20.-21. maj 2022

Comwell HVIDE HUS AALBORG

Vesterbro 2, 9000 Aalborg

Velkommen til Lægemødet 2022

Der er krig i Europa. Knap har vi nået at trække vejret ovenpå endnu en vinter i Covid-19’s skygge, før vi igen står over for en verden i opbrud. Og med grufulde konsekvenser for krigens mange ofre. Begivenhederne på verdensscenen sker i et tempo, hvor det kan være svært at følge med - fra jeg skriver disse ord, til du læser dem, kan der være sket meget.

Da Covid-19 gjorde sit indtog i Danmark, stod læger som altid klar til at hjælpe i alle dele af sundhedsvæsenet. Det samme gør sig gældende nu, hvor jeg i skrivende stund med beundring kan se kolleger engagere sig og gøre deres for at hjælpe ukrainerne i det omfang, det er muligt.

I Lægeforeningen har vi også allerede sat flere initiativer i søen, og som situationen udvikler sig, vil vi arbejde videre med at hjælpe, hvor det bedst giver mening. Vi skal både hjælpe flygtninge, der kommer til Danmark, og vores ukrainske lægekolleger, der har brug for alt den støtte, de kan få.

Selvom krigen i Ukraine føles endog meget tæt på, så er det modsat Covid-19 en krise, der denne gang primært finder sted uden for Danmarks grænser. Men vores opgave i Lægeforeningen er selvfølgelig også at have et blik på sundhedsvæsenet herhjemme.

Der er nok at se på. Den længe ventede sundhedsreform skulle nu være lige om hjørnet, og mit håb er, at der, når du læser dette, er præsenteret et ambitiøst, gennemtænkt og velfinansieret udspil.

Den kommende 10-års plan for psykiatrien har fået et solidt fagligt oplæg fra Sundhedsstyrelsen at basere sig på. Nu venter vi på, at regeringen og Folketinget leverer de forbedringer, der skal til. Der er brug for, at der langt om længe bliver sikret en mere værdig og robust psykiatri.

Manglen på arbejdskraft i store dele af sundhedsvæsenet blev endnu en gang tydeliggjort, da vinterens store pres på hospitalerne affødte en akut økonomisk redningspakke. Selve manglen på arbejdskraft skal vi søge løst bedst muligt, men problemet indbyder også til drøftelser om prioriteringer og om hvilke opgaver, sundhedsvæsenet reelt skal løse.

Det er blot nogle af de mange vigtige emner, vi skal vende til to tætpakkede Lægemøde-dage den 20. - 21. maj. Vi er i en tid, der kalder på handling - men hvis vi skal handle rigtigt, så skal vi handle velovervejet. Jeg glæder mig derfor til at byde jer velkommen til, at vi sammen kan reflektere og sætte en retning for vores forening på årets Lægemøde, så vi med en samlet lægefaglig stemme kan præge vores sundhedsvæsen og samfund i en positiv retning.

Vel mødt


 

 


 
Mød os på de sociale medierFacebook     Twitter     Instagram


 
Cookies policy