Event has been expired

TEATERFORESTILLINGER


VELKOMMEN TIL TEATERFORESTILLINGER PÅ ROGALAND TEATER


 

SCENER FRA ET EKTESKAP
KJØP BILLETTER
Stappfull av livsvisdom, og med en ikke ubetydelig erfaring (Bergman var selv skilt fire ganger) gikk Ingmar Bergman i 1973 løs på forholdet mellom mann og kone i Scener fra et ekteskap. TV-serien ble en uventet suksess da folk verden over, gifte som ugifte, kjente seg igjen i situasjonen til ekteparet Marianne og Johan.

I vår tar regissør Kjersti Horn denne sagnomsuste TV-serien til scenen. Nina Ellen Ødegård og Anders Dale spiller rollene som Liv Ullmann og Erland Josephson hadde i TV-serien. Alene på scenen i et tett samspill tar de to skuespillerne oss med på oppløsningen av det tilsynelatende lykkelige ekteskapet mellom Marianne og Johan.

Ekteskapelige problemer er grunnsteinen i mange historier. Ingmar Bergman går i Scener fra et ekteskap rett i kjernen. Med en brannstifters iver kaster han inn abort, utroskap, løgner, alkohol, slagsmål — slik at det brenner varmt og godt med alle tenkelige menneskelige følelsesmessige skavanker i bunn: sjalusi, mindreverdighetskomplekser, egoisme, bitterhet, pretensiøsitet etc. Kort sagt: alt det spennende som livet har å by på.

Fortellingen står minst like sterkt i dag som for 45 år siden, kanskje særlig fordi ekteskapet i offentligheten i dag har gjenvunnet noe av sin tapte glans. Det er kanskje litt sjablongaktig at tidsånden har fått igjen troen på kjærligheten, men i Arne Lygres bearbeidelse av dette stykket får den i alle fall en brutal kontakt med virkeligheten.


Rogaland Teater har i samarbeid med Schizofrenidagene gleden av å kunne tilby konferansens deltakere billetter til kun kr 275 (ordinær pris kr 390) i perioden 22. oktober - 16. november

KJØP BILLETTER


SE PÅ MEG NÅR JEG SNAKKER TIL DEG
 
Av Monica Isakstuen - om mors bryst og fars favn
KJØP BILLETTER


Se på meg når jeg snakker til deg spilles på Intimscenen i perioden 7. november til 21. desember, hverdager kl 19.00 og lørdager kl 18.00.
 
 
Stykket handler om løsrivelse, men også om driften etter å bli begjært av barnet sitt. Om redselen av å bli begjært av en forelder. Samtidig som stykket også undersøker relasjonen mellom kvinne og mann og offer og overgriper.

Rogaland Teater har i samarbeid med Schizofrenidagene gleden av å kunne tilby konferansens deltakere billetter til kun kr 270 (ordinær pris kr 335) i perioden 7. november - 21. desember

KJØP BILLETTER