• VELA A/S

  Hos VELA laver vi stole til mennesker med funktionsnedsættelser, så de kan bevare deres aktivitetsniveau og uafhængighed.
  Kom og besøg vores stand, hvor du kan prøve vores forskellige produkter til børn og voksne:  

  • Arbejdsstole 
  • Ståstøttestole 
  • El-kørestole 
  • Gangvogne  

  Vi byder hele dagen på en dejlig varm kop kaffe. Sidst på eftermiddagen er vi også vært for en kølig forfriskning - læs mere nederst :)

   

  VELA Talks - alle dage på Health & Rehab 2023

  Kl. 10.00 Forebyggelse af fald med en VELA-stol 

  Cirka 1/3 af befolkningen over 65 år falder mindst én gang om året. Halvdelen af dem, som er faldet én gang, vil opleve at falde igen samme år. Det koster hvert år 45.000 skadestuebesøg og 13.000 indlæggelser.  

  En ofte overset konsekvens ved fald hos ældre er frygten for at falde igen. Det kan holde den ældre tilbage fra at udføre aktiviteter, som synes risikable, og dermed begrænse selvstændigheden.  

  Kom og hør om, hvordan man kan forebygge fald med en VELA-stol i dagligdagen, og hvordan man også kan reducere frygten for at falde. 

   

  Kl. 11.00 Den aktive siddestilling 

  Mennesket sidder mere ned end vi er beregnet til fra naturens side, og hvis man også har en funktionsnedsættelse, så sidder man ekstra meget ned. Derfor ved vi også godt, at ens siddestilling har stor betydning, men hvad er forudsætningen for den gode, aktive siddestilling for borgere med funktionsnedsættelser? 

  Kom og hør med, når vi retter fokus på den aktive siddestilling, forudsætningerne for siddende aktivitet og omgivelsernes betydning. 

   

  Kl. 14.00 Motivation – som et bevidst redskab 

  Hvordan motiverer du dine borgere til f.eks. at prøve et nyt hjælpemiddel eller få dem i gang med nye aktiviteter? Vi har lavet interview med flere borgere for at belyse området fra borgers perspektiv. En af dem udtaler: ”det er vigtigt at få vist vejen til de positive ting, som et hjælpemiddel kan bidrage med." 

  Kom og hør om emnet motivation, som er krydret med eksempler fra hverdagen.  

   

  Tirsdag og onsdag kl. 15-17 samt torsdag kl. 14-16 står vi klar til at servere dig en iskold soft-ice. Tag din kollega under armen og få stillet lækkersulten, inden I tager hjem. 

   

  Glade hilsner fra VELA-holdet :)

Cookies policy