• Christian Buskjær Christensen

    Chefkonsulent, Substans

    Taler til følgende sessioner
    • 11:45 - 13:00 Veje til styring og ledelse af sammenhængende borgerforløb
      Substans-konsulenthus har de seneste fem år arbejdet med udvikling af sammenhængende borgerforløb i en række af landets kommuner.  Vi har for nylig gennemført en praksisundersøgelse, der omhandler 7 kommuners veje til organisering, styring og ledelse af sammenhængende borgerforløb. Noget af det kommunerne i undersøgelsen peger på, der er behov for at udvikle er modeller eller greb til tværfaglig ledelse og til tværgående styring. Modellerne er allerede i kog i innovationsgryden hos kommunerne. På workshoppen kommer vi med samgsprøver fra forskellig praksis og vores bud på konkrete modeller byggende på kommunernes erfaringer og opgaver vi har udført de seneste år. Vi præsenterer to enkle modeller vi har kaldt ”måltavlen for sammenhængende borgerforløb” og ”det lærende ledelsestilsyn i sammenhængende borgerforløb” og vi glæder os til at få jeres input til videreudvikling og jeres konkrete erfaringer.
      Sammenhængende borgerforløb spirer frem i mange kommuner i disse år. En udvikling drevet af borgernes efterspørgsel og behov for at gøre det mere enkelt og målrettet. Nemlig at samle én sammenhængende plan med borgeren som kaptajn, særligt for de mennesker og familier, hvor livets udfordring betyder, at man stilles overfor mange af kommunes sagsbehandlere, lovgivninger og hjælpere i det der kan blive en tæt uoverskuelig jungle. Vision er klar i kommunerne, men det at nedbryde siloer og skabe stærke sammenhænge på tværs rejser en række dilemmafyldte valgt i forhold til organisering, styring og ledelse. Med praksisundersøgelsen fra Substans, samler vi derfor op på en række konkrete modeller fra praksis og beskriver kort og spiseligt de fordele og ulemper, der er ved de forskellige tilgange. På workshoppen får du en kort opsamling på erfaringerne og derefter inviterer vi ind til videreudvikling af modeller.

      Vil du allerede nu vide mere kan du læse artiklen her på siden: Ny praksisundersøgelse; Stærke veje til sammenhængende borgerforløb - Substans Konsulenthus (substans-konsulenthus.dk)
       
Cookies policy