• Eyemind ApS

  Øjenstyring gør mobilitetsudfordrede mennesker selvkørende

  GazeDriver er en øjenstyringskontrol til kørestole. Den indfrier et udækket behov i markedet for mennesker, der er helt afhængige af hjælpere, hvis de skal flytte sig fra punkt A til B. Løsningen er markedets eneste øjenstyring uden skærm til kørestole. Med GazeDriver er der ingen blokering foran øjnene, kun et frit udsyn.

  Intuitiv løsning til målgruppens kørestole
  Løsningen er brugervenlig - tests viser, at det tager målgruppen få minutter at lære at styre deres kørestol med GazeDriver. Den er intuitiv at forstå, og kan derfor også anvendes af børn og personer med kognitive udfordringer.

  Hvordan GazeDriver fungerer
  GazeDriver fungerer som et virtuelt "joystick" kontrolleret af øjnene, som man styrer kørestolen med. Man guides i sin kørsel gennem et unikt feedback-system, der er patenteret. 
  GazeDriver er plug-and-drive på de fleste kørestole på markedet.

  En god løsning til målgruppen
  Der findes ikke egnede mobilitetsløsninger til mennesker, der har så mange ufrivillige bevægelser (fx spasmer) eller ingen bevægelse (fx lammelse), at de kun kan styre deres kørestol ved brug af øjnene. Målgruppen for GazeDriver har så betydelige funktionsnedsættelser, at deres kørestol i dag kun kan flyttes ved andres hjælp. GazeDriver giver mennesker frihed til selvstændig bevægelse - eksempelvis på ture og hvor man skal flytte sig fra et en aktivitet til en anden. At kunne styre sin kørestol øger muligheden for selvstændigt at deltage i aktiviteter som job og uddannelse, men også i spil, sport og leg.

  Professionel opbakning til en tryg løsning
  Eyemind er støttet af Innovationsfonden, Erhvervsfyrtårn og Elsass Fonden, hvis forskningsenhed har tilført viden om målgruppen og vurderet, at løsningen udfylder et udækket behov. Løsningen er CE-mærket som medicinsk udstyr, hvorfor omfattende tests af løsningens sikkerhed er gennemført før lanceringen i foråret 2023. Test af udstyret sammen med Jonstrupvang Bebyggelsens sker i foråret 2023. 

   

Cookies policy