historie i samtale med Ine Haver, klinisk sosionom. Hun vil også spille noen låter fra albumet. 

Kristine Hovda (f. 1984) er oppvokst på Jæren.  Som journalist har hun skrevet for Dagbladet Magasinet, D2, VG Helg, Klassekampen og A-magasinet, og laget flere radiodokumentarer for NRK P2. Jeg lever ikke lenger selv er hennes første bok. 


Et samarbeid mellom Schizofrenidagene, Fri Bar og Fri Passiar